• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Aydın'daki orman yangını soruşturmasında 2 gözaltı
Haberler
Yayınlanma: 04 Ağustos 2026 - 15:40
Güncelleme: 04 Ağustos 2026 - 16:28

Aydın'daki orman yangını soruşturmasında 2 gözaltı

Aydın'ın Çine ilçesinde 3 gün süren orman yangınına ilişkin son durumu paylaşan Aydın Valisi Dr. Osman Varol, yangına 804 personel, 25 hava aracı ve 262 kara aracıyla müdahale edildiğini belirterek, yangının çıkışına ilişkin yürütülen soruşturmada 2 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberler
04 Ağustos 2026 - 15:40
Güncelleme: 04 Ağustos 2026 - 16:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aydın'daki orman yangını soruşturmasında 2 gözaltı
Aydın'ın Çine ilçesinde 3 gün süren orman yangınına ilişkin son durumu paylaşan Aydın Valisi Dr. Osman Varol, yangına 804 personel, 25 hava aracı ve 262 kara aracıyla müdahale edildiğini belirterek, yangının çıkışına ilişkin yürütülen soruşturmada 2 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Aydın'ın Çine ilçesi Kavşit Mahallesi'nde geçtiğimiz 30 Temmuz günü meydana gelen ve 3 gün süren orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Dr. Osman Varol, yangına yönelik müdahale süreci, tahliye çalışmaları ve devam eden hasar tespit faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yangının çıkış nedenine ilişkin yürütülen adli soruşturmada önemli bir gelişme yaşandığını belirten Vali Varol, yapılan teknik incelemeler ve bilirkişi raporları doğrultusunda yangına sebebiyet verdikleri değerlendirilen 2 şüphelinin de gözaltına alındığını söyledi.

Yangın sürecine ilişkin bilgileri paylaşan Aydın Valisi Dr. Osman Varol, "Yakın zamanda hepimizin yakinen takip ettiği, bizi çok üzen bir orman yangını yaşadık. Çine ilçemizin Kavşit Mahallesi'nde başlayan bir orman yangını var. 15.01'de bununla ilgili ihbar ulaşıyor. Yangına 15.06'da, yani 5 dakika içerisinde ulaşan arazözlerimizle ilk müdahale başlıyor. Daha sonrasında çok kısa bir süre içerisinde, bir helikopterin arkadaşlar kalkış emri aldıktan sonra hazırlanıp kalkması 15-16 dakika sürüyor. Yaklaşık yarım saat içerisinde oraya suyunu bırakmış oluyor helikopterimiz. Yani maksimum bir reaksiyon süresinde helikopterlerimiz de müdahaleye başlıyor. Saha genelinde toplamda 804 tane personel, 19 helikopter, 6 uçak olmak üzere toplam 25 hava aracı, 71 arazöz, 23 su tankeri, 31 iş makinesi ve 126 kara aracı olmak üzere toplam 262 araçla müdahale gerçekleştirildi. Çok geniş bir alanı etkiledi biliyorsunuz yangın. Dolayısıyla bütün bu ekipler 3 gün boyunca sahada bu arkadaşlarımız çok yoğun bir gayret ortaya koydular. Burada Mutaflar Yaylası, Dutluoluk ve Tatarmemişler mahallelerini tedbiren tahliye ettik. Tahliye için 2 bin kişi kapasiteli Işıklı Erkek Öğrenci Yurdu hazır hale getirildi. Toplam 236 haneden 515 vatandaşımız güvenli alanlara yerleştirildi. Tabii bu bölgede vatandaşlarımız hayvancılıkla iştigal ediyorlar. Onların da aynı zamanda geçim kaynakları olan bu varlıklarını da oradan tahliye ettik. Burada kayıpların önüne geçmek için bine yakın büyükbaş ve yüze yakın küçükbaş hayvan da güvenli alanlara, özellikle de büyük kısmı Çine'nin merkezindeki hayvan pazarına biliyorsunuz sizler de, tahliye edildi ve güvenlik sağlandıktan sonra tekrar döndüler" dedi.

"Hepimizi çok üzdü, hiç istemediğimiz bir olaydı"

Sahada hasar ve zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Varol, "Bu çalışmalar tamamlandığı zaman o kısmı ile ilgili de size daha net bilgi verme imkanımız olacak. O dönemde iletişim aksamasın diye 3 tane mobil baz istasyonu sahaya sevk edildi ve kuruldu. Sağlık tedbirleri kapsamında 8 ambulans, 3 UMKE ekibi ve 35 sağlık personeli sürekli olarak bölgede görev yaptı. Yangının özellikle sağlık tarafındaki bilançosundan da ise toplam 70 kişi sağlık birimlerimize başvurdu ve hizmet aldılar. Bunların 22 tanesi Orman Genel Müdürlüğü personeli, 4 tanesi jandarma personeli, 44 tanesi de sivil vatandaşımız. Ağır yaralanan vatandaşımız yok. Sadece bir vatandaşımızı il dışına, yanık sebebiyle İzmir Şehir Hastanesi'ne sevkini gerçekleştirdik. Şu an itibarıyla dediğim gibi sahada arkadaşlarımızın hem tedbirleri hem de hasar ve zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımıza, ilimize, ilçemize tekrar geçmiş olsun diyoruz. Hepimizi çok üzdü, hiç istemediğimiz bir olaydı. Tekrarının olmamasını diliyoruz ama devletimiz de bütün gücüyle karadan, havadan hazırlıklı bir şekilde de bir risk oluşması durumunda hazırdır" şeklinde konuştu.

"Büyük bir ihmal var"

Yangının çıkış nedenine ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Varol, "Bu konuda bir adli süreç başladı. Yangının oluşumuna sebebiyet veren 2 kişi bugün gözaltına alındı. Tabii ki adli detayları sizinle paylaşamam ama bugün, biraz önce gözaltına alındılar. Adli bir süreç olduğu için detaylarını sonradan size aktarma imkanımız olacak ama failleri çok detaylı bir çalışma, efendim iki tane ayrı bilirkişi raporu, işte jandarmamızın raporuyla şüpheli olan 2 kişi bugün birkaç saat önce gözaltına alındılar. Tam olarak bilinçli olduğunu söyleyemem ama büyük bir ihmal de var, eğer adli süreçte göründüğü gibiyse. Ama bu süreçler hassas süreçlerdir. Sonucunu görmeden kesin yorum yapmamak lazım" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çatıya çıkan vatandaş, polis tarafından indirildi
Çatıya çıkan vatandaş, polis tarafından indirildi
Saman balyası yüklü römork alev alev yandı, traktör kullanılamaz hale geldi
Saman balyası yüklü römork alev alev yandı, traktör kullanılamaz hale geldi
Samsun'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Samsun'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Akhisar'da orman köylerine 14 su tankeri teslim edildi
Akhisar'da orman köylerine 14 su tankeri teslim edildi
Son Haberler
İsmail Kartal: "Evimizde kazanıp ikinci maça avantajlı gitmek istiyoruz"
İsmail Kartal: "Evimizde kazanıp ikinci maça avantajlı gitmek...
Çatıya çıkan vatandaş, polis tarafından indirildi
Çatıya çıkan vatandaş, polis tarafından indirildi
Özelde yüksek maliyetli ameliyat, devlet hastanesinde malzeme ücretine yapılıyor
Özelde yüksek maliyetli ameliyat, devlet hastanesinde malzeme ücretine...
Saman balyası yüklü römork alev alev yandı, traktör kullanılamaz hale geldi
Saman balyası yüklü römork alev alev yandı, traktör kullanılamaz...
Samsun'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Samsun'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Avrupa'nın zirvesinde Elazığ imzası
Avrupa'nın zirvesinde Elazığ imzası

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi