• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Mart 2023 - 11:29

Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü bildirdi

Ekonomi
08 Mart 2023 - 11:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dönmez son durumu incelemek ve yetkililerden bilgi almak için Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti.

Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile görüşmesinin ardından sahada incelemelerde bulundu. Ziyarette, Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ile bakanlık yetkilileri de Bakan Dönmez'e eşlik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat tarihli depremlerin tüm Türkiye'yi etkilediğini belirterek, "Herkes bir cana umut olurum, bir yarayı sararım, bir gönle girerim diye bölgeye geldi." ifadelerini kullandı.

Bu kurumlardan birinin de TPAO olduğunu aktaran Dönmez, "Özellikle depremin en çok etkilediği Adıyaman'da bölge müdürlüğünün kapılarını binlerce depremzedeye açtılar. Orada çalışan işçi kardeşlerimizin evi yıkıldı, yakınlarını kaybetti ama yine de desteğinden geri durmadı. Allah hepsinden razı olsun. Burada çalışan bazı işçilerimizin yakınları da depremden etkilendi." değerlendirmesini yaptı.

Dönmez, yakınlarını kaybeden işçilerin de olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Binlerce işçimiz bölgeye gitti. Şimdi geri döndüler ve çalışmalara kaldığı yerden devam ediyorlar. Burada bulunan yüzlerce iş makinesi arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Orada bize daha acil ihtiyacı olan vatandaşımız varken duyarsız kalmak olmazdı. Takvimin erteleneceğini, bazı işlerin aksayacağını öngörerek bütün gücümüzle bölgeye geçtik. Orada bir vatandaşımızın enkazdan sağ çıkması bizim için bütün projelerden önemli. Şimdi de kaldığımız yerden daha inanmış ve güçlü şekilde devam ediyoruz. Buradaki arkadaşlarımız zoru başarmakta mahir insanlar. İnanıyorum ki bunu da başaracaklar. Deprem nedeniyle kısa süreli bir aksama oldu ama Allah nasip ederse nisan sonu, mayıs başı gibi yerli gazımızı vatandaşımızla buluşturacağız."

Açıklamada, tesis inşaatında karada 8 bin kişiyle denizde 51 geminin tam kapasite çalışmaya kaldığı yerden devam ettiği bildirildi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil, bütün Asya ülkelerine açılan stratejik bir geçiş koridorudur"
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil, bütün Asya ülkelerine açılan stratejik bir geçiş koridorudur"
Sanipak'ın büyüme yolculuğunda yeni dönem
Sanipak'ın büyüme yolculuğunda yeni dönem
Ambarlı Limanı'nda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi
Ambarlı Limanı'nda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi
Türkiye Petrolleri Bulgar sularında petrol ve doğal gaz arayacak
Türkiye Petrolleri Bulgar sularında petrol ve doğal gaz arayacak
Son Haberler
Trump: "İran'ı çok ağır şekilde vuracağız, 'artık dayanamıyoruz' diyecekler"
Trump: "İran'ı çok ağır şekilde vuracağız, 'artık...
İstanbul Boğazı gemi trafiği, kuzey-güney yönünde yeniden açıldı
İstanbul Boğazı gemi trafiği, kuzey-güney yönünde yeniden açıldı
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil, bütün Asya ülkelerine açılan stratejik bir geçiş koridorudur"
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil,...
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan etkilenenler var
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan...
Sinem Dedetaş'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
Sinem Dedetaş'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
Kendi evi ve iş yeri de yıkılan kuaför Gülsüm'den depremzedelere ücretsiz hizmet
Kendi evi ve iş yeri de yıkılan kuaför Gülsüm'den depremzedelere ücretsiz hizmet

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi