• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bakan Soylu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı
Genel
Yayınlanma: 08 Nisan 2023 - 18:30

Bakan Soylu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı.

Genel
08 Nisan 2023 - 18:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından paylaşım yaparak 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı. Roman vatandaşlar için yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan bahseden Bakan Soylu, paylaşımında, "Birlikte büyüdük birlikte gülüp, birlikte ağladık... Bizim malenin insanları, komşularımız ve tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu Roman vatandaşlar için yapılan ve yapılacak olan çalışmalara değindiği paylaşımda, "Roman vatandaşlarımızın taleplerinin aktarılması için 25 ilde Valilik Roman Saha Koordinatörü planlandı. Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda göreve başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde diğer 12 koordinatör de göreve başlamış olacaklar. Bakanlığımız ile Roman vatandaşlarımız arasında koordinasyon sağlayan 2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü, görevlerine devam ediyor. Roman çalışmalarında paydaş olan bakanlıkların bakan yardımcısı düzeyinde temsil edileceği ve başkanlığını İçişleri Bakan Yardımcısının yapacağı Roman Koordinasyon İstişare Kurulu ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Roman Koordinasyon Merkezi faaliyetlerine başladı. Ayrıca Roman Koordinasyon Merkezi işlemlerini takip etmek üzere Valilik İI Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüklerinde Roman Masası oluşturuldu. Roman Koordinasyon Merkezinin görev, çalışma usul ve esaslarını düzenleyen Roman Koordinasyon Merkezi Yönergesi hazırlanarak İçişleri Bakanı onaylıyla yürürlüğe girmiş ve 81 il Valiliğine bu konuda yürütecekleri çalışmaların yol haritası belirlendi" ifadelerine yer verdi.

Her yıl Roman vatandaşlar ile buluştuklarını vurgulayan Bakan Soylu, "İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısının başkanlığını yapacağı Roman Koordinasyon Merkezi Roman vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişiminin takip ve koordine edildiği bir yapı olarak hayata geçti. Her yıl Ramazan ayında valilerimiz ve kaymakamlarımın katılımıyla iftar programlarının yani sıra 8 Nisan Romanlar Günü gibi önemli ve özel günlerde Roman vatandaşlarımız ile etkinliklerle bir arada oluyoruz. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı başkanlığında milletvekilleri, valiler, İller İdaresi genel müdürü ve yardımcısı ile sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin katılmayla 2021-2022 yıllarında Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yasadığı illerde (İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak) toplantılar yapılarak 12 saha ziyareti gerçekleştirildi. Roman vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin büyük çoğunluğu çözüme kavuşturuldu" ifadelerini kullandı.

21 Ocak'ta yayımlanan genelge kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Soylu, "2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından Roman vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının koordinasyonu konusunda saha ziyaretlerine aralıksız devam ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2023'te yayımlanan Roman vatandaşlarımızla ilgili genelgesi kapsamında diğer bakanlıklarımızla birlikte el birliği ile çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın finalistleri belli oldu
Küçükçekmece'de 5. Kısadan Anlat Film Projesi Yarışması'nın...
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Denizli'nin afetlere karşı hazırlıkları gözden geçirildi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak" üzerine söyleyişi
Lisesi öğrencileriyle "Fotoğraflarla şehrin dilini anlamak"...
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden hayat kurtaracak adım
Pakistan'da bombalı saldırıda 2 asker öldü
Pakistan'da bombalı saldırıda 2 asker öldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi