• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Başkan Çolakbayrakdar: "Kendi enerjimizi üreterek, tasarrufu hizmete dönüştüreceğiz"
Haberler
Yayınlanma: 31 Ağustos 2026 - 12:42
Güncelleme: 31 Ağustos 2026 - 13:28

Başkan Çolakbayrakdar: "Kendi enerjimizi üreterek, tasarrufu hizmete dönüştüreceğiz"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin ana hizmet binası başta olmak üzere tüm tesisleri, işletmeleri ve elektrikli araçlarının enerji ihtiyacını karşılayacak Güneş Enerjisi Santrali'ndeki (GES) çalışmaları yerinde inceledi. 104 bin metrekarelik alanda kurulan ve 6,4 megavat enerji üretecek GES'in kurulum çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, hedeflerinin sistemi eylül ayı içerisinde devreye

Haberler
31 Ağustos 2026 - 12:42
Güncelleme: 31 Ağustos 2026 - 13:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Çolakbayrakdar: "Kendi enerjimizi üreterek, tasarrufu hizmete dönüştüreceğiz"
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin ana hizmet binası başta olmak üzere tüm tesisleri, işletmeleri ve elektrikli araçlarının enerji ihtiyacını karşılayacak Güneş Enerjisi Santrali'ndeki (GES) çalışmaları yerinde inceledi. 104 bin metrekarelik alanda kurulan ve 6,4 megavat enerji üretecek GES'in kurulum çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, hedeflerinin sistemi eylül ayı içerisinde devreye almak olduğunu söyledi.

"Belediyenin kasasından 1 TL dahi çıkmadan enerji ihtiyacımızı karşılayacağız"

Cırgalan Mahallesi'nde çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şehrin geleceğine yönelik projeler üretmeye devam ettiklerini vurguladı. GES'in Kocasinan Belediyesi açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, belediyenin elektrik ihtiyacının büyük bölümünün güneş enerjisinden karşılanacağını belirterek, "Kıymetli hemşehrilerim, hayırlı günler diliyorum. Şu anda Güneş Enerjisi Santralimizin nihai olarak tamamlanmış hâliyle sizlerle birlikteyiz. Kocasinan Belediyemizin ihtiyacı olan 6,4 megavatlık enerjiyi sağlayacak tesisimizdeyiz. Bundan sonraki süreçte Kocasinan Belediyemizin ana binası ve tüm tesislerinin elektrik ihtiyacını, belediyemizin kasasından 1 TL dahi çıkmadan, bu tesiste üreteceğimiz enerjiyle karşılamış olacağız" diye konuştu.

"Hedefimiz eylül ayında sistemi devreye almak"

GES'te kurulum çalışmalarının tamamlandığının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, kablolama ve altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sistemin devreye alınacağına dikkat çekerek, "Şu anda kurulum noktasında bütün çalışmalarımızı tamamladık. Kablolama ve altyapı çalışmalarının da önümüzdeki günlerde tamamlanmasıyla birlikte hedefimiz, eylül ayı içerisinde sistemi devreye alarak çalıştırmaya başlamak. Bundan sonraki süreçte de tamamen enerjisini güneşten elde edecek şekilde Kocasinan Belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz" İfadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini "Hayırlı olsun. Kazasız, belasız, iyi günlerde kullanmak nasip olsun diyoruz. Bu noktada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diyerek tamamladı.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi, kendi öz sermayesiyle hayata geçirdiği ve yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğündeki alana kurulan 10 bin 872 panelli Cırgalan GES ile yılda yaklaşık 11 milyon kilovatsaat enerji üretmeyi hedefliyor. Bu üretimle belediyenin enerji giderlerinin tamamının karşılanması, yaklaşık 3 bin 500 hanenin yıllık enerji tüketimine denk enerji sağlanması ve yılda yaklaşık 4 bin 700 ton karbon salınımının önüne geçilmesi planlanıyor. 2026 yılının mart ayı ortasında yapımına başlanan ve yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan santralin 1 megavatlık ek GES tesisine imkân sağlayacak şekilde altyapısı hazırlandı. Ek tesis için resmi süreçlerin başlatıldığı, panel, invertör ve saha kablolama çalışmalarının tamamlandığı, enerji nakil hattının da yaklaşık iki hafta içerisinde tamamlanarak gerekli kabullerin yapılmasının ardından santralin şebekeye enerji vermeye başlayacağı kaydedildi. Dev GES yatırımının yaklaşık 5 yılda kendisini amorti etmesiyle elde edilecek ekonomik kazanımın Kocasinan Belediyesi'nin yeni hizmet ve yatırımlarına kaynak oluşturacağı bildirildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kuşadası'nda telefon tartışması kanlı bitti
Kuşadası'nda telefon tartışması kanlı bitti
Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen genç kadının cenazesi defnedildi
Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen genç kadının cenazesi defnedildi
Kazada vefat eden oğlunun haberine kalbi dayanmadı
Kazada vefat eden oğlunun haberine kalbi dayanmadı
Samsun'da zincirleme kaza
Samsun'da zincirleme kaza
Son Haberler
Kuşadası'nda telefon tartışması kanlı bitti
Kuşadası'nda telefon tartışması kanlı bitti
Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen genç kadının cenazesi defnedildi
Boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen genç kadının...
Fabrika bacasından çıkan duman korkuttu
Fabrika bacasından çıkan duman korkuttu
Aşırı sıcaktan bunalan köpeklerin baraj keyfi
Aşırı sıcaktan bunalan köpeklerin baraj keyfi
Avrupa, KKTC'deki gemi faciasını görmezden geldi
Avrupa, KKTC'deki gemi faciasını görmezden geldi
Gazze'de can kaybı 73 bin 456'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 73 bin 456'ya yükseldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi