• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Kirişçi: "Mazlum ve masum milletler Türkiye'yi kendileri açısında bir risk kalkanı olarak görüyorlar"
Siyaset
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 17:14

Bakan Kirişçi: "Mazlum ve masum milletler Türkiye'yi kendileri açısında bir risk kalkanı olarak görüyorlar"

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Artık mazlum ve masum milletler Türkiye'yi kendileri açısında bir risk kalkanı olarak görüyorlar. Yani yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı bu ülkenin mutlaka ayakta olmasını istiyorlar. Liderimizin ayakta olmasını istiyorlar. Dolayısıyla bu seçim Tayyip Erdoğan'ın kendi şahsi seçimi değil. 600 tane milletvekili adayı olarak seçilecek milletvekillerinin şahsi

Siyaset
14 Nisan 2023 - 17:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Artık mazlum ve masum milletler Türkiye'yi kendileri açısında bir risk kalkanı olarak görüyorlar. Yani yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı bu ülkenin mutlaka ayakta olmasını istiyorlar. Liderimizin ayakta olmasını istiyorlar. Dolayısıyla bu seçim Tayyip Erdoğan'ın kendi şahsi seçimi değil. 600 tane milletvekili adayı olarak seçilecek milletvekillerinin şahsi meselesi değil" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş ve partililer hazır bulundu.

İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda partililere hitap eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Çanakkale bir tarım şehri. Çanakkale bir orman şehri. Yüzde 52'si orman. Çanakkale'de pek çok alanda ilk 3'te, 5'te, 10'a olan bir şehrimiz. Tarımsal üretim anlamında söylüyorum. Dolayısıyla herkes konuşmaya başladığında şunu söylerdi. Planlı tarım. Bu yeni mevzuatla birlikte bir planlı tarım dönemi başlayacak. Su gibi, Türkiye'nin su zengini olmadığı, fakiri olmasa bile bugün için su zengini olmadığı gerçeğinden hareketle suyu merkeze alan bir tarımı artık konuşacağız. Planlamayı konuşacağız. Sözleşmeli üretim, sizde çilekte. Son yıllarda çilekte yaygın olarak uygulanmaya başladığı sözleşmeli üretimi, Türkiye'de stratejik olan bütün ürünlerde zorunlu hale getireceğiz. Sözleşmeli üretimle arz talep arasındaki o zıplamaları, oynaklıkları ortadan kaldıracağız. Daha stabil daha herkesin önünü gördüğü bir süreci yaşatacağız" dedi.

"Bunlar kesinlikle bu ülkenin birliğinden beraberliğinden yana değiller"

"Bugün Finlandiya Cumhurbaşkanı şunu söyleyebiliyor" diyen Bakan Kirişçi, şöyle devam etti: "Siz dünyada herkesle görüşebilen az sayıdaki liderlerden birisiniz. Hatta teksiniz diyor. Ben bırakın bir ülkenin Cumhurbaşkanı olmayı vatandaşı olsam söylemem. Karşıdaki Cumhurbaşkanını niye öveyim derim. Herkes tanıyorsa tanıyor. Artısıyla eksisiyle tanıyor der geçer giderim. Ama bunu söyleme mecburiyetinde kaldılar. Niye? Çünkü Türkiye'nin dünyaya sağladığı tahıl koridoru da dahil esirlerin takası da dahil bu ombudsmanlık mı diyelim, kamu baş denetçiliği mi diyelim İnsanların gelip size bir şey sorması, sizin de onlara yol gösteriyor olmanız, bu dünya barışı adına, bölge barışı adına, ülke olarak bizim barışımız adına çok kıymetliydi. Bugün gübre fiyatları geçtiğimiz yılın gübre fiyatlarının bile gerisinde. Yüzde 50'lilik enflasyona rağmen. Bugün akaryakıt istasyonlarından, aldığınız akaryakıtın litresi 31 lirayı görmüştü. Bunun eğer enflasyonla güncellenmesini aklınıza, gözünüzün önüne getirseniz, 45-46 lira olması gereken akaryakıt, bugün tekrar 21-22 liralara geriledi. Peki bu nasıl oldu? İşte o tahıl koridoruydu adı ama o koridor bir güvenlik koridoru oldu. Artık mazlum ve masum milletler Türkiye'yi kendileri açısında bir risk kalkanı olarak görüyorlar. Yani yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı bu ülkenin mutlaka ayakta olmasını istiyorlar. Liderimizin ayakta olmasını istiyorlar. Dolayısıyla bu seçim Tayyip Erdoğan'ın kendi şahsi seçimi değil. 600 tane milletvekili adayı olarak seçilecek milletvekillerinin şahsi meselesi değil. Bu seçim, bu memleketin olduğu kadar bu memlekete bel bağlamış olanların, Asya, Avrupa, Afrika, 3 A'nın kesiştiği yerdeyiz. Biz bu sorumluluktan asla kaçamayız. Şimdi bu yerlilik ve millilikle sağladığımız bir başarı ama bunun karşısında duranlar yerlilikten ve millilikten rahatsız olanlar. Bunlarda maşalar. Buna 6+1, 7 maşamı dersiniz. Ne derseniz deyin. Ama bunlar kesinlikle bu ülkenin birliğinden beraberliğinden yana değiller. Mutlu ve müreffeh olmasından hiç değiller. Bu millet sürünsün kendileri de sırçalı köşklerinde otursun istiyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Göktaş, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı
Bakan Göktaş, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı
Darende Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor
Darende Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor
Bakan Işıkhan: "Ulusal Staj Programı'na bugüne kadar yaklaşık 350 bin başvuru yapıldı"
Bakan Işıkhan: "Ulusal Staj Programı'na bugüne kadar yaklaşık 350 bin başvuru yapıldı"
Bakan Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret
Bakan Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret
Son Haberler
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya Aşkale geri gönderme merkezinde incelemelerde bulundu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir...
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası görülmeye devam etti
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası...
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Ankara'da kafası koparılmış 45 günlük ceset bulundu
Ankara'da kafası koparılmış 45 günlük ceset bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi