• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bakan Özer, koltuğunu 11 yaşındaki Kaan Can'a devretti
Eğitim
Yayınlanma: 23 Nisan 2023 - 10:56
Güncelleme: 23 Nisan 2023 - 10:56

Bakan Özer, koltuğunu 11 yaşındaki Kaan Can'a devretti

Eğitim
23 Nisan 2023 - 10:56
Güncelleme: 23 Nisan 2023 - 10:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Özer, koltuğunu 11 yaşındaki Kaan Can'a devretti

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nedeniyle makam koltuğunu Keçiören Toygar Börekçi Ortaokulu öğrencisi Kaan Can İl'e (11) devretti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çeşitli okullardan öğrencileri, Bakanlıkta kabul etti. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Özer'in koltuğuna, Keçiören Toygar Börekçi Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Kaan Can İl oturdu. Bakan Özer, Atatürk'ün devleti genç nesillere armağan ettiğini belirterek, "Sizler ne kadar yetenekli, kendine güvenli, analitik düşünen, bu toprakların değerleriyle bezenmiş bir şekilde yetişirseniz, bu ülke ilelebet yaşamaya devam edecek. Hepinizin bayramını kutluyorum. Bir de teşekkür ediyorum sizlere. Biliyorsunuz, 6 Şubat'ta ülkemizde çok büyük bir deprem yaşadık. Çok canlarımızı yitirdik. O yitirmiş olduğumuz canlarımıza da Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Orada okullar açmak için o kardeşlerinizi okullarıyla, öğretmenleriyle buluşturmak için bakanlık olarak biz çok çaba sarf ettik. Tüm arkadaşlarımızla birlikte, il müdürlerimizle birlikte, tüm öğretmenlerimizle, sizin öğretmenleriniz bu ülkenin en büyük kahramanları. Tüm öğretmenler, oraya canıgönülden seferber oldu. Sizler de aranızda yardım topladınız. O yardımları, oradaki kardeşlerinize ilettiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bir de depremzede kardeşleriniz, sizin okullarınıza geldi. Onlara ilgi gösterdiniz, dertlerini unutmaları için büyük fedakarlık gösterdiniz. Birlik, beraberlik içinde olduğumuz zaman çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok, değil mi? Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

'BAYRAĞI, ÜLKEMİZİN EN GÜZEL YERİNE TAŞIYACAĞIZ'

Özer'in makamını bıraktığı Kaan Can İl, "Bugün bayram, bugün benim, bizim günümüz. Bugün '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yılında sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Bu bayramı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini gönülden gönüle, yürekten yüreğe, kuşaktan kuşağa taşımalıyız. Öncelikle 'Yüzyılın felaketi' olarak isimlendirilen ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketini yaşayan arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz olmak üzere, ülkemdeki bütün arkadaşlarımın bayramını kutluyorum. Arkadaşlarımla birlikte bu büyük felakette hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Bu özel günde bizleri makamınızda kabul ettiğiniz için size kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bilmenizi isteriz ki bizler vatanımızı ve kendimizi korumayı insan sevgisini ve çalışkan olmayı, dürüst olmayı, değerli öğretmenlerimizden ve kıymetli anne babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız bu bayrağı, ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız. Bizlere gösterdiğiniz güvene, verdiğiniz değere ve sevgiye layık olacağız. Son olarak tüm dünya çocuklarına sesleniyoruz. Katılın sevincimize, dünyamız mutlulukla dolsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ile Ramazan Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. 

'ZOR AMA EN KEYİFLİ BAKANLIK'

Bakan Özer'in, "Evet Bakanım; isteğin, arzun nedir, neler yapacaksın" sorusu üzerine Kaan Can İl, "İlk yapacağım şey, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevleri, arkadaşlarımla birlikte toplantılar yaparak halletmeye çalışmak" diye konuştu. Özer, Kaan Can İl'e "Milli Eğitim Bakanı olarak bu çocuklara verdiğiniz eğitimin yeterli olduğuna inanıyor musunuz?" diye sordu. İl, "Evet inanıyorum" yanıtını verdi. Özer de "Sana başarılar diliyorum. Bu bakanlık zor bir bakanlıktır ama en keyifli bakanlıktır. Niye; çünkü gelecek nesilleri yetiştiren, ülkemizin rekabet gücünü artırmada en önemli şey olan eğitimin yaygınlaşması erişime kolaylaşmasını sağlayan en önemli bakanlıktır. Geleceğe en fazla katkısı olan bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı'dır" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karacabey MYO'nun 30. dönem mezunları kep attı
Karacabey MYO'nun 30. dönem mezunları kep attı
Yunusemre'de öğrenciler dijital çalışmalarıyla Avrupa'ya açıldı
Yunusemre'de öğrenciler dijital çalışmalarıyla Avrupa'ya açıldı
BŞEÜ akademik birimleri lise öğrencilerine tanıtıldı
BŞEÜ akademik birimleri lise öğrencilerine tanıtıldı
Canik Keşif Kampüsü'nde proje şenliği
Canik Keşif Kampüsü'nde proje şenliği
Son Haberler
Serinlemek için girdiği gölette boğuldu
Serinlemek için girdiği gölette boğuldu
Üsküdar'da Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Üsküdar'da Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Ehliyetsiz sürücü, otomobil ve yolcu otobüsüne çarptı: 40'ar bin lira ceza kesildi
Ehliyetsiz sürücü, otomobil ve yolcu otobüsüne çarptı: 40'ar...
Bodrum'da 2 kişinin öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Bodrum'da 2 kişinin öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Tartışmalı güreşler olaylı başladı
Tartışmalı güreşler olaylı başladı
TCG Anadolu Sarayburnu'ndan hareket etti 
TCG Anadolu Sarayburnu'ndan hareket etti 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi