• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde çocuk ve kadınlarla ilgili yeni hedefler olacak
Siyaset
Yayınlanma: 16 Ekim 2023 - 17:00

Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde çocuk ve kadınlarla ilgili yeni hedefler olacak

Siyaset
16 Ekim 2023 - 17:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde çocuk ve kadınlarla ilgili yeni hedefler olacak

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nda, özellikle kadına şiddetin önlenmesi, çocukların korunması, kadın haklarıyla ilgili olarak yeni hedefler olacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dikmen Hakimevi'nde 'Mağdur Hakları Danışma Kurulu 3'üncü Toplantısı'na katıldı. Bakan Tunç, Adalet ve ilgili diğer bakanlıklarla iş birliği içerisinde faaliyet gösteren kurulun, adli sürece girmiş olan kadın ve çocuklar, kırılgan gruplar olarak adlandırılan yaşlılar, engelliler ve mültecilerin ikinci bir örselenmeye maruz kalmamalarını sağlamak için oluşturulduğunu ifade etti. Söz konusu gruplara hizmet için Adli Görüştürme Odaları kurulduğunu ifade eden Tunç, 162 adliyede şu ana kadar 169 görüşme odasının faaliyete geçirildiğini söyledi.

'ÇOCUK TESLİMİNE İKNA SÜRECİ BAŞLADI'

Boşanma ve velayet süreçlerinde çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına yönelik de düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Tunç, "Çocukların bir meta gibi bir yerden alınıp bir yere zorla verilmesine ilişkin görüntülerin ortadan kaldırılmasına yönelik uzun süredir bir talep söz konusuydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Artık bu kötü görüntülere yönelik, çocuklarımızı sıkıntıdan kurtaracak bir çalışma yapın' talimatı sonrasında, bunun yasal düzenlemesi gerçekleştirildi. 7343 sayılı yasayla 20 Kasım 2021 tarihinde yürürlüğe girmişti. Uygulaması da 8 Mayıs 2023'te Çocuk Görüşme Merkezleri'nin kurulması ile beraber başladı" dedi.

Tunç, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri tarafından koordine edilen 592 Çocuk Görüşme Merkezi'nde, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan uzmanlar vasıtasıyla çocukların örselenmeden teslimi ve kişisel ilişki kurulmasına yönelik hususların yürütüldüğünü, bu sayede çocuk teslimi işleminin artık icradan çıktığını söyledi. Tunç, "Onların, bir meta gibi alınıp verilmesi görüntülerini ortadan kaldırmış olduk. Zorla değil, ikna süreci başladı. Sosyal çalışmacılar devreye girdi. 592 merkezde şu ana kadar 115 bin 709 işlem gerçekleştirildi" diye konuştu.

'ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Boşanma ve velayet süreçlerinde çocukların mağdur olmasını kesinlikle istemediklerini dile getiren Tunç, "Çocuğun üstün yararı bizim için çok önemli. Onların üstün yararının korunması hem Çocuk Görüşme Merkezlerindeki işleyişin daha verimli olması, hem de diğer adli süreçlerde onların korunması devletin en asli vazifesi. Çocuklar özellikle çevresindeki tehlikelere karşı en savunmasız kesim. Dolayısıyla her türlü kötülüğe, her türlü istismara karşı çocukları korumak, Anayasa'nın da gereği. Anayasamızın 2010 değişikliğinde de bir paragraf eklenerek, çocukların korunmasıyla alakalı husus, daha da keskin bir şekilde uygulanmıştır. Sonrasında da yine çocukların korumasına yönelik çok sayıda mevzuat düzenlemesi yapıldı" ifadelerini kullandı.

'CEZALARIN ARTIRILMASI YETMİYOR'

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'yla ilgili çalışmaların başlatıldığını kaydeden Tunç, "Geçmiş dönemde birtakım sebeplerle hayata geçiremediğimiz hedefler var. Bunları da içerisine alacak ve yeni ihtiyaçlara göre hazırlayacağımız Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nde; özellikle mağdur, çocuk, kadın hakları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi en önemli konulardan. Dolayısıyla burada kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak tüm bakanlıklarımızın her birine ayrı ayrı düşen görevler var. Tabii sadece cezaların artırılması yetmiyor. Tedbirler noktasında da koordinasyonun sağlaması gerekiyor. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nda özellikle kadına şiddetin önlenmesi, çocukların korunması, kadın haklarıyla ilgili olarak yeni hedefler olacaktır" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Norveç Başbakanı, yerel seçimleri muhalefetin kazanmasının ardından kabine değişikliğine gitti
Norveç Başbakanı, yerel seçimleri muhalefetin kazanmasının ardından kabine değişikliğine gitti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi