• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Güler, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı
Siyaset
Yayınlanma: 09 Ağustos 2024 - 23:14
Güncelleme: 10 Ağustos 2024 - 00:00

Bakan Güler, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yılı dolayısıyla Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait JS Kashıma ve JS Shımakaze gemilerinin İstanbul'u ziyareti nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Siyaset
09 Ağustos 2024 - 23:14
Güncelleme: 10 Ağustos 2024 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Güler, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yılı dolayısıyla Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait JS Kashıma ve JS Shımakaze gemilerinin İstanbul'u ziyareti nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Bakan Yaşar Güler, beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yılı dolayısıyla Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait JS Kashıma ve JS Shımakaze gemilerinin İstanbul'u ziyareti dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda bir konuşma yapan Bakan Güler, "Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle bu güzel programda sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dost ülke Japonya'nın siz kıymetli eğitim filosu personeline hoş geldiniz diyor; ziyaretiniz çerçevesinde böylesine anlamlı bir resepsiyonu tertip etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkiler, tarihi bağlara dayanmaktadır. 1878'de ülkemize gelen ilk Japon askeri gemisi Seiki'nin ziyareti, 1887'de Japonya prensinin ülkemizi ziyareti, buna mukabil 1889 yılında Ertuğrul fırkateyninin Japonya'ya gönderilmesi, tarihi hafızamızda yer edinmiş önemli hadiselerdir. Ertuğrul fırkateyninin Japonya'dan dönüşe geçtiği sırada talihsiz bir kaza yaşayarak batması ve mürettebatımızın çoğunun hayatını kaybetmesi, bizleri derinden yaralasa da ülkelerimizi birbirine bağlayan köklü dostluk bağının kurulmasına vesile olmuştur. Bu hadiseden günümüze kadar kuşaktan kuşağa aktarılarak gelen güçlü ve samimi ilişkilerimiz ortaya çıkmıştır" dedi.

"Deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Bakan Güler, "Ülkelerimizin coğrafi olarak birbirinden çok uzak olmalarına rağmen Türk ve Japon halkının karşılıklı sevgisi, saygısı ve sempatisi, dünyada çok az ülke halkında görülmektedir. Bu gönül birlikteliği neticesinde Türkiye ve Japonya, pek çok alanda yakın iş birliği sergilemektedir. Keza, maruz kaldığımız afet ve felaketlerde dayanışma içerisinde hareket etmemiz de dostluk bağlarımızı pekiştirmiştir. Bu vesileyle dün Japonya'da meydana gelen deprem sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi.

"Ziyaretten büyük memnuniyet duyuyoruz"

Güler, "2013 yılında 'Stratejik Ortaklık' seviyesine yükseltilen ilişkilerimiz çerçevesinde her alanda olduğu gibi askeri ve savunma sanayisi alanındaki iş birliğimiz de memnuniyet verici seviyededir. Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100'üncü yılını kutluyor olmanın heyecanını yaşamaktayız. Köklü bir geçmişten güzel bir geleceğe uzanan ilişkilerimizdeki bu önemli merhaleyi, ülkelerimiz arasındaki samimi ve dostane ilişkilere uygun bir şekilde kutlamayı amaçlıyoruz. Kutlamaların önemli halkalarından birini de TCG Kınalıada korvetimizin 8-21 Haziran 2024 tarihleri arasında sırasıyla Kuşimoto, Tokyo ve Hiroşima limanlarına gerçekleştirdiği ziyaretler oluşturmuştur. Bu ziyaret kapsamında Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri ile eğitim gerçekleştirmekten ve orada düzenlenen resepsiyona Sayın Prenses Akiko'nun da aralarında bulunduğu üst düzey katılımdan ayrıca mutluluk duyduk. Japon dostlarımıza kıymetli ev sahiplikleri için içten teşekkürlerimizi sunmak isterim. Aynı şekilde Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine bağlı eğitim filosunun limanlarımızı ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Karşılıklı bu ziyaretler, dostluğumuzu ve birbirimize duyduğumuz güveni daha da artırmaktadır" şeklinde konuştu.

"Hiroşima ve Nagazaki'de hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum"

Türkiye ve Japonya arasındaki ikili ilişkilere de değinen Bakan Güler, "İki ülke arasındaki tarihî süreçten bugüne kadar gelişen dostluk ilişkilerinin bundan sonra daha güçlü bir iş birliği ile devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu konuda hep birlikte gayret göstereceğimize yürekten inanıyorum. Sözlerime son verirken, bu güzel resepsiyonun düzenlenmesinde başta sayın büyükelçi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 79 yıl önce 6 Ağustos'ta Hiroşima'ya ve 9 Ağustos'ta Nagazaki'ye gerçekleştirilen tarihin ilk nükleer saldırılarında hayatını kaybedenleri saygıyla yâd ediyorum. İnsanlık tarihindeki en karanlık sayfalardan birini oluşturan bu felaketin yıl dönümünde yaşananların acısını ve dehşetini bir kez daha hatırlamak hepimize düşen büyük bir sorumluluktur. Unutmayalım ki, savaşlar sorunları çözmez, sadece yeni sorunlar oluşturur. Dolayısıyla şiddetin yerine diyaloğun egemen olduğu ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin şahsında dost Japonya halkına selamlarımı gönderiyor, saygılar sunuyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Pruvanız neta, rüzgârınız sakin, yolunuz ve bahtınız açık olsun" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Galatasaray'da sezonun ilk üçlüsü Batshuayi'den
Galatasaray'da sezonun ilk üçlüsü Batshuayi'den

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi