• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bakan Göktaş: "Devlet koruması altındaki çocuklarımıza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz"
Genel
Yayınlanma: 13 Mayıs 2026 - 15:34
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 15:37

Bakan Göktaş: "Devlet koruması altındaki çocuklarımıza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz"

Beylikdüzü Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde korunmaya muhtaç çocukların mesleki becerilerini geliştirmek ve 18 yaşına geldiklerinde istihdam garantisi sağlayacağı ifade edilen " Bir Meslek Bir Gelecek Atölyesi" hayata geçirildi. Törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Devlet koruması altındaki çocuklarımıza her türlü desteği sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Onların öz güvenli, geleceğe umutla bakabilecek çocuklar

Genel
13 Mayıs 2026 - 15:34
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 15:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beylikdüzü Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde korunmaya muhtaç çocukların mesleki becerilerini geliştirmek ve 18 yaşına geldiklerinde istihdam garantisi sağlayacağı ifade edilen " Bir Meslek Bir Gelecek Atölyesi" hayata geçirildi. Törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Devlet koruması altındaki çocuklarımıza her türlü desteği sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Onların öz güvenli, geleceğe umutla bakabilecek çocuklar olabilmesi için mesleki becerilerini geliştirmek adına da çok kıymetli bir sosyal sorumluluk projesi" dedi.

Korunmaya muhtaç çocuklara özel hizmet veren Beylikdüzü Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde "Bir Meslek Bir Gelecek Atölyesi", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katıldığı açılış töreniyle hayata geçirildi. Atölye kapsamında eğitim alan korunmaya muhtaç çocukların, mesleki becerilerini geliştirerek 18 yaşına geldiklerinde istihdam garantisi sağlayacağı ifade edilirken Bakan Göktaş, tekstil atölyelerini gezerek yürütülecek faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

"İstihdam garantili bir süreç"

Açılış töreninin ardından konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün Bir Meslek Bir Gelecek atölyemizin ikincisinin açılışını yapıyoruz Beylikdüzü'nde. Devlet koruması altındaki çocuklarımıza mesleki becerileri kazandırmak adına çok kıymetli bir çalışma. Buradan çıkan çocuklarımız 10 aylık bir eğitimden geçiyor. Bununla beraber özellikle istihdam odaklı bir anlayışla aslında bir hareket var. Buradan çıkan çocuklarımız 18 yaşına geldiklerinde istihdam garantili bir süreçten geçiyorlar" dedi.

"Hem teorik hem pratik eğitim süreci"

Bakan Göktaş konuşmasının devamında, "Az önce kendileriyle görüştük, gerçekten süreçten oldukça memnunlar. 2 yıl önce Gastronomi Mutfağı'nı Oya Kayacık Çocuk Evleri Sitemize açmıştık. Orada da mutfak becerilerini geliştirmek isteyen ve gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyen çocuklarımıza yönelik kıymetli bir projeyi başlamıştık. Orada 150 çocuğumuzu özellikle bu süreçten geçirdik. Burada ikinci etap olarak da Beylikdüzü Çocuk Evi Sitemizde 'Bir Meslek Bir Gelecek' projesi kapsamında özellikle el sanatlarında, terzilik alanında, tekstil alanında bir çalışma yürütülüyor ve tekstil alanında çocukların kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Çok sıkı bir eğitimden geçiyorlar; hem teorik hem pratik. Aynı zamanda da gelen bütün kumaşlar sıfır atık anlayışıyla burada onlara veriliyor ve çocuklar buradaki ürünlerini kendi hayal güçlerini de geliştirerek bir ürün ortaya çıkarıyorlar" diye konuştu.

"Mesleki becerilerini geliştirmek adına çok kıymetli bir proje"

Bakan Göktaş, "Devlet koruması altındaki çocuklarımıza her türlü desteği sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Onların öz güvenli, geleceğe umutla bakabilecek çocuklar olabilmesi için mesleki becerilerini geliştirmek adına da çok kıymetli bir sosyal sorumluluk projesi. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah buradan çıkan çocuklarımız özellikle öz güvenli, geleceğe umutla bakan ve 'İleride ben de yapabilirim' diyebilecek çocuklar olarak yetiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Palet Türk Müziği İlkokulu'nda vakıf geleneğini güçlendiren buluşma
Palet Türk Müziği İlkokulu'nda vakıf geleneğini güçlendiren buluşma
Edremit Belediyesi'nden ücretsiz ata tohumu fide dağıtımı
Edremit Belediyesi'nden ücretsiz ata tohumu fide dağıtımı
Başkan Yetişkin, Vali Varol ile görüştü
Başkan Yetişkin, Vali Varol ile görüştü
Ayvalık GastroFest kapılarını İkinci kez açıyor
Ayvalık GastroFest kapılarını İkinci kez açıyor
Son Haberler
Tokat'ta çöp kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tokat'ta çöp kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Eski başkanların ismi komisyondan oy çokluğuyla geçti
Eski başkanların ismi komisyondan oy çokluğuyla geçti
Kütüphane için anlamlı dayanışma etkinliği
Kütüphane için anlamlı dayanışma etkinliği
Duyarsız sürücüler diğer sürücüleri çileden çıkarıyor
Duyarsız sürücüler diğer sürücüleri çileden çıkarıyor
Bilecik'te kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Bilecik'te kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Edirne'de temsili askerlik töreninde duygu dolu anlar yaşandı: Özel bireyler askere uğurlandı
Edirne'de temsili askerlik töreninde duygu dolu anlar yaşandı: Özel bireyler askere uğurlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi