• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Başkan Ömer Günel: "Plajlar halkındır, öyle de kalacak"
Çevre
Yayınlanma: 02 Eylül 2024 - 16:18
Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 17:15

Başkan Ömer Günel: "Plajlar halkındır, öyle de kalacak"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "plajlar halkındır" ilkesini benimsediklerini belirterek "Görev sürem boyunca bu sözümün arkasında duracağım" diye konuştu.

Çevre
02 Eylül 2024 - 16:18
Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 17:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Ömer Günel: "Plajlar halkındır, öyle de kalacak"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "plajlar halkındır" ilkesini benimsediklerini belirterek "Görev sürem boyunca bu sözümün arkasında duracağım" diye konuştu.

Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında plajlarda şemsiye ve şezlongların ücretsiz hale getirilmesi ile ilgili konunun gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Ömer Günel, Mayıs ayında yapılan protokolle Kuşadası plajlarını 10 yıllığına devraldıklarını anımsatarak "Kuşadası Belediyesi olarak bu konuda da örnek bir uygulamayı yaşama geçirerek İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan "plajlar halkındır" çağrısına yanıt veren ilk belediye olduk. Protokolün ardından halk plajlarımızda şemsiye ve şezlongları ücretsiz hale getirerek pek çok bölgeye örnek teşkil ettik. Bazı işletmeler bu kararımızı suistimal ederek şemsiye ve şezlong kiralamayı sürdürdü. Zabıtamız aracılığıyla gerekli denetimleri yaptık, yapıyoruz. Bugüne kadar 73 işletmeye toplam 157 bin lira para cezası uyguladık" dedi.

"Sözümüzün arkasındayız"

Plajlar için bugüne kadar ödenen rakamın 20 milyonu bulduğunu ifade eden Başkan Ömer Günel "Kuşadası bir turizm kenti ve biz kent sakini ya da ziyaretçi ayrımı yapmadan plajlarımızı herkese açarak şemsiye ve şezlongları ücretsiz hale getirdik. Plajlar için para ödememize rağmen para kazanma gibi bir talebimiz bulunmuyor. Plajlarımızı Kuşadası halkına ve ziyaretçilerine layık olacak şekilde pırıl pırıl bir biçimde, kaliteli hizmet sunulan mekânlar olarak kullanıma sunduk. Büfelerin işletmesini de belediyemize ait Arya A.Ş aldı. Bizim amacımız plajları birilerine peşkeş çekmek ya da birilerinin rant kapısı haline getirmek değil. Dün olduğu gibi bugün de 'plajlar halkındır' ilkesini benimsiyoruz ve görevde olduğumuz süre boyunca da bu sözümüzün arkasında duracağız" dedi.

"Vandallarla mücadelemiz sürecek"

Plajlara güvenlik kameraları yerleştirdiklerini ve gece aydınlatmalarını artırdıklarına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, halka ait kamu mallarına zarar vermekten keyif alan vandallarla mücadelelerini de sürdürdüklerini dile getirdi. Plajlara yerleştirilen duşların, tuvaletlerin ve soyunma kabinlerinin tahrip edildiğini söyleyen Başkan Ömer Günel "Bu konuda zabıtamızın yapabileceği şeyler oldukça sınırlı. Emniyetin de devreye girmesi gerekiyor. Kuşadası Belediyesi olarak halkın kaynakları ile halkın kullanımı için alınan şeylerin kötü niyetli vandal kişiler tarafından kullanılamaz hale getirilmesine sessiz kalmadık, kalmayacağız" dedi. Başkan Ömer Günel, belediye Meclis üyelerinin plajlarda düzenli olarak denetim yaparak eksikleri tespit ettiğini de sözlerine ekledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Menfeze düşen yavru köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Menfeze düşen yavru köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Son Haberler
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri...
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara...
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Ambulans helikopterle hastaneye kaldırılan minik Hamit yaşam savaşını kaybetti
Ambulans helikopterle hastaneye kaldırılan minik Hamit yaşam savaşını kaybetti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi