• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Murat Kurum, Sivas'ta depremzedelerle iftarda buluştu:
Siyaset
Yayınlanma: 04 Nisan 2023 - 21:11

Bakan Murat Kurum, Sivas'ta depremzedelerle iftarda buluştu:

"Bir seferberlik anlayışıyla yürüteceğiz ve bu başarı hikayesini buradaki kardeşlerimizle birlikte yazacağız. 85 milyonla birlikte yazacağız" - "Burada da önceliğimiz rezerv alanlardaki konutları hızlı bir şekilde inşa etmek. Ardından enkazların kaldırılmasına müteakip de şehrin içerisinde, şehrimize yakışacak anlayışla mimaride, şehrin tüm ihtiyaçlarını gençlerimizi, sanayicimizi, buradaki çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderecek anlayışla bu çalışmaları yapıyoruz"

Siyaset
04 Nisan 2023 - 21:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini dile getirerek, "Bu anlayışla inşallah çalışmalarımızı yürütüyor olacağız. Bir seferberlik anlayışıyla yürüteceğiz ve bu başarı hikayesini buradaki kardeşlerimizle birlikte yazacağız. 85 milyonla birlikte yazacağız." dedi.

Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen millet bahçesi ilk fidan dikimi, temel atma ve anahtar teslim törenine katılan Bakan Kurum, daha sona Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden gelerek KYK bünyesindeki Binali Yıldırım Kız Yurdu'nda ağırlanan depremzedelerle iftar yaptı.

İftar programından sonra depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Kurum, her afette olduğu gibi her zaman milletin yanında olduklarını söyledi.

- "Mücadeleyi milletimizle, vatandaşımızla birlikte verdik"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde 14 milyon vatandaşı etkilediğini anlatan Kurum, "Mücadeleyi milletimizle, vatandaşımızla birlikte verdik. Sivil toplum örgütlerimizle, AFAD'ımızla, jandarmamızla, emniyet birimlerimizle tüm bakanlıklarımızla birlikte sahada her saat, her dakika üstüne koya koya bu mücadeleyi verdik. İlk önce arama kurtarma çalışmalarımızı, ardından hızlıca barınma ihtiyaçlarımızı, ihale hizmetlerimizi, yardım hizmetlerimizi eş zamanlı yürütmeye gayret gösterdik." dedi.

Kurum, depremlerin ardından devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirterek, "Dünyanın neresine giderseniz gidin böyle bir afet karşısında emin olun bu yapılanların belki yarısını bile birçok ülke yapamaz. Bizi en iyi Malatyalılar bilir. En iyi Elazığlılar bilir. 3 yıl önce de Malatya'mızda yine deprem olmuştu. Elazığ, Sivrice merkezli o depremde hem Elazığ'mızı hem de Malatya'mızı vurmuştur. Yine iki saat sonra biz deprem bölgesindeydik. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yapılması gerekenleri 45 gün sahada kalmak suretiyle vatandaşımızın bize nerede ihtiyacı varsa orada olmaya çalıştık ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik." diye konuştu.

Konutları söz verdikleri zamanda depremzedelere teslim edeceklerini aktaran Bakan Kurum, "Öncelikle bir yılda 319 bin konutu, ardından hasar tespitlerle birlikte 650 bin konutu nasıl Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Bartın'da, Rize'de, Giresun'da, Kastamonu'da, Antalya'da, Muğla'daki yangınlarda teslim ettiysek Allah'ın izniyle milletimizin destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki ramazan ayında da yine bu konutları teslim edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

- "Önceliğimiz rezerv alanlardaki konutları hızlı bir şekilde inşa etmek"

Bakan Kurum, zemini sağlam, fay hattına uzak, sıvılaşma riski olmayan alanlarda söz konusu konutların yapılacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada da önceliğimiz rezerv alanlardaki konutları hızlı bir şekilde inşa etmek. Ardından enkazların kaldırılmasına müteakip de şehrin içerisinde, şehrimize yakışacak anlayışla, mimaride, şehrin tüm ihtiyaçlarını gençlerimizi, sanayicimizi, buradaki çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderecek anlayışla bu çalışmaları yapıyoruz. İnşallah ayın 13'ünde de Malatya'da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşlarımızın, milletimizin destekleriyle, dualarıyla yine temellerimizi atmaya devam edeceğiz ve söz verdiğimiz gibi inşallah konuklarımıza sizleri en hızlı şekilde buralara yerleştireceğiz."

- Hak sahipliği sürecini AFAD yürütecek

Hasar tespit çalışmalarının hemen hemen tüm illerde tamamlandığını vurgulayan Kurum, hak sahipliği sürecini AFAD'ın yürüteceğini, evleri hasar görmüş ancak hak sahibi olamayan vatandaşların sürecinin ise Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütüleceğini ifade etti.

Kurum, hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini dile getirerek, "Bu anlayışla inşallah çalışmalarımızı yürütüyor olacağız. Bir seferberlik anlayışıyla yürüteceğiz ve bu başarı hikayesini buradaki kardeşlerimizle birlikte yazacağız. 85 milyonla birlikte yazacağız. Sizlerin destekleri, duaları çok önemli. Sizlerin her zaman desteğini gördük. Her zaman sizlerden şunu duyduk, 'Allah devletimize zeval vermesin. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı milletimizin başından eksik etmesin' dediniz. Allah sizlerden razı olsun. Bize düşen de sizler için 11 ilimiz için gece gündüz çalışmaktır, bu sözleri tutmaktır." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
17. Dönem Anavatan Partisi Milletvekili Akpak, toprağa verildi
17. Dönem Anavatan Partisi Milletvekili Akpak, toprağa verildi
Tutuklu Başkan Günel'den cezaevinden mektuplu açıklama
Tutuklu Başkan Günel'den cezaevinden mektuplu açıklama
Yeni Parti Manisa İl Başkanı Özalper'in emniyet ifadesi ortaya çıktı
Yeni Parti Manisa İl Başkanı Özalper'in emniyet ifadesi ortaya çıktı
Bakan Göktaş: "Evlatlarımızın üstün yararını esas alan çalışmalarımızı daha sağlam bir hukuki zemine kavuşturuyoruz"
Bakan Göktaş: "Evlatlarımızın üstün yararını esas alan çalışmalarımızı daha sağlam bir hukuki zemine kavuşturuyoruz"
Son Haberler
Kocagöz, Altınova'nın taleplerini yerinde dinledi
Kocagöz, Altınova'nın taleplerini yerinde dinledi
Yurtta hava durumu
Yurtta hava durumu
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, sağlık kontrolünden geçti
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, sağlık kontrolünden geçti
Hastanede anne sütü farkındalık etkinliği düzenlendi
Hastanede anne sütü farkındalık etkinliği düzenlendi
Husiler Suudi Arabistan'daki rafineriyi hedef aldı
Husiler Suudi Arabistan'daki rafineriyi hedef aldı
Prof. Dr. Naci Görür: "Bölgede deprem 13 milyon sene önce oluştu, daha milyonlarca sene de devam edecek"
Prof. Dr. Naci Görür: "Bölgede deprem 13 milyon sene önce oluştu, daha milyonlarca sene de devam edecek"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi