• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, TEKNOFEST'te konuştu:
Genel
Yayınlanma: 29 Nisan 2023 - 13:26

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, TEKNOFEST'te konuştu:

"Türkiye, bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür" - "Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur"

Genel
29 Nisan 2023 - 13:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin bölgede barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörü olduğunu belirterek, "Ümit ediyorum ki, yakın gelecekte Kızıl Elma Azerbaycan semasında da olacaktır. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret ederek katılımcılara hitap etti.

Bir yıl önce TEKNOFEST'in Bakü'de yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığını hatırlatan Aliyev, "Bugün ben buradayım. Bu, Türkiye ve Azerbaycan'ın her yerde bir arada olduğunu gösteriyor. Türkiye ve Azerbaycan, dost ve kardeş ülkelerdir." ifadesini kullandı.

Aliyev, 2 yıl önce Şuşa Beyannamesi'nin imzalanmasıyla Türkiye ve Azerbaycan'ın resmen müttefik olduğunu vurgulayarak tarihi beyannamenin Şuşa'da imzalanmasının özel bir önemi olduğunu dile getirdi.

Şuşa'nın, Azerbaycan halkı ve Türk dünyasının aziz şehri olduğunun altını çizen Aliyev, Şuşa'nın işgalden kurtarılması sonucunda Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü sağladığını söyledi.

Aliyev, Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının daima Azerbaycan'ın yanında bulunduğunun altını çizerek, 2. Karabağ Savaşı'nın ilk dakikalarından son dakikasına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerinin yanında olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan'ın açıklamaları ve mesajlarıyla Azerbaycan'ı desteklediğini vurgulayan Aliyev, bunun kendilerine ilave güç ve ruh verdiğini ifade etti.

- "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür"

Aliyev, Türkiye'nin son 20 yılda büyük yol katettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde dünya çapında söz sahibi olduğunu belirterek, "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür." dedi.

Türkiye'nin büyük Türk dünyasının birleşmesi için de çok büyük rol oynadığını belirten Aliyev, "Geçen ay Ankara'da gerçekleştirilen Türk Devletleri'nin zirve toplantısında da bütün Türk devletleri aziz kardeşime öz desteğini, öz hürmetini ve bizim umumi dayanışmamızı bildirmiştir." diye konuştu.

Aliyev, Türk dünyasının büyük coğrafyası, potansiyeli ve doğal kaynakları olduğunu anlatarak, "Türk dünyasının birleşmesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk dünyası karşısında tarihi hikmetleri vardır." dedi.

Bugün Türkiye'nin Avrasya'nın ticaret, enerji, ulaştırma ve siyasi merkezi olduğunu söyleyen Aliyev, Türkiye'nin günden güne öneminin ve rolünün arttığını belirtti.

- "İnşallah yakın gelecekte Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacak"

Aliyev, Türkiye'nin güçlü sanayisinin hem Türkiye'yi hem de Türkiye'nin müttefiklerini güçlendirdiğine işaret ederek, Türk ordusunun bugün dünya çapında en ön sırada gelen orduların başında olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türkiye'nin savunma sanayisi, bugün bütün dünya tarafından kabul edilir. En gelişmiş, en çağdaş, en modern savunma sanayisi hem Türkiye'yi, hem bizi güçlendirir ve uzun yıllar bundan sonra Türkiye'nin güvenliğini temin edecektir." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Azerbaycan ziyaretlerinde gelecekteki işbirliği hakkında görüştüklerini aktaran Aliyev, "Bayraktar merkezinin Azerbaycan'da kurulması hakkında anlaştık. İnşallah yakın gelecekte Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacak. Orada eğitim, bakım ve üretim de olacaktır." diye konuştu.

- "Bir millet, iki devlet, tek yumruk"

Aliyev, Bayraktar'ın Bakü'de kendisine Kızıl Elma'nın bir maketini hediye ettiğini anlatarak, "Ümit ediyorum ki, yakın gelecekte Kızıl Elma Azerbaycan semasında da olacaktır. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur." dedi.

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in "Türkiye ve Azerbaycan'ın bir millet iki devlettir." dediğini ve bugün bunu ispatladıklarını vurgulayan Aliyev, bugün Türkiye ve Azerbaycan bir arada olduğu için bütün atalarının ve ecdatlarının ruhlarının şad olduğunu söyledi.

Aliyev, "Babamın (Haydar Aliyev) da dediği gibi; 'bir millet, iki devletiz'. Ben de 'tek yumruk' ifadesini eklemek istiyorum." diye konuştu.

Türkiye'yi bu yıl 3. kez ziyaret ettiğini hatırlatan Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azerbaycan'a davet etti.

Aliyev, "Türkiye-Azerbaycan birliği ebedidir." diyerek konuşmasını bitirdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hisarcık MYO'nun 2 projesi şartlı kabul almaya hak kazandı
Hisarcık MYO'nun 2 projesi şartlı kabul almaya hak kazandı
Emet MYO'da KADES uygulaması ve dolandırıcılıkla mücadele eğitimi
Emet MYO'da KADES uygulaması ve dolandırıcılıkla mücadele eğitimi
Aziz İhsan Suç Örgütü davasında mütalaasın açıklayan cumhuriyet savcısı, görevlerinden uzaklaştırılan Seyhan Belediye Başkanı tutuklu sanık Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı tutuksuz sanık Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı tutuksuz sanık Zey
Aziz İhsan Suç Örgütü davasında mütalaasın açıklayan cumhuriyet...
Emet MYO'dan Emet Bor İşletmesine teknik gezi
Emet MYO'dan Emet Bor İşletmesine teknik gezi
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
MSB: "Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ, birinin PKKKCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi."
MSB: "Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ, birinin PKKKCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi."

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi