• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Özer: 1'le devraldığımız dijital platformu 7'yle devrediyoruz
Eğitim
Yayınlanma: 06 Mayıs 2023 - 13:23

Bakan Özer: 1'le devraldığımız dijital platformu 7'yle devrediyoruz

Eğitim
06 Mayıs 2023 - 13:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Özer: 1'le devraldığımız dijital platformu 7'yle devrediyoruz

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yetişkinlere yönelik halk eğitim kurslarının dijital ortama aktarıldığı 'Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı'nın (HEMBA) tanıtımını yaptı. Özer, dijital platformların önemini vurgulayarak, "1'le devraldığımız dijital platformu 6'yla, 7'yle devrediyoruz" dedi.

Bakan Özer, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen HEMBA tanıtım toplantısına katıldı. Yetişkinlere yönelik halk eğitim kurslarının dijitalleşeceği HEMBA uygulamasının içeriğini anlatan tanıtım filmi gösterildi. Bakan Özer, OECD ülkelerinin eğitim sistemlerini olağanüstü koşullara karşı dirençli kılmak için artık dijital eğitim platformlarını yaygınlaştırdığını ve Türkiye'nin de özellikle Covid-19 döneminde eğitimde dijital platformlardan yararlandığını belirtti. Özer, "Hangi ülkenin dijital platformu varsa onu devreye soktu. MEB daha önceki bakanlarımız zamanında oluşturulan EBA ile öğrencilere mümkün olan her desteği sağladı. Yeni dijital platformlar oluşturmak üzere yola çıktık, o ana kadar sadece EBA vardı. Öncelikle öğretmenlerimizden başladık. EBA'ya ÖBA'yı ekledik. Daha sonra 2022-2023 eğitim öğretim yılında nasıl son 20 yıl içinde eğitimde fırsat eşitliğini ortaya koyduysak 19 milyon öğrenciye ücretsiz kitap dağıttık. 'Bu yardımcı kaynak olayını çözeceğiz' dedik. Yaklaşık 190 milyon yardımcı kaynağı tüm çocuklarımıza eriştirdik. Amacımız eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek; zenginle fakir arasındaki nitelikli eğitim farkını telafi edici mekanizmalarla desteklemek" diye konuştu.

Bakan Özer, MEB'in Türkçe, Matematik ve İngilizce için yürüttüğü '3 dilde seferberlik' çalışmalarının önemini vurguladı. Özer, "Matematik seferberliği başlattık, sonra İngilizce seferberliği başlattık. 'Diyalekt' diye geçen hafta İngilizce bir platform kuruldu. Tüm kamuoyuna, vatandaşlarımıza herkese açtık. Diyalekt, şu anda Türkiye'deki dijital platformların en niteliklisi. Google'da en fazla indirilen platform oldu. Türkçe dijital platform da hazırlandı, pazartesi itibarıyla inşallah onu da erişime açıyoruz" dedi.

'TÜM DÜNYADAKİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDECEK'

HEMBA uygulamasına ilişkin de konuşan Bakan Özer, MEB'in sadece eğitim çağındaki kişilere değil, tüm halkın eğitimiyle ilgilenen bir bakanlık olduğunu hatırlattı. Özer, "2021 yılında yaklaşık 3-4 milyon vatandaşa hizmet veren bir halk eğitim merkezi kapasitemiz vardı. Orada ciddi boşluk vardı; çünkü halk eğitim merkezlerinin geçmiş istatistiklerine bakarsanız aslında halk eğitim merkezlerinden en fazla yararlananların kadınlar olduğunu görürsünüz; yüzde 60, yüzde 70. Biz kadını desteklemediğimiz müddetçe, kadının eğitime erişimini, gelişimini desteklemediğimiz müddetçe sağlıklı bir toplum inşa edebilmemiz mümkün değil. 2022 yılının sonunda 12 milyon vatandaşı hedeflerken 13,5 milyon vatandaşa eriştik. İnşallah bu dijital platform da içerikleri her geçen gün zenginleştirilerek tüm dünyadaki vatandaşlarımıza, kardeşlerimize hizmet edecek biricik bir platform olacak. 1'le devraldığımız dijital platformu 6'yla, 7'yle devrediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özer, 'Aile Okulu' uygulamasıyla beraber de 1,5 milyon aileye ulaşıldığını ve 2023 yılı içerisinde bu sayıyı yükseltmek istediklerini kaydetti.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"LGS'de Türkçe ve Matematik soruları belirleyici oldu"
"LGS'de Türkçe ve Matematik soruları belirleyici oldu"
Salihli'de çevre seferberliği: Liseli öğrencilerden örnek proje
Salihli'de çevre seferberliği: Liseli öğrencilerden örnek proje
Manisa Büyükşehir Belediyesi online eğitim ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi online eğitim ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor
Şahinbey zabıta ekipleri LGS'de öğrencilerin yanında oldu
Şahinbey zabıta ekipleri LGS'de öğrencilerin yanında oldu
Son Haberler
Türkiye üçüncüsü halk oyunları ekibinden Başkan Acar'a ziyaret
Türkiye üçüncüsü halk oyunları ekibinden Başkan Acar'a ziyaret
İzmir'de Dünya Kupası heyecanı dev ekranlarda yaşanacak
İzmir'de Dünya Kupası heyecanı dev ekranlarda yaşanacak
Samsunspor'dan teknik heyete transfer
Samsunspor'dan teknik heyete transfer
MHP İlçe Başkanlığı'nın 14'üncü Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı
MHP İlçe Başkanlığı'nın 14'üncü Olağan Genel Kurul toplantısı...
Ankara'da yağmuru fırsat bilen bir vatandaş arabasını yıkadı
Ankara'da yağmuru fırsat bilen bir vatandaş arabasını yıkadı
Belarus'ta Türk vatandaşları, Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için ilk defa oy kullanıyor
Belarus'ta Türk vatandaşları, Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için ilk defa oy kullanıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi