• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bakan Göktaş: Çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı merkeze alan adımlarımızı sürdüreceğiz
Haberler
Yayınlanma: 06 Haziran 2026 - 12:53
Güncelleme: 06 Haziran 2026 - 12:54

Bakan Göktaş: Çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı merkeze alan adımlarımızı sürdüreceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın güvenli ve destekleyici ortamlarda yetişmesi için koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi ülkemizin dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz. Aile ve nüfus politikaları alanında yürüttüğümüz çalışmaları kalıcı politikalara dönüştürerek aileyi koruyan, çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı merkeze alan adımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Haberler
06 Haziran 2026 - 12:53
Güncelleme: 06 Haziran 2026 - 12:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın güvenli ve destekleyici ortamlarda yetişmesi için koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi ülkemizin dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz. Aile ve nüfus politikaları alanında yürüttüğümüz çalışmaları kalıcı politikalara dönüştürerek aileyi koruyan, çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı merkeze alan adımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Canım Ailem" konulu Kısa Hikaye Yarışması'nın ödül töreni Eyüpsultan'da gerçekleşti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile çok sayıda eğitimci, öğrenci katıldı.

Türkiye genelinde 3 bin 5, 6, 7 ve 8'înci sınıfta öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen yarışma, çocukların sevgiyi, aidiyeti ve aile olmanın değerini kendi kalemlerinden hikâyeye dönüştürmelerini hedefledi.

"Kurduğunuz cümleler ve hayat verdiğiniz hikayelerle bizlere umut oldunuz"

Törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Hikayelerinizle bu günü güzelleştirdiniz. Her bir satırda sevgiyi, merhameti ve aile olmanın sıcaklığını anlattınız. Kurduğunuz cümleler ve hayat verdiğiniz hikâyelerle bizlere umut oldunuz. Bu vesileyle sadece ödül alan çocuklarımızı değil, yarışmaya katılan tüm evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Çok değerli çocuklar, bu yarışmayı son derece kıymetli buluyorum. Çünkü sizler aileyi anlatırken, zaman zaman biz büyüklerin fark edemediği incelikleri görür. Bir evin içinde sevgiyi, bir sofranın etrafındaki muhabbeti zihinlere işler. Kardeşler arasındaki küçük kırgınlıkları, büyük seslerin sessiz fedakarlıklarını hissediyor ve tüm bunları en sade, en içten haliyle anlattınız çocuklar" şeklinde konuştu.

"Güçlü nesillerin; huzurlu aile ortamlarında, sevgiyle ve değerlerimizle yetişen çocuklarla mümkün olduğunu çok iyi biliyoruz"

Güçlü nesillerin yetişmesinde çocukların sevgiyle yetiştirilmesinin etkili olduğunu söyleyen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "Hikayede tam olarak o zaman filizlenir. İnsan gördüğünü, duyduğunu, yaşadığını ve kalbinde sakladıklarını kelimelere emanet eder. İşte bu yüzden bu yarışma, çocuklarımızın dünyaya, aileye ve hayata hangi pencereden baktığını görmemize imkân sunuyor. Bakanlık olarak yürüttüğümüz hizmet ve politikalar açısından da çocuklarımızın bu bakış açısı bizlere yol gösteriyor. Çünkü aileyi güçlendirirken attığımız her adımın merkezinde çocuğun iyiliğini, güvenliğini ve huzurunu koruma sorumluluğu bulunuyor. Güçlü nesillerin; huzurlu aile ortamlarında, sevgiyle ve değerlerimizle yetişen çocuklarla mümkün olduğunu çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aileyi koruyan, çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı güçlendiren çalışmaları kararlılıkla hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Projemizi çocuklarımızın iyilik hâllerini korumak amacıyla hayata geçirdik"

Konuşmasına devam eden Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın güvenli ve destekleyici ortamlarda yetişmesi için koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi ülkemizin dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz. "İlk Öğretmenim Ailem" ve "Çocuklar Güvende" uygulamalarımız, sosyal ve ekonomik desteklerimiz ile ailelere yönelik eğitim çalışmalarımız bunlardan sadece birkaçıdır. Bu çalışmalarımızın bir kısmını 2025 Aile Yılı kapsamında, çocuklarımızın iyilik hâllerini korumak amacıyla hayata geçirdik. Aile ve nüfus politikaları alanında yürüttüğümüz çalışmaları kalıcı politikalara dönüştürerek aileyi koruyan, çocuğu gözeten ve nesiller arasındaki bağı merkeze alan adımlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Resimle, müzikle, tiyatroyla, sinemayla, mimariyle, el sanatlarıyla ve daha pek çok alanda da insan kendini ve fikirlerini ifade edebilir"

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara kendilerini geliştirmeleri konusunda çağrıda bulunarak, "Bu ülkenin geleceği, kurduğunuz hayallerle şekillenecek. Seçtiğiniz kelimelerde ve inşa ettiğiniz hikâyelerde bunun güçlü işaretlerini görüyoruz. Sizler yazdığınız hikâyelerle aileyi kendi dünyanızdan anlattınız. Bu çok değerli. Çünkü insan, kendi cümleleriyle kendini keşfeder; çevresini daha dikkatli anlamaya başlar ve yaşadığı hayata karşı daha güçlü bir sorumluluk hisseder. Elbette kendini ifade etmenin yolu yalnızca yazmak değildir. Resimle, müzikle, tiyatroyla, sinemayla, mimariyle, el sanatlarıyla ve daha pek çok alanda da insan kendini ve fikirlerini ifade edebilir. Sizlerden ricam; ilginizi, yeteneğinizi ve merakınızı geliştirmeye devam etmenizdir. Çünkü sanatla, edebiyatla, bilimle ve kültürle iç içe yaşanan bir hayat, sahip olduğumuz kadim medeniyet birikimine derinlik kazandırır" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada ödül alan çocuklara hediyeleri takdim edildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırıkkale'de aranan 2 hükümlü yakalandı
Kırıkkale'de aranan 2 hükümlü yakalandı
Bursa'da yaya geçidinde dehşet anları
Bursa'da yaya geçidinde dehşet anları
Serinlemek için Eğlence Çayı'na giren Ömer'in pantolonu bulundu
Serinlemek için Eğlence Çayı'na giren Ömer'in pantolonu bulundu
Kahramanmaraş'ta doğalgaz hattında korkutan patlama
Kahramanmaraş'ta doğalgaz hattında korkutan patlama
Son Haberler
Kırıkkale'de aranan 2 hükümlü yakalandı
Kırıkkale'de aranan 2 hükümlü yakalandı
Serdal Adalı: "Hayal ettiğimiz Beşiktaş için ne para gerekiyorsa onu harcayacağız"
Serdal Adalı: "Hayal ettiğimiz Beşiktaş için ne para gerekiyorsa...
KOSGEB'den KOBİ'lere 30 milyon TL'ye kadar finansman desteği
KOSGEB'den KOBİ'lere 30 milyon TL'ye kadar finansman desteği
Salihli'de biçerdöver ve yangın uyarısı
Salihli'de biçerdöver ve yangın uyarısı
EuroLeague'in önemli ismi Milaknis Ankara'da genç sporcularla buluştu
EuroLeague'in önemli ismi Milaknis Ankara'da genç sporcularla...
Ankara'da konut projesi için başvurular başladı
Ankara'da konut projesi için başvurular başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi