• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Başkan Altay tüm öğrencileri yarıyıl tatilinde Bilim Merkezi'ne davet etti
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 26 Ocak 2023 - 12:37
Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 12:38

Başkan Altay tüm öğrencileri yarıyıl tatilinde Bilim Merkezi'ne davet etti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde düzenlediği bilimsel aktivitelerle öğrencileri bilimin eğlenceli dünyasıyla buluşturuyor.

Bilim ve Teknoloji
26 Ocak 2023 - 12:37
Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 12:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde düzenlediği bilimsel aktivitelerle öğrencileri bilimin eğlenceli dünyasıyla buluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde çocukların aileleriyle birlikte bilimle iç içe, kaliteli zaman geçirebilecekleri çeşitli etkinlikler düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların ve gençlerin yoğun bir tempoda geçen eğitim-öğretim dönemine verilen arayı en verimli şekilde geçirmeleri adına Konya Bilim Merkezi'nde bilimsel aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi. Konya Bilim Merkezi bünyesinde yıl boyunca birçok etkinliğe imza atıldığını ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, "Ara tatil döneminde de çocuklarımız için hazırladığımız bilim kamplarının ilgi görmesi bizi yarınlar adına umutlandırıyor. 5 Şubat'a kadar devam edecek ara tatil kamplarımız çerçevesinde; KOP Bilim Çocuk Kütüphanesi, uzay bilim atölyeleri, doğa bilim atölyeleri ve lego atölyeleri gibi etkinlik alanlarında yavrularımız bilimin eğlenceli dünyasına kapı aralıyor" dedi.

Galeri ve atölyeleri, astronomi ve gözlem etkinlikleri, bilim gösterileri, laboratuvarları ve planetaryumuyla Konya Bilim Merkezi'nin bilimsel etkinliklerin merkezi konumunda olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Etkinlikler çerçevesinde KTO Karatay Üniversitemizin öncülüğünde mühendislik, hukuk, tasarım ve sosyal bilimler alanlarının dijitalle yorumlandığı birbirinden farklı etkinlikler ve spesifik konularda panel, konferans ve sunumlar da düzenleniyor. Ayrıca bu süreçte Konya Bilim Merkezimiz, bilimin sanatla buluştuğu Dijital Keşfediş Sergisi'ne ve teknoloji temalı birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Seçkin sanat eserleri, teknoloji atölyeleri, 3D ve VR deneyim alanlarının yer aldığı sergi ziyaretçilere unutulmayacak deneyimler yaşatıyor. Tüm öğrencilerimizi aileleriyle birlikte bilim merkezimizde kaliteli zaman geçirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gün boyu birbirinden farklı atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu etkinliklerde her yaş grubuna hitap edebilecek içerik ve uygulamalar yer alıyor. Genel olarak dijital dünya ve teknoloji temalı etkinliklerde; temel elektronik birimleri öğrenme, algoritma mantığını anlama, 2 boyut ve 3 boyutlu ürünlerin ortaya çıkarılması, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğe yönelik birçok konu katılımcıların beğenisine sunuluyor.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ortaklığıyla hazırlanan "Dijital Keşfediş Sergisi" de Konya Bilim Merkezi'nin ev sahipliğinde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. "Dijital Çağ", "Dijital Dünya", "Değişim ve Geleceğe Hazırlanmak" temalarıyla birçok farklı disiplini bir araya getiren Dijital Keşfediş Sergisi'nde, seçkin sanat eserleri, teknoloji atölyeleri, 3D ve VR deneyim alanları ziyaretçilere unutulmayacak deneyimler yaşatıyor. Sanatçıların duygu ve düşüncelerini teknolojik araçlar kullanarak yansıttığı sergide, geleneksel sanat formatındaki eserler; yapay zeka, NFT ve çeşitli bilgisayar programları ile desteklenerek yeniden üretilirken, sergi son günlerde adı sıkça duyulan teknolojik kavramların anlaşılmasını kolaylaştıracak içerikleri de ziyaretçilerine sunuyor. 3 boyutlu sanal akvaryum salonunda "Akdeniz'de Yolculuk" isimli film gösteriminin de gerçekleştirildiği sergide ziyaretçiler ayrıca usta sanatçı Devrim Sezer'in "Sanal Devrim VR Deneyimi" sergisi ile İstanbul'u VR gözlükler ile gezme imkanı buluyor. Sanatın bilimle farklı bir boyut kazandığı sergi, 12 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak. Program detaylarına ve etkinlik takvimine www.dijitalkesfedis.com sayfasından ulaşılabiliyor. TÜBİTAK destekli Türkiye'nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, 5 Şubat'a kadar hafta içi 09:00-17:00, hafta sonu da 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi