• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bakan Yanık: Bugüne kadar 89 milyon ürün dağıttık
Genel
Yayınlanma: 07 Nisan 2023 - 18:03
Güncelleme: 07 Nisan 2023 - 18:03

Bakan Yanık: Bugüne kadar 89 milyon ürün dağıttık

Genel
07 Nisan 2023 - 18:03
Güncelleme: 07 Nisan 2023 - 18:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Yanık: Bugüne kadar 89 milyon ürün dağıttık

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremin ilk gününden itibaren 3 bin 259 ASYA personeli ve 574 araçla depremzedelerin yaralarını saraya çalıştıklarını belirterek, "64 kalemde yaklaşık bugüne kadar 89 milyon adet ürün dağıtmışız. Bugüne dek deprem bölgesinde 3 milyon 270 bin adet battaniye dağıtmışız. 1 milyondan fazla yatak ve yorgan, 2 milyon 700 bin gıda kolisi dağıtmışız ve önümüzdeki süreçte de özellikle ramazan boyunca da dahil olmak üzere bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'ta AK Parti ve MHP il teşkilatlarını ziyaret ettikten sonra Şehit İdare Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine kurulan sosyal marketin açılışını gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un ile milletvekillerinin de eşlik ettiği Bakan Yanık, marketi gezip personelden bilgi aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, depremzedelerin yaralarının sarılması için üzerlerine düşen bütün sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın afet ve acil durum kapsamında psikososyal ile ayni bağış ve depo yönetimi olarak iki temel sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Bakan Yanık, şöyle konuştu:

"Ayni yardımlarla alakalı son durumumuz halihazırda bugüne kadar 3 bin 259 ASYA personelimizle 574 araçla deprem bölgesinde 11 ilde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hava seferi olarak 445 helikopter, 42 uçak toplam 487 hava seferi yapmışız bugüne kadar. An itibarıyla toplamda 71 depomuz var. Biliyorsunuz depoları deprem bölgesinde belleği lojistik merkezler olarak oluşturduk ve buralara şu anda içerde gördüğünüz malzemeler de dahil olmak üzere sarf malzemelerini depolayarak ihtiyaç duyulan bölgelere o depolardan dağıtımlarını yapıyoruz. Yurt dışından gelen yardımlar içinde daha çok gümrük kapılarına yakın kurduğumuz depolarımız var. 16 yurt dışı depomuz halihazırda faaliyet gösteriyor. Toplamda 87 depomuz halihazırda aktif olarak kullandığımız depolarımız. Bugüne kadar sadece bakanlık olarak bizim yönettiğimiz kısımda 20 bin 651 TIR boşaltmışız. Bunun dışında diğer kurumlarımızdan gelen yardımlarla beraber hakikaten gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çok yoğun bir yardım seferberliği içinde olduk, olmaya devam ediyoruz. 6 Nisan 2023 Perşembe itibarıyla deprem bölgesinde toplam 203 sosyal market kurduk. Deprem bölgesi dışında da özellikle depremzede vatandaşlarımızın yoğun olarak transfer oldukları tahliye noktalarına da 94 adet sosyal market kurduk. Buralardan vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bunun dışında sosyal marketlere erişimde güçlük çeken yaşlarımız, engellilerimiz, küçük çocuklu ailelerimiz, kırsalda çeperlerde olan aileler olabilir. Bunlar içinde 11 mobil sosyal marketimiz halihazırda sahada deprem bölgesi içerisinde toplamda görev yapıyor. Tabii 64 kalemde yaklaşık bugüne kadar 89 milyon adet ürün dağıtmışız. Bunları tek tek saymak mümkün değil ama bir kanaat oluşturması bakımından birkaç veriyi sizinle paylaşacağım. Bugüne dek deprem bölgesinde 3 milyon 270 bin adet battaniye dağıtmışız. 1 milyondan fazla yatak ve yorgan dağıtmışız. 350 binden fazla elektrikli ısıtıcı dağıtmışız. 2 milyon 700 bin gıda kolisi dağıtmışız ve önümüzdeki süreçte de özellikle ramazan boyunca da dahil olmak üzere bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz."

'1 MİLYON 481 BİN PSİKOSOSYAL DESTEK GÖRÜŞMESİ YAPILDI'

Bakanlık olarak afet kapsamında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bugüne kadar 1 milyar 399 milyon 650 bin lira acil durum ödeneği gönderdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Derya Yanık, şöyle devam etti:

"Psikososyal destek çalışmalarımızla alakalı deprem bölgesinde bugüne kadar 4 bin 808 personelle 1 milyon 481 bin 367 görüşme gerçekleştirmişiz. Psikososyal destek çalışmalarını önemsiyoruz. Çünkü afet ve acil durum sebebiyle günlük rutini, günlük hayatı bozulan vatandaşlarımızın tekrar o günlük yaşamlarına dönebilmeleri için ihtiyaçları olan bütün süreci planlama çalışmaları psikososyal destek çalışmaları kapsamında yapılıyor. Biz de bu süreci çok önemsiyoruz. Şu anda afet durumu içerisinde yaptığımız psikososyal destek çalışmalarının dışında önümüzdeki 2 yılı bütün paydaş kuruluşumuzla beraber ilgili bakanlıklarımızla beraber 2 yılı akut dönemmişçesine psikososyal destek çalışmaları kapsamında planladık. Acil eylem planımızı oluşturduk ve sahaya göndererek uygulanmasına başladık. Deprem bölgesi dışında 5 bin 213 personelimizle 649 bin 673 görüşme gerçekleştirmişiz bugüne kadar. Alo 183 hattımıza gelen çağrılarda 15 personelimiz 911 görüşme gerçekleştirmiş. Deprem bölgesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden vatandaşlarımız var."

'1783 ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ'

Depremde hastanelere kaldırılan refakatsiz çocukların son durumlarıyla ilgili de bilgiler aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şunları söyledi:

"Depremzede vatandaşlarımız arasında çocuklarımız çok önemli bir yer tuttu. Bizim de çok hassasiyette ve dikkatle takip ettiğimiz refakatsiz çocuklarımızla ilgili de son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar bakanlığımıza ulaşan refakatsiz çocuk sayısı 1915. Son zamanlarda bu sayıyı özellikle aynı tekrarladığımızı duyuyorsunuz. Bunun sebebi şu açıklığa kavuşturmak isterim. Depremin ilk zamanlarında belli bir süre Sağlık Bakanlığımız bizim Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile beraber refakatsiz olan çocukların tamamı bizim kayıtlarımıza girmekte ve sonrasında kimliklendirme ve ailelerine teslim süreçlerini biz takip etmekte idik. Ancak yaklaşık bir aydır refakatsiz çocukların kimliklendirme işlemleri asayişi ilgilendirdiği için doğrudan doğruya Emniyet Genel Müdürlüğümüz İçişleri Bakanlığımız uhdesine geçti. Biz şu anda bakanlığımızın kayıtlarına girmiş 1915 çocuğumuzun, hali hazırda kimliği bilinmeyen yahut ailesine ulaşılması gereken kısmıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. O yüzden özellikle hatırlatmak istiyorum. Çünkü son açıklamalarımızda 1915 üzerinden hiç bu sayı değişmiyor mu deniyor. Aslında değişiyor ama şu anda takip eden asayiş kısmı sorumluluğu Emniyet Genel Müdürlüğü'müzde kolluk güçlerimizde olduğu için onlar o işlemlere devam ediyorlar. Kurum bakımına ihtiyacı olan çocuklar varsa onlar bizim kurumlarımıza geliyorlar. Orada herhangi bir sorun yok. Şu ana kadar 1915 çocuğumuzdan ailesine teslim edilen çocuk sayısı 1783, hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 47, hastanede tedavisi devam ederken vefat eden çocuk sayısı maalesef 7, kuruş bakımına alınan çocuğumuz 78, kuruluş bakımında olup da halihazırda kimliği henüz tespit edilememiş çocuk sayımız da 23. Bu çocuklarımızın dışında ayrıca 472 çocuğumuzun, ailelerin aradığı çocuklar içerisinde 472 çocuğumuzun da vefat ettiği bilgisini paylaşmak isterim."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Pendik'teki silahlı saldırıda öldürülmüştü, toprağa verildi
Pendik'teki silahlı saldırıda öldürülmüştü, toprağa verildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi