• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Gültak: "Kimsesizlerin kimsesiyiz"
Siyaset
Yayınlanma: 08 Temmuz 2023 - 14:39

Başkan Gültak: "Kimsesizlerin kimsesiyiz"

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunulan vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Ulaşılan hane sayısının 800'e yaklaştığını belirten Başkan Gültak, "Bu hizmet, bizim dönemimizde hızlanmış ve bugün bu kadar büyümüş bir projedir. Yaşlılarımızın, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımızın,

Siyaset
08 Temmuz 2023 - 14:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Gültak: "Kimsesizlerin kimsesiyiz"
Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunulan vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Ulaşılan hane sayısının 800'e yaklaştığını belirten Başkan Gültak, "Bu hizmet, bizim dönemimizde hızlanmış ve bugün bu kadar büyümüş bir projedir. Yaşlılarımızın, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımızın, engellilerimizin ve kimsesizlerimizin kimsesi olacağız" dedi.

Akdeniz Belediyesinin, yaşlı, engelli, kimsesiz ve muhtaç durumdaki vatandaşlara periyodik şekilde ve aralıksız sunduğu evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti verdiği ailelerin sayısı 800'e ulaştı. Hizmet çerçevesinde, Akdeniz ilçe sınırları içerisinde ikamet eden yaşlı, engelli, şehit yakını, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev ziyaretleri yapılıyor. Ziyaretlerde dezavantajlı durumdaki vatandaşlara saç kesimi, el ve ayak bakımı gibi çeşitli kuaförlük hizmetleri sunuluyor. Ayrıca gidilen hanenin günlük temizlik ihtiyacını karşılayacak şekilde cam, kapı, silme, süpürme, toz alma, banyo gibi yerlerin temizliği de yapılıyor.

"Ulaştığımız hane sayısını 10 kat arttırdık"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İhsaniye, Müfide İlhan ile Yeni Mahallede yaşayan ve belediyenin sunduğu evde kişisel bakım ve temizlik hizmetinin yanı sıra, kanser hastalarına sunulan onkobüs servis hizmeti alan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sohbet etti, taleplerini dinledi.

Kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşları sık sık ziyaret edip yalnız bırakmadıklarını belirten Gültak, "Biz göreve geldiğimizde ulaşılan ev sayısı 80 iken biz ise bugün 780 ailemize ulaşıyoruz. Yaklaşık 10 kat daha fazla hane sayısına bu hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti alan vatandaşlarımızın geliri düşükse maddi yardımda bulunuyor, gıda malzemeleri konusunda destek oluyoruz. Hastaneye ulaşım ihtiyaçları varsa Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz eliyle bu hizmeti de sunuyoruz" diye konuştu.

"Yaşlılarımızın, engelli ve kimsesiz insanlarımızın hayatına dokunuyoruz"

Evde bakım ve temizlik hizmeti verilen hane sayısının arttığını kaydeden Gültak "Yaşlılarımızın, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Bu hizmet, bizim dönemimizde hızlanmış ve bugün bu kadar büyümüş bir projedir. Bugün itibariyle 5 grup sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 2 kere mahallelere çıkıp, en az 10 eve uğrayıp hizmet veriyorlar. Vatandaşlarımız, kendilerine sunduğumuz bu hizmetten memnun. Yaşlılarımızın, engellilerimizin ve kimsesizlerimizin kimsesi olacağız. Devletimizin büyüklüğünü ve sıcaklığını Akdeniz'de, personelimizle birlikte ihtiyaç duyan insanlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Evde bakım ve temizlik hizmeti alan vatandaşlar da duygularını dile getirerek, hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade etti. Konuşurken kimi zaman duygulanan vatandaşlar, Başkan Gültak ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve personeline teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Son Haberler
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Falezlerden düşerek mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür diledi
Falezlerden düşerek mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür...
Kapıkule'de dev operasyon: Milyonlarca liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi
Kapıkule'de dev operasyon: Milyonlarca liralık kaçak eşya ve uyuşturucu...
Kayseri'de CHP'li eski il başkanı genel merkezi protesto etti
Kayseri'de CHP'li eski il başkanı genel merkezi protesto etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi