• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Balıkçılıktan sosyal medya fenomenliğine
Yaşam
Yayınlanma: 16 Aralık 2024 - 10:03
Güncelleme: 16 Aralık 2024 - 10:46

Balıkçılıktan sosyal medya fenomenliğine

Trabzon'da yaşayan Ali Osman Erçin'in balık tutarken yaşadığı ilginç anları sosyal medyada ilgi gördü. Doğallığı ve şivesiyle kısa süre binlerce kişiye ulaşan Erçin, yunus ve köpek balıkları ile yaşadığı diyalogları binlerce beğeni aldı.

Yaşam
16 Aralık 2024 - 10:03
Güncelleme: 16 Aralık 2024 - 10:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Balıkçılıktan sosyal medya fenomenliğine
Trabzon'da yaşayan Ali Osman Erçin'in balık tutarken yaşadığı ilginç anları sosyal medyada ilgi gördü. Doğallığı ve şivesiyle kısa süre binlerce kişiye ulaşan Erçin, yunus ve köpek balıkları ile yaşadığı diyalogları binlerce beğeni aldı.

Akçaabat ilçesi Akçakale Mahallesinde yaşayan Ali Osman Erçin, küçük yaşlarda hobi olarak başladığı balıkçılıkta yaşadığı anların görüntülerini sosyal medya sayfasında paylaştı. Erçin'in paylaşımları kısa sürede binlerce takipçiye ulaştı. İlk olarak sürekli ağına takılan köpekbalığının üzerine yazı yazması ile tanınan Erçin'in yakaladığı balıklarla arasındaki diyalog binlerce beğeni aldı.

Yunus ve köpek balıkları ile çektiği videoların ilgi gördüğünü belirten Erçin, "Çocukluktan beri balıkçılıkla ilgilenmekteyim. Denizdeki ufak tefek hatıralarımızı sosyal medyada paylaşınca insanların çok ilgisini çekti. Bu güzel anları ben yaşıyorsam herkes yaşasın dedim. Sosyal medyada çok viral olan videolarımız var. Bunların başında da köpek ve yunus balığı videoları geliyor. Bu ilgi köpek balığı videoları ile başladı. Onu çok sevdiler ya da bizim köpekbalığı ile olan diyalogumuzu çok sevdiler. Bunun sosyal medyada paylaşınca güzel de dönüşler aldık. İnsanların tepkisi gayet olumluydu. İnsanların köpekbalığı veya hayvanlara karşı çok daha sempatisi oluşmaya başladı. Ben de bundan memnunum. Denize yalnız gidiyorum. Biriyle muhatap olmam gerekiyor. Bu da ya balıklar ya da martılar oluyor. Doğal olarak onlarla konuşuyorum" dedi.

Yunus balığının ismi 'Alican' oldu

Yunus balıkları ile balıkçı teknesinin yarışını görüntüleyen ve o anları sosyal medya hesabından paylaşan Erçin, "Bir balıkçı olarak ilk önce balıkçılığın potansiyelini arttırma çabasındayız. Küçük balıkları denize at ki büyük balıkları göresin. Bu çok önemli. Balıkçılığı arttırmanın peşindeyiz. Tabii ki doğru ve düzgün avlanmanın peşindeyiz. İnsanlara bunu sempatik yollarla beraber bir şekilde aşılamaya çalışıyorum. İnşallah doğru yoldayımdır. Denizde bir sürü balık var. Biz bu balıkları sürekli görüyoruz ama insanlar mesela iskorpiti hiç görmemiş. Baktığın zaman dikenli, tipsiz bir hayvan ama lezzet olarak çoğu balıktan lezzetlidir. Bunun gibi balıklar oluyor. Bir hafta öncesinde de güzel bir an yakaladık. Balığa gitmiştim. Herkesin tanıdığı bir Alican var. Baktım Alican yanımda dolaşmaya başladı. Balık attıktan sonra yarışalım dedim. O gitti diğer arkadaşlarını çağırdı. Çok güzel görüntüler yakaladık. Bunu insanlarla paylaşmadan olmazdı. Limanımızda 4-5 tane su samuru var. İlk zamanlar ürkek ürkek kaçardılar. Sonra bir şekilde onları kendime yanaştırdım. Şimdi büyüdüler. Ara ara görüyorum. Onlara da balık yediriyorum. Beraber balığı çıkmak isteyenler çok aşırı. İnsanların isteklerine karşılık veremiyorum. Balığa getirdiğin insanın belgesi olması lazım. Arada kalıyoruz ama kanun var. Belgesi olanları balıkçı teknemle beraber, belgesi olmayanları da arkadaşım yat turu ile gezdiriyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Son Haberler
Fırtına çatıyı uçurdu, facianın eşiğinden dönüldü
Fırtına çatıyı uçurdu, facianın eşiğinden dönüldü
Elazığ'da ilçe müftüleri bir araya geldi
Elazığ'da ilçe müftüleri bir araya geldi
İzmir'de genç girişimcilerin inovatif projeleri 'Fikir Kampı'nda ödüllendirildi
İzmir'de genç girişimcilerin inovatif projeleri 'Fikir Kampı'nda...
Tamir edilen cep telefonunun bataryası patladı
Tamir edilen cep telefonunun bataryası patladı
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye uzatıyoruz"
Bakan Uraloğlu: " 2 bin 450 metre uzunluğundaki pisti 3 bin metreye...
Tavas Belediyesi Avdan'ın çehresini değiştiriyor
Tavas Belediyesi Avdan'ın çehresini değiştiriyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi