• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Bolu'da açıkladı: "Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz"
Sağlık
Yayınlanma: 05 Mart 2024 - 16:56
Güncelleme: 05 Mart 2024 - 17:42

Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Bolu'da açıkladı: "Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz"

Bolu'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye'de meme kanserine erken teşhislerde süreyi en aza indirmek için yapay zeka destekli modelle çalışma yürüttüklerini ilk kez açıkladı.

Sağlık
05 Mart 2024 - 16:56
Güncelleme: 05 Mart 2024 - 17:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Bolu'da açıkladı: "Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz"
Bolu'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye'de meme kanserine erken teşhislerde süreyi en aza indirmek için yapay zeka destekli modelle çalışma yürüttüklerini ilk kez açıkladı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak için Bolu'ya geldi. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Bolu'da 2023 yılında 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldığını açıklayan Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, daha fazla kişiye tarama yapılması için Bolu TSO'dan mobil kanser tarama tırı istedi. Meme kanseri konusunun açılması üzerine Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlk kez Bolu'da konuyu dile getiren Yılmaz, Türkiye'de 6 Şubat tarihinden beri meme kanseri taramalarında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka modeliyle çalıştıklarını açıkladı.

"6 Şubat'tan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz"

Meme kanseri teşhislerinde süreyi en aza indirmek istediklerini belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Yılmaz, "Türkiye'de günde 3 bin 500-4 bin kişi KETEM tarama programından geçiyor. Yaklaşık yüzde birlik bir oranla kadın, riskli olarak tespit ediliyor. Biz 6 Şubat'tan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. Uzun süren teşhis süresini şu anda 6 güne düşürmüş durumda. Bunun devamında da çalışmalar sürüyor. Bizim hedefimiz toplam süreyi 25 güne düşürmek. Türkiye genelinde buna yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bolu'da da geçen yıl 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldı. Bolu'da bir KETEM şubesi var. Ticaret Odası'ndan talebimiz, bir mobil tarama tırı istiyoruz" dedi.

"Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz"

Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin tasarlamış olduğu yapay zeka modeliyle çalıştıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, "Mevcutta kanser taramalarının okumasını 3 farklı kişi yapıyor. 3 farklı gözden bakılıyor. Birinin göremediğini diğeri görüyor ve bu da ciddi anlamda süreci uzatıyor. Şimdi biz birinci göz olarak yapay zekaya okutturuyoruz. Çok kısa süre içerisinde yapay zeka okuyor. Yüzde 94 oranında bir başarı sağladı. 6 Şubat'tan bu yana yapay zeka desteğiyle meme kanseri taramalarını yapmaya başladık. Tam başarı sağlayana kadar yaklaşık 3-5 ay daha yapay zeka üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan; Gerede Belediyesi, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Yeniçağa Kaymakamı, Yeniçağa Belediyesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ı, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar karşıladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
A Milli Kadın Futbol Takımı'nın rakipleri belli oldu
A Milli Kadın Futbol Takımı'nın rakipleri belli oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi