• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Başakşehir'de Millet Bahçesi'nde Bilim Şenliği
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 07 Mayıs 2026 - 16:30
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 16:34

Başakşehir'de Millet Bahçesi'nde Bilim Şenliği

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, belediyenin uluslararası anlamda teknolojik gelişmeler içerisinde yer aldığına değinerek, "Başakşehir Belediyemiz Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile Türkiye'deki 81 ilde hem de 25 ülkede teknoloji eğitim çalışmaları yapıyor. 200 bin gence de bugüne kadar eğitim çalışmalarında destek verdik" dedi.

Bilim ve Teknoloji
07 Mayıs 2026 - 16:30
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 16:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, belediyenin uluslararası anlamda teknolojik gelişmeler içerisinde yer aldığına değinerek, "Başakşehir Belediyemiz Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile Türkiye'deki 81 ilde hem de 25 ülkede teknoloji eğitim çalışmaları yapıyor. 200 bin gence de bugüne kadar eğitim çalışmalarında destek verdik" dedi.

Başakşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Millet Bahçesi'nde bilim şenliği programı kapsamında çocukların ve öğretmenlerin de alanda yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte geri dönüşüm, sürdürülebilir enerji ve doğa bilimleri ön planda tutularak çocukların oynayarak öğrenmesi amaçlandı. Şenlikte interaktif ve uygulamalı atölyeler ile katılımcılar geri dönüşüm süreçlerini deneyimleme şansı buldu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, çok sayıda çocuk ve öğretmen katıldı. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu çocukların uygulayarak öğrenme sürecini yakından takip ederek onlarla sohbet etti. 10 okul ve bilim sanat merkezi öğrencilerinin bulunduğu şenlik özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

"Çocuklarımızın teknolojiyle ilgili olan iletişimini de güçlendirmiş olacağız"

Şenlik alanında stantları gezen Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu "Bilim şenliğindeyiz. Çocuklar çok heyecanlılar, o yüzden biz de çok heyecanlıyız. Çocuklarımızla birlikte stantları gezeceğiz. Başakşehir Bilim Şenliği TÜBİTAK iş birliğiyle düzenleniyor. Burada stantlarda çocuklarımız hem teknolojiyi tanımış oluyor hem de deneyimlemeler yapıyorlar. Bilim şenliğimiz 3 gün sürecek ve dolu dolu geçecek. Aynı zamanda çocuklarımızla birlikte eğlence programları da düzenleyeceğiz. Bilim şenliğiyle birlikte çocuklarımızın teknolojiyle ilgili olan iletişimini de güçlendirmiş olacağız" dedi.

"Avrupa'nın düzenlemiş olduğu inovasyon başkenti yarışmasında 2 yıl üst üste finale kalma başarısı da gerçekleştirmiş olduk"

Belediyenin teknolojik gelişmeler kapsamında uluslararası olarak yer aldığını bildiren Kartoğlu "Başakşehir Belediyemiz Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile aslında uzun yıllardır Türkiye'deki 81 ilde hem de 25 ülkede teknoloji eğitim çalışmaları yapıyor. 200 bin gence de bugüne kadar eğitim çalışmalarında destek verdik. Bu güzel Başakşehir'de uygulanmış teknolojiyle ilgili olan inovasyon başarısı Avrupa'da aslında Başakşehir Belediyemizi Avrupa'nın düzenlemiş olduğu inovasyon başkenti yarışmasında 2 yıl üst üste finale kalma başarısına ulaştırdı. Bu başarı Başakşehir'imizin bu başarı ülkemizin başarısı. İleriki yıllarda şampiyon olmayı birinci olmayı da başaracağız" diye konuştu.

"Çalışmalarımızın temelinde milli teknoloji hamlesi yatmakta"

Şenlik alanında öğrencilerinin geliştirmiş olduğu projeler hakkında konuşan öğretmen Sevgi Bayram ise, "Başakşehir TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin dönem boyunca TÜBİTAK Teknofest yani AR-GE projelerindeki elde ettikleri başarılı maketlerini sergiliyoruz. Özellikle öğrencilerimiz burada sürdürülebilir yapı çevre enerji sistemleri yani küresel sorunları çözücü projelerini sergilemekteler. Daha çok bunu sistem çalışmaları adı altında yapmaktalar. Çalışmalarımız daha çok çevre ve enerji destekli ama temelinde milli teknoloji hamlesi yatmakta" ifadelerini kullandı.

Alanda konuşan Kerem Bayır isimli bir öğrenci düzenlenen şenlik sonrası memnuniyetini dile getirerek, "Çocuklar için çok eğlenecekleri yer var. Hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri yerler var. Başkanımız sağ olsun burada Living Lab akademileriyle birlikte çocuklar teknolojiyi öğrenebiliyor ve teknolojilerle yaşamını sürdürebiliyor. Artık teknoloji çağındayız. Ayak uydurmak için Living Lab gibi akademiler kullanılıyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Proje zirvesine yoğun ilgi
Proje zirvesine yoğun ilgi
Geleceğin bilim insanları projelerini sergiledi
Geleceğin bilim insanları projelerini sergiledi
BTK Başkanı Karagözoğlu: "Yaklaşık 100 ülkeden, yerli ve yabancı bini aşkın temsilciyi ağırlıyoruz"
BTK Başkanı Karagözoğlu: "Yaklaşık 100 ülkeden, yerli ve yabancı bini aşkın temsilciyi ağırlıyoruz"
Son Haberler
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Kütahya Belediyespor'dan Türkiye Boks Şampiyonası'nda çifte başarı
Kütahya Belediyespor'dan Türkiye Boks Şampiyonası'nda çifte...
Kütahya'da ziraat mühendislerine "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" kursu
Kütahya'da ziraat mühendislerine "Biçerdöver Kontrolörü...
Başkan Çerçioğlu'ndan Söke'ye 77 milyon lira değerinde altyapı yatırımı
Başkan Çerçioğlu'ndan Söke'ye 77 milyon lira değerinde altyapı...
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine yolculuk
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine...
Minikler direksiyona geçti, vatandaşlar takla simülasyonunu deneyimledi
Minikler direksiyona geçti, vatandaşlar takla simülasyonunu deneyimledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi