• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Bilgin: Ücretler üzerindeki vergi dengesizliğini çözeceğiz
Ekonomi
Yayınlanma: 01 Nisan 2023 - 15:43

Bakan Bilgin: Ücretler üzerindeki vergi dengesizliğini çözeceğiz

Ekonomi
01 Nisan 2023 - 15:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Bilgin: Ücretler üzerindeki vergi dengesizliğini çözeceğiz

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ücretlerin üzerinde hala vergi dengesizliği olduğunu söyleyerek, "Bunun da çözülmesi konusunda hem Türk-İş hem de TİSK başkanımızın kendi imzalarıyla bana getirdikleri benim de çalıştığım bir konu var. İnşallah onu da çözeceğiz" dedi.

Ankara'da gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası 17'nci Olağan Genel Kurulu'na Bakan Vedat Bilgin'in yanı sıra Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak katıldı. Bakan Bilgin, vatan ve emeğin birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğuna dikkat çekerek, "Vatanımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Türkiye, 19'uncu yüzyılı az gelişmiş ülke olarak yaşadı. 2000'li yıllardan itibaren Türkiye adeta yapı değiştiriyor. Gelişme yolunda önemli mesafeler kat ettik. Bütün bu dönemin karşılaştığımız her sorununu biz ancak birlikte aşabiliriz. Burada da emeğimizi ve vatanımızı koruyacak, o temeller üzerinde yükseltecek bir anlayışa ihtiyacımız var. Son 20-25 yılda gerçekleştirdiğimiz başarıların arkasında, Türkiye'nin kalkınma sürecinde sermayenin çok önemli bir rolü var. Biz sermayeye düşman değiliz; ama biz sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir" diye konuştu.

'ÜCRETLER ÜZERİNDE VERGİ DENGESİZLİĞİ VAR'

Bilgin, enflasyonun emekçilerin sabit gelirlerini tahrip ettiğini belirterek, "Biz sosyal devlet sorumluluğuyla buna karşı çeşitli tedbirler aldık. Ben öğrencilik yıllarımda Ankara'da bir tekstil atölyesinin duvarına 'asgari ücret vergi dışı bırakılsın' yazısı yazan birisiyim. Sadece asgari ücretten değil, bütün ücretlerin gelirinden asgari ücret oranında vergi dışı bırakılması benim bakanlığım döneminde benim hazırladığım çalışmayla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yasalaştı ve uygulamaya konuldu. Buna rağmen biliyorum ki ücretlerin üzerinde hala vergi dengesizliği vardır. Bunun da çözülmesi konusunda hem Türk- İş hem de TİSK başkanımızın kendi imzalarıyla bana getirdikleri benim de çalıştığım bir konu var. İnşallah onu da çözeceğiz. Hiçbir konuyu 'seçimden önce yapalım seçimden önce bitirelim' gibi bir derdim yok. Biz zaten önümüzdeki dönemde iktidarda olacağız. Dolayısıyla o konuyu biz çözeceğiz. Kimse endişe etmesin" dedi.

'BU SORUNU DA ÇÖZECEĞİZ'

Bilgin, geçici işçiler sorununu çözdüklerini hatırlatarak, "Ben 2000 yılında Demiryolları Genel Müdürüydüm. O zaman geçici işçi sorunuyla karşılaşmıştım. O zaman benim de geçici işçilerim vardı, bugün de var. 'Bu ne bitmeyen geçici işçilikmiş' dedik ve o sorunu da çözme fırsatı bulduk. Bize nasip oldu. Onun için ben her sorunun çözülebilir sorun olduğunu düşünüyorum. EYT, yirmi küsur yıldır çözülmeyen bir sorundu, EYT sorunu çözüldü. EYT'lilerin büyük kısmı yaklaşık 950 bin kişisi işçiydi. Onların sorununu çözdük. 1 Nisan'dan itibaren hak edenler iki maaşla çalışacaklar. Çalışma imkanlarının da önünü açtık. Sosyal güvenlik destek primini aşağı çekerek işverenlerin onların çalışmasına imkan vermesi halinde avantajlı olmasını temin ettik. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işletmeciliğine müracaat etmesi sonucunda artan sayılar var. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdim. Çözülecek her dosyayı çalışıp kapatıyordum. En son kapattığım dosya geçici işçiler dosyasıydı. Şimdi de önümüzde bu duruyor. Bunu da çözeceğiz hiç kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Son Haberler
Melen Su Park'ta utandıran manzara
Melen Su Park'ta utandıran manzara
Bir dakikalık deney, binlerce gerçeği hatırlattı
Bir dakikalık deney, binlerce gerçeği hatırlattı
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu düzenlendi
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları"...
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve uyuşturucu ele geçirildi
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve...
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
AK Partili Yavuz: "Cumhurbaşkanımızın önceki seçimden daha yüksek oy almasını bekliyoruz"
AK Partili Yavuz: "Cumhurbaşkanımızın önceki seçimden daha yüksek oy almasını bekliyoruz"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi