• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Balıkesir'de dere yatakları temizleniyor
Çevre
Yayınlanma: 05 Aralık 2024 - 14:15
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 15:08

Balıkesir'de dere yatakları temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Altıeylül ilçesi Macarlar kırsal mahallesinde bulunan 2 bin 500 metre uzunluğundaki dere yatağını temizledi. Islah çalışmaları ile kirlilik ve kötü kokuyu ortadan kaldıran ekipler, il genelinde yaklaşık 21 bin metrelik dere ıslahı gerçekleştirdi.

Çevre
05 Aralık 2024 - 14:15
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 15:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Balıkesir'de dere yatakları temizleniyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Altıeylül ilçesi Macarlar kırsal mahallesinde bulunan 2 bin 500 metre uzunluğundaki dere yatağını temizledi. Islah çalışmaları ile kirlilik ve kötü kokuyu ortadan kaldıran ekipler, il genelinde yaklaşık 21 bin metrelik dere ıslahı gerçekleştirdi.

Balıkesir genelinde sürdürülebilir ve güvenli bir çevre oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, il genelinde 8 ayda yaklaşık 21 bin metrelik dere temizliği gerçekleştirdi. Balıkesir'in ihtiyaçlarına ve stratejik önceliklere göre belirlenen kapsamlı bir çalışma planı hazırlayan BASKİ ekipleri, Altıeylül'e bağlı Macarlar kırsal mahallesinde yıllardır ihmal edilen 2 bin 500 metre uzunluğundaki dere yatağını temizlediler. Bölge halkına uzun vadeli fayda sağlayacak olan çalışma sayesinde dip temizliği yapılarak balçık tabaka ortadan kaldırıldı.

Vatandaşların yaşam kalitesi artacak

Dere temizlikleri ile taşkın risklerini en aza indirmeyi hedefleyen ekipler, dere yataklarının ekosistemini koruyarak suyun sağlıklı dolaşımını sağladılar. Bölge halkının yaşam kalitesini artırmak için dere yataklarında detaylı çalışma yaptıklarını söyleyen BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, tüm ilçelerde ihtiyaca göre su temini için sondaj, kaptaj çalışmaları, içmesuyu ve kanalizasyon şebeke hattı yapımları ve yağmur suyu hatları gibi alanlarda da projelerini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Mevcut hatların bakım ve yenilenmesinin yanı sıra çevreye duyarlı teknolojilerin altyapıya entegre edilmesini sağlayan BASKİ, gelecek nesillere daha güçlü ve modern bir altyapı bırakmak için çalışıyor.

"Hedefimiz kirliliğin önüne geçmek"

Merkez mahallelerde bulunan dere yataklarında detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini dile getiren BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Özellikle merkez mahallelerde bulunan dere yataklarındaki birikmeleri, sinek oluşumlarını, pis koku oluşumlarını engellemek adına iş makinelerimiz ve ekiplerimizle dere temizliklerini yapıyoruz. Islah anlamında da gerektiğinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile birlikte çalışmalar yaparak birçok yerin sorununu çözüyoruz, dere yataklarındaki kirliliğin de önüne geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ahmet Başkan gelir gelmez çalışmaları başlattı"

BASKİ ekiplerinin dere yatağını temizlemesiyle vatandaşların rahat bir nefes aldığını söyleyen Macarlar Mahallesi sakinlerinden Ertan Alkan, "Temizlik hizmeti çok güzel oldu. Burada yazın kokudan durulmuyordu. Çok sivrisinek oluyordu. Temizlenmesi iyi oldu, ilk defa temizleniyor buralar. Ahmet Akın'dan Allah razı olsun" dedi.

Mahallelerindeki dere yatağının yıllardır temizlenmediğini söyleyen Sevgi Karakaya, "Yıllardan beri ben 40 senedir buradayım. Ne temizlediler ne baktılar. Gittim, yalvardım. Buraya geldiler kaç kere, önlerine geçtim, 'Buraya bakın' dedim hiç umursamadılar. Ahmet Akın gelir gelmez temizliği başlattı. Köyümüze, herkese yardımı da veriyor Ahmet Akın sağ olsun" diyerek derenin temizlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Macarlar Mahallesi sakinlerinden İsmail Özcan, "Köylümüz, halkımız mikrop ve kokudan rahatsızdı. Bu hizmetin olması hepimizi mutlu etti. Köyümüze hizmet gelmiyordu" dedi.

Yıllardır talep ettikleri halde dere yatağı temizliğinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın talimatları doğrultusunda bu dönemde yapıldığını söyleyen Harun Özyılmaz, "Bu hizmeti, yıllardır geç kalınmış bir hizmeti Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve ekibinden ricada bulunarak köyümüze getirmenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Ahmet Başkan çok güzel işler başardı"

Mahallelerindeki derede oluşan kötü görüntü ve kokunun, BASKİ ekiplerinin çalışması sonrası giderildiğini dile getiren Macarlar Mahallesi Muhtarı Ali Coşkun, "Kokudan insanların rahatsız olması, çevreye zarar verdiğinden dolayı ve altyapının da buradan geçmesi sorunlara neden oluyordu. Ben de gerekli başvurularımı yaptım. Sağ olsun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın'a konuyu bizzat ilettim. Kendisine çok teşekkür ediyorum, konuyla bizzat ilgilendi. Bu daha önce yapılması gereken hizmetlerden biriydi. Tabii eksik kalmış, yapılmamış. Şu an yapılan çalışmalardan dolayı köy halkımız çok memnun. Çünkü eksik kalmış hizmet. Daha önceden olması gerekiyormuş. Gözle görülüyor zaten, halk bu şekilde yıllardır nasıl yaşamış? Sağ olsunlar BASKİ Genel Müdürümüz Erdoğan Öztürk, konuyla şu anda bizzat ilgileniyorlar. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz çok güzel çalışıyor ve ben çok memnunum. Son 6 ay içerisinde de çok güzel işler başardılar" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eski stadyum yeni yaşam merkezine dönüştürülüyor
Eski stadyum yeni yaşam merkezine dönüştürülüyor
Akdağmadeni'nde kırsal turizm projesi inşaatı başlıyor
Akdağmadeni'nde kırsal turizm projesi inşaatı başlıyor
Bingöl'de karla mücadele mayıs ayında da sürüyor
Bingöl'de karla mücadele mayıs ayında da sürüyor
Doğaseverlerden Kemerönü için koruma çağrısı
Doğaseverlerden Kemerönü için koruma çağrısı
Son Haberler
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın ele geçti
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın...
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari bu açıklamayı yaparken biraz utansınlar"
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari...
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan...
Kızılay ile ASO-SEM'den ihtiyaç sahibi kadınların istihdamı için iş birliği
Kızılay ile ASO-SEM'den ihtiyaç sahibi kadınların istihdamı için iş birliği

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi