• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başkan Büyükkılıç, tarihten bir sahne olacak 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi projesini inceledi
Genel
Yayınlanma: 03 Kasım 2023 - 09:35

Başkan Büyükkılıç, tarihten bir sahne olacak 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi projesini inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesi içerisinde 3 bin 450 metrekarelik bir alan üzerinde canlandırılan 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi projesi çerçevesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, "3 bin 450 metrekarelik alanda 14 tane ev hayata geçirilmiş oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Genel
03 Kasım 2023 - 09:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesi içerisinde 3 bin 450 metrekarelik bir alan üzerinde canlandırılan 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi projesi çerçevesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, "3 bin 450 metrekarelik alanda 14 tane ev hayata geçirilmiş oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı çeşitli medeniyetlerle zengin bir kültür hazinesine sahip olan Kayseri'nin bu zenginliğini en güçlü şekilde yarınlara taşımayı hedefleyen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesinde tarihi canlandıracak bir projeyi daha hızla yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu'daki en eski yazılı belgelerin gün yüzüne çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesinde süren projelerden 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi'ni yerinde inceledi.

Başkan esnasında Büyükşehir Belediyesi Büyükkılıç'a incelemeler Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, daire başkanları ile Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. Büyükkılıç, 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi'nin detayları ve gelinen son durum hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'dan bilgi aldı.

Çok fonksiyonlu tarih sahnesi

Asurlu Tüccarlar Mahallesi'nde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum'un 4 fonksiyona sahip olduğunu belirterek, "Burada 4 tane fonksiyon var. Bir, kazı yapılan yer. İki, ziyaret edilen yer. Üç, mahalle ya da semt oluşturulan yer. Dördüncüsü de müze boyutu. Dördüyle ilgili de Fikri hocamızın önderliğinde, ekibimizin yaptığı gayretli çalışmalar ile Kültür Bakanlığımızın bilgileri dâhilinde gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"3 bin 450 metrekare alanda 14 ev"

Büyükkılıç, Asurlu Tüccarlar Mahallesi'nin 3 bin 450 metrekarelik bir alana sahip olduğunu kaydederek, "3 bin 450 metrekarelik alanda 14 tane ev hayata geçirilmiş oluyor ve tarihi mekânları andıran bir anlayış içerisinde de emek sarf ediliyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hemşehrilerimizi inşallah zaman zaman burayı ziyaret etmeleri yönünde de bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de tek

Kültepe Kaniş-Karum'da hayata geçirilecek Kayadan Oyma Müze'nin Türkiye'de tek olacağına vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, "Seviye itibariyle epeyce mesafe aldık. Son hamleyi inşallah müzemizi içerisindeki donanımıyla birlikte tamamladığımızda adeta bir sürprizle karşılaşılacağını ve Kayseri'de ve Türkiye'de yer altı müzesi bağlamında tek olacağını bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

"14 evin bütün yapısı tamamlanmak üzere"

Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ise proje hakkında teknik bilgiler vererek, "Kültepe Kaniş-Karum'undayız. Bu Karum'da yaşamış olan tüccarların bir mahallesi canlandırılıyor. 3 bin 450 metrekarelik bir alanda 14 ev canlandırılıyor. Bu 14 evin bütün yapısı tamamlanmak üzere. Yakında burada en azından 5 evin sahibini biliyoruz, 5 evin tam canlandırmasını yapacağız ve sonra da diğer evlere de fonksiyon vereceğiz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kulakoğlu'dan Başkan Büyükkılıç'a teşekkür

Başkan Büyükkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Kulakoğlu, "Sağ olun belediye başkanım geçen sene başlatılan bir proje bu, bu sene inşallah tamamlayacağız diye ümit ediyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Kültepe hakikaten bu sene başkanımızın sayesinde çok değerli projelerle kapatılacak" dedi.

Büyükkılıç ziyarette, çalışmayı yürüten ekiple de sohbet ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Yaralı kartal tedavisinin ardından özgürlüğüne kavuştu
Yaralı kartal tedavisinin ardından özgürlüğüne kavuştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi