• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Bakan Kasapoğlu, IOC Başkanı Bach ile Lozan'da buluştu
Spor
Yayınlanma: 28 Nisan 2023 - 14:10

Bakan Kasapoğlu, IOC Başkanı Bach ile Lozan'da buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları'ndan aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz"

Spor
28 Nisan 2023 - 14:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Lozan’da bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bach’ın daveti üzerine Lozan’da bulunan IOC Genel Merkezi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener’in de bulunduğu görüşmede, Paris 2024 olimpiyatları ve dopingle mücadele konusunda Türkiye’de yürütülen çalışmalar başta olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Thomas Bach, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Kurucular Kurulunda Avrupa Konseyi temsilcisi olarak görev yapan Kasapoğlu’na, dopingle küresel mücadelede aldığı sorumluluk için teşekkür etti.

IOC ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki güçlü iş birliğinin artarak sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varılan görüşmede Bach, Türkiye’de olimpik ruhun desteklenmesi konusunda yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını dile getirdi.

Bach, Türkiye’de son yıllarda başarıyla gerçekleştirilen uluslararası organizasyonları yakından takip ettiklerini ve bu konuda Türkiye’nin geldiği seviyenin sadece IOC değil birçok ülke ve kuruluş tarafından takdirle izlendiğini kaydetti.


- "Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz"


Bakan Kasapoğlu ise görüşmede 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyatların Türkiye için özel bir anlamı olduğunu vurgulayarak Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’nin ilk katıldığı olimpiyatların 1924 Paris olduğunu hatırlattı.

Bundan tam 100 yıl sonra, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan Türkiye’nin katılacağı Paris Olimpiyatları'na çok daha heyecanlı ve iddialı hazırlandığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları'ndan aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu ayrıca, Türkiye olarak, uluslararası spor camiasında karar alma süreçlerini etkileyen ve alınan kararlarda kilit ülke olmayı hedeflediklerini, bu bakımdan başta Uluslararası Olimpiyat Komitesi olmak üzere tüm uluslararası spor federasyonları ile yakın iş birliği ve temas içerisinde olduklarını vurguladı. Bakanlık görevi süresince en önem verdiği konulardan birinin, bu iş birliğini güçlendirecek adımları atmak olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve başkanı ile çok yakın iş birliği içerisinde birçok spor projesinin birlikte hayata geçirildiğini özellikle sporun bir yaşam biçimine dönüştürülmesi ve olimpik ruhun toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi amacıyla birlikte hareket edildiğini anlattı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına kavuştu
Köşk'te Ragbi Küçükler Grup Yarışmalarında takımlar madalyalarına kavuştu
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Son Haberler
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim...
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması için çalışıyoruz"
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması...
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Niğde'de bin 200 depremzedeye tedavi hizmeti verildi
Niğde'de bin 200 depremzedeye tedavi hizmeti verildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi