• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Bakan Çavuşoğlu: Savunmada yaptırımlar kalkmadan yeni bir taahhüdü kabul etmeyeceğiz
Dünya
Yayınlanma: 05 Nisan 2023 - 14:49

Bakan Çavuşoğlu: Savunmada yaptırımlar kalkmadan yeni bir taahhüdü kabul etmeyeceğiz

Dünya
05 Nisan 2023 - 14:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Çavuşoğlu: Savunmada yaptırımlar kalkmadan yeni bir taahhüdü kabul etmeyeceğiz

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de Türk basınıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında "Müttefiklerin savunma alanında ülkemize yönelik yaptırımlarının ve kısıtlamalarının bütünüyle kaldırılması gerektiğini bir kere daha hatırlattık. Bunlar kaldırılmadan yeni bir taahhüdü kabul etmeyeceğimizi de net bir şekilde vurguladık" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısının bugünkü ikinci oturumunda ele alınan konularla ilgili bilgi vererek şu ifadelere yer verdi;

"Bu toplantıda özellikle NATO'ya yönelik iki temel tehditten biri olan terörizmin her türüyle mücadele edilmesi gerektiğini bir kere daha hatırlattık. NATO'nun bu alandaki prensiplerinin gözden geçirmesi gerektiğini vurguladık. Kasım ayında Bükreş'te yapılan Dışişleri Bakanları toplantısında terörle mücadele özel koordinatörü atanmasını önermiştik. Bugün bu önerimizin takibini yaparak bir kere daha hatırlattık."

YAPTIRIMLAR VE KISITLAMALAR

"Müttefiklerin savunma alanında ülkemize yönelik yaptırımlarının ve kısıtlamalarının bütünüyle kaldırılması gerektiğini bir kere daha hatırlattık. Bunlar kaldırılmadan yeni bir taahhüdü kabul etmeyeceğimizi de net bir şekilde vurguladık. Son oturumda ise İttifakın Asya-Pasifik ortakları bizimle beraberdi. Dört ortak ülke katıldı; Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda. Diğer taraftan AB Yüksek Temsilcisi Borrell bizlerleydi. Hem Ukrayna Savaşı'nın bu bölgeye etkilerini hem de Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki gelişmeleri bu toplantıda ele aldık."

Basın mensuplarından gelen soruya Bakan Çavuşoğlu şöyle cevap verdi;

"Dün ve bugünkü toplantılarda müttefikler de İsveç'in Finlandiya'dan sonra üye olması gerektiğini, umut ettiklerini söylüyorlar. Aynı şekilde ikili görüşmelerimizde müttefiklerimiz bunu söylüyor. Bizim bunlara cevabımız gayet açık ve net. Türkiye, NATO'nun açık kapı politikasını her zaman desteklemiştir."

"Terörle mücadelede İsveç'in somut adımlar atması gerekiyor. Bizim iadesini istediğimiz kişilerle ilgili soruşturmasının devam ettiğini dün İsveç Dışişleri Bakanı da bir kere daha söyledi. Diğer taraftan özellikle PKK/PYD/YPG'nin İsveç'te faaliyetleri devam ediyor. Halen kendisine insan devşirebiliyor. Özellikle terörizmin finansmanı konusunda 'hep mücadele edelim' diyoruz ama PKK için ciddi kaynak oluşturuyorlar İsveç'te. Açık bir şekilde PKK propagandası bölücü başının resimleriyle, terör örgütünün paçavralarıyla devam ediyor. Dolayısıyla İsveç'in bunları sonlandırması gerekiyor. Bir taraftan adli yardımlaşmayla ilgili anlaşmamız var ama teröristlerin iadesi ile ilgili somut adımları görmek istiyoruz."



FOTOĞRAFLI


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırgızistan Enerji Bakanlığı: "Orta Doğu'daki gerginlik Kırgızistan'ın iç piyasasını etkiliyor"
Kırgızistan Enerji Bakanlığı: "Orta Doğu'daki gerginlik Kırgızistan'ın iç piyasasını etkiliyor"
Hindistan'da muson yağışları hayatı felç etti
Hindistan'da muson yağışları hayatı felç etti
Arakçi: "ABD Başkanı, Tel Aviv'deki 'evcil hayvanlarını' susturmaya karar verdi"
Arakçi: "ABD Başkanı, Tel Aviv'deki 'evcil hayvanlarını' susturmaya karar verdi"
İspanya'da rekor sıcaklarda bin 29 kişi hayatını kaybetti
İspanya'da rekor sıcaklarda bin 29 kişi hayatını kaybetti
Son Haberler
Ekmek alma sırasında silah çektiği iddia edilen şahıs adliyeye sevk edildi
Ekmek alma sırasında silah çektiği iddia edilen şahıs adliyeye sevk...
Deniz teknolojilerinde stratejik hamle: Hidrodinamik Laboratuvarı bilim insanları ve sektörün hizmetinde
Deniz teknolojilerinde stratejik hamle: Hidrodinamik Laboratuvarı bilim...
Tekstil eğitimini tamamlayan kadınlara belgeleri verildi
Tekstil eğitimini tamamlayan kadınlara belgeleri verildi
BEÜ'de Turizm Master Planı Çalıştayı düzenlendi
BEÜ'de Turizm Master Planı Çalıştayı düzenlendi
Çocuğu köpekten kurtaran mahalleli konuştu
Çocuğu köpekten kurtaran mahalleli konuştu
Diyarbakır'da husumetlisini öldüren zanlı tutuklandı
Diyarbakır'da husumetlisini öldüren zanlı tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi