• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Özyiğit: "Belediyemizin mülk satma noktasında değil, mülk kazandırma noktasında bir davranışı vardır"
Siyaset
Yayınlanma: 03 Mayıs 2023 - 16:45

Başkan Özyiğit: "Belediyemizin mülk satma noktasında değil, mülk kazandırma noktasında bir davranışı vardır"

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediyenin mülk satma noktasında değil, mülk kazandırma noktasında bir davranışı olduğunu söyledi.

Siyaset
03 Mayıs 2023 - 16:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediyenin mülk satma noktasında değil, mülk kazandırma noktasında bir davranışı olduğunu söyledi.

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan ve canlı olarak yayınlanan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Menteş Mahallesi'nde bulunan 10471 ada, 1 nolu parselin satışı ve satış işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ile Ekoloji Komisyonu ortak raporunun görüşülmesi sırasında konuştu.

Kamu yararına dikkat çeken Özyiğit, "Ortada bir haksızlık da yok, kimsenin hakkı hukuku çiğnenmemiştir. Burada büyük bir kamu yararı vardır. Büyük bir hizmet görülmesi anlayışı vardır. İller Bankası üzerinden doğru rakamlarla, doğru faiz oranlarıyla borçlanarak emeklilik tazminatlarının ödenmesi için harekete geçtik ama mesafe alınmadı. EYT çerçevesinde emekli olacak 144 kişinin emeklilik haklarının ödenmesi için hangi yöntem uygunsa o şekilde hareket edeceğiz. Belediyemizin mülk satma noktasında değil, mülk kazandırma noktasında bir davranışı vardır. Bu bahsettiğimiz alanların tamamı 4 yıllık görev süremizde, bizim dönemimizde satın alınmış ve kamulaştırılmıştır. Bedeli bizim tarafımızdan ödenmiş 20.5 dönümden oluşmaktadır. Şu anda satışı düşünülen yer ise 5.5 dönümdür. 144 kişiyi bulacağını düşündüğümüz çalışma arkadaşımızı EYT çerçevesinde emekliye ayrılacak. Bu stratejik planda olması muhtemel bir durum değildi. Yani önceden tahmin edilemeyen bir şeydi, tıpkı deprem gibi. Deprem nedeniyle de bölgede ve Mersin'de misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın ihtiyacı için milyonlarca lira harcama yapıyoruz, bu da elbette ön görülebilir bir şey değildi. Yani şunu anlatıyoruz, biz 2 işi bir arada yapalım, borçlanma yetkisini de alalım bu arsanın satışını da gerçekleştirelim, hangisi daha ekonomik olacaksa ve bize daha hız kazandıracaksa onu yapalım. Borçlanma yetkisini biz bir ay önce aldık. İller Bankası üzerinden doğru rakamlarla doğru faiz oranlarıyla borçlanarak bu emeklilik tazminatlarının ödenmesi için harekete geçtik ama mesafe alınmadı. Ortada bir haksızlık da yok, kimsenin hakkı hukuku çiğnenmemiştir. Burada büyük bir kamu yararı vardır. Büyük bir hizmetin görülmesi anlayışı vardır. 20.5 dönüm satın aldığımız taksitlerini de geçen ay tamamladığımız bir yerin 4'te birini satıyoruz. Bu arsaları satın alırken de daha sonra bir kısmını satarak, belediyemize kaynak sağlamayı ve satın alırken ödediğimiz bedeli karşılamayı da zaten planlamıştık. 'Adonis' diye bilinen spor alanı için bize aylar önce satma yetkisi verdiniz ama kullanmadık, gündemimize hiç getirmedik. Dolayısıyla burada yetki alınır, hangisi gerekli olursa idare tarafından bu değerlendirilir. Siz bize güveniyorsanız bu yetkiyi verirsiniz. Biz en efektif olan kurumumuza en faydalı olan bölümünü kullanacağız. Bu kurum en efektif ve basiretli bir şekilde yönetilecek, belediyenin şirketi de belediyenin kendisi de öyle yönetilecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

"2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefiyle yola çıktık"

Meclis toplantısında, Yenişehir Belediyesinin imzacıları arasında yer aldığı Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi çerçevesinde iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için 2030 ve 2050 hedeflerine yönelik hazırlanan 'Yenişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişliğine Uyum Eylem Planı'da meclis üyeleriyle paylaşıldı. Konu ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, "Ar-Ge birimimizin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve imzacısı olduğumuz Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi çerçevesinde Yenişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı'mızı hazırladık. Yenişehir'de tüm çevresel faktörleri içeren yol haritası hazırladık. 150 sayfalık bir dokümanda toplandı. 2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefiyle yola çıktık. Ve bu sözleşmeyi imzalayarak, metropol belediyeler dahil Türkiye'deki ilk belediye olduk. Ayrıca Yenişehir'in dijital ikizini oluşturuyoruz. Yani sanal ortamda Yenişehir'in bir ikizi olacak, bu da Türkiye'de bir ilk. Ve bununla ilgili biz Yenişehir'de nereye ne yapılacaksa bunu yapay zekayı da kullanarak hava akımlarının önünü kesmemesinden, bir binanın doğal enerjiden daha fazla yararlanabilmesi için yerleştirilme şekillerine kadar birimlerimiz karar vereceğiz. Yani bizim ekoloji yürüyüşümüzü artık bu çalışmalar belirleyecek. Bilimsel temellere dayanmadan yer altı suyunu çekemeyeceğiz veya bir binayı konumlandıramayacağız. 'Şuradan deniz daha iyi görünüyor' diye bina yapılamayacak. Yenişehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri yeni projelerde ülkemizde olmayan ölçekte yeşil bina uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Büyük projeler şuanda yeşil bina olarak gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu bir toplu davranış şekli. Sadece Yenişehir'de bu işleri yaparak doğayı kurtaramayacağımızı da biliyoruz. Ama herkes kapısının önünü süpürdüğünde her şey çok güzel olur. 'Yağmur yağmıyor' diyoruz yağınca sel oluyor, 'kuraklık' diyoruz kuraklık nedeniyle ölümlerden kaygımız var dolayısıyla bunları önlemek mümkün herkes sorumluluğunu bilecek. Bilimi yanı başımıza alarak, bilimin emrettiği şekilde yürüme zorunluluğumuz var. Türkiye'de bir ilk olan bu çalışmayı tüm halkımızın ve kurumların kullanımına açacağız. Doğayı kirletme özgürlüğümüzün olmadığını bilmemiz gerekiyor. Ve yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için herkes üzerine düşeni yapmak zorunda bunun altını çizelim. Yenişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı'mızı üniversitelerdeki bilim insanlarıyla ve uzmanlarla birlikte hazırladık. Emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Karacadağ'a dev tesis
Karacadağ'a dev tesis

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi