• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Azerbaycan'da Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden 7 kişi defnedildi
Genel
Yayınlanma: 31 Mart 2024 - 12:44

Azerbaycan'da Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden 7 kişi defnedildi

Azerbaycan'da Ermenilerin 26 Şubat 1992'de gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı'nda kaybolan ve şehrin işgalden kurtarılmasının ardından kalıntıları bulunan 7 kişi için 32 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

Genel
31 Mart 2024 - 12:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan'da Ermenilerin 26 Şubat 1992'de gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı'nda kaybolan ve şehrin işgalden kurtarılmasının ardından kalıntıları bulunan 7 kişi için 32 yıl sonra cenaze töreni düzenlendi.

Azerbaycan'da Ermenistan güçleri tarafından 1. Karabağ Savaşı'nda katledilen Azerbaycanlıların izleri teker teker ortaya çıkarılıyor. Hocalı şehrinin merkezindeki restorasyon ve inşaat çalışmaları çerçevesinde yürütülen kazı çalışmalarında en az 18 kişiye ait kemik parçaları bulundu. İnsana ait kalıntıların ortaya çıkmasının ardından Başsavcılık, Sağlık Bakanlığı, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ve Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlar Devlet Komisyonu tarafından olay yeri incelemesi başlatıldı. İnceleme sonucunda, kimliği belli olan kişilerin Naib Aliyev, Sürayye Aliyeva, Siyavuş Selimov, Tamilla Selimova, Ali Cavadov, İsmayıl İsmayılov ve Şiraslan Necefov olduğu belirlendi. Kimlikleri belli olan 7 kişinin kalıntıları 32 yılın ardından Hocalı'daki şehitlikte düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

"En azından nerede defnedildiklerini biliyorum"

Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden Sürayye Aliyeva'nın kızı Mahire Nesirova, "32 yıl sonra annemin ve babamın kalıntılarının bulunduğu haberini verdiler. Akıbetlerinin ne olduğuyla ilgili her zaman düşünerek ağlıyordum. Şimdi ise en azından nerede defnedildiklerini biliyorum. En azından istediğimde kabirlerini gelip ziyaret edebileceğim" dedi.

Babasının akıbetinin 32 yıl sonra belli olduğunu ve bunun için şükrettiğini aktaran İsmayıl İsmayılov'un kızı Günel İsmayılova, "Allah şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. En azından gözümüz yolda olmayacak" diye konuştu.

"Bugünleri şehitlerimize, gazilerimize, askerlerimize borçluyuz"

İsmayılov'un diğer kızı Yegane İsmayılova ise "Bugünleri gördüğümüz için şehitlerimize, gazilerimize, askerlerimize borçluyuz. Bugün babamın kemiklerine kavuşsam bile en azından ziyaret edebileceğim bir mezarı var. Bunun için onlara çok teşekkür ediyorum. Önce şehitlerimize teşekkür ediyorum. Onlar cennetteler ve onların sayesinde bizler hayattayız, varız ve bizler için hayatlarını kurban verdiler. Allah onlara rahmet eylesin. Cumhurbaşkanımıza da uzun ömür versin. Bugün Karabağ'daysak, vatanımızdaysak, babamıza kavuştuysak bütün bunlar onların sayesindedir" ifadelerini kullandı.

"Birlikte savaştı, birlikte şehit oldu"

Babası Ali Cavadov'un yerinin belli olmasını 32 yıl boyunca beklediklerini belirten Nazim Cavadov, "Allah şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık versin. Baş Komutanımıza sağlık versin. Onlar sayesinde bu anları yaşıyoruz. Babam, dayımla birlikte savaşa katılmıştı. Her ikisi birlikte savaştı, birlikte şehit oldu ve birlikte de bulundu" diye konuştu.

Kalıntıları bulunan diğer kişilerin ise kimliklerinin belirlenmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel Yolcu Salonu'nu yeniledi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel...
Aydın'da duyarsız araç parkı trafiği kilitledi
Aydın'da duyarsız araç parkı trafiği kilitledi
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Kaçak göçmenlerle mücadele devam ediyor
Kaçak göçmenlerle mücadele devam ediyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi