• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Özselçuk: 355'inci yaralımızı az önce karşıladık
Genel
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 14:57

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Özselçuk: 355'inci yaralımızı az önce karşıladık

Genel
11 Şubat 2023 - 14:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Özselçuk: 355'inci yaralımızı az önce karşıladık
KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen iki depremin ardından yaralıların birçoğu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirildi. Depremi Aksaray'da ailesi ile birlikte hisseden Acil Tıp Uzmanı Doktor Sultan Özselçuk da depremde yaralananlara yardım etmek için Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne geldi. Sultan Özselçuk, "355'inci yaralarımızı az önce karşıladık" dedi.

Depreme Aksaray'da ailesi ile birlikte yakalanan ve daha sonra yaralılara yardım etmek için çalıştığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne gelen Acil Tıp Uzamanı Uzman Doktor Sultan Özselçuk, hastalarda en çok görülen sendromları anlattı. Doktor Zeynep Özselçuk, "355'inci yaralımızı az önce karşıladık. Hastalarda daha çok kıraç sendromu ve kırıklar görüyoruz. Tabi kompartman sendromuna ilerleme durumu olan, özellikle organ sıkışmalarına bağlı yaralanmalar görüyoruz. Diyaliz ihtiyacı gerekebilecek durumda ilerleyen kıraç yaralanmalarımızda oluyor. Daha çok bu vakalarımız bize ulaştılar. İlk olarak hastalarımızı travma acil girişimizden alıyoruz, daha sonra canlandırma odalarımızda değerlendirmelerini yapıyoruz. Tomografi ve röntgen çekimlerinin ardından, değerlendirmeye alıyoruzu kan sonuçları çıktıktan sonra gerekli olan görüntülemelerden sonra ihtiyacı olan hastalarımıza ortopedi, genel cerrahi, beyin cerrahi gibi bölümlerle konstrüksiyonlar içindeyiz. Çocuk hastalarımız için çocuk yoğun bakım hem de çocuk hastalıkları bölümünden destek alıyoruz. Hem çocuk yoğun bakım hem de erişkin yoğun bakım için özellikle depremzedelerimiz için ayrılmış yoğun bakımlarımız var, buranın uzmanlarıyla yakın iletişim halinde kalarak hastalarımızı gerekli yerlere yatırıyoruz" dedi. 

"120 GÜNE KADAR UZAYA BİLEN VAKALAR VAR"

Özselçuk, "Eğer aşağıdaki alan uygunsa hasta su bulabiliyorsa 120 güne kadar uzayabilen vakalar var ama genellikle ilk 72 saat çok kritik şu saatlerde hala enkaz altında canlı çıkarılan vakalar var. Bu bize umut veriyor tam olarak kestiremiyoruz. Açıkçası hastanın kaldığı yer travması, orda yemek bulması hangi alanda olduğu ile alakalı ama ilk 72 saat özellikle çok kritik bugün de görüldüğü üzere canlı vatandaşlarımız çıkarılıyor bu da bizi mutlu ediyor. Tam rakam veremiyorum hala müşahede altında olan hastalarımız var çok bet bir rakam veremeyeceğim" diye konuştu.

"AYAĞIMIZDAN YER KAYACAK ŞEKİLDE HİSSETTİK"

Depreme yakalanan Doktor Zeynep Özselçuk, "Depremde Aksaray'daydım ailemin yanında. İkinci depremi Aksaray'da ayağımızdan yer kayacak şekilde hissettik gerçekten tecrübe etmiş bir insan olarak hem ülkemiz adına hem de tüm dünya adına herkese çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Karaman'da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri
Karaman'da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri
Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı
Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi