• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Pekyatırmacı: "Her zaman gençlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız"
Siyaset
Yayınlanma: 09 Kasım 2023 - 15:01
Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 15:02

Başkan Pekyatırmacı: "Her zaman gençlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız"

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Gençlik Meclisi'nin düzenlediği "Gençlik Buluşması" isimli programda üniversite öğrencileri ile Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nde söyleşi gerçekleştirdi.

Siyaset
09 Kasım 2023 - 15:01
Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 15:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Pekyatırmacı: "Her zaman gençlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız"
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Gençlik Meclisi'nin düzenlediği "Gençlik Buluşması" isimli programda üniversite öğrencileri ile Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nde söyleşi gerçekleştirdi.

Gençlerin fikirlerine değer veren ve fırsat buldukça onlarla bir araya gelmeye özen gösteren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Gençlik Meclisi'nin düzenlediği "Gençlik Buluşması" isimli söyleşi programında üniversite öğrencileriyle buluştu. Başkan Pekyatırmacı, gençlere yönelik projeler üreterek onlara güzel imkanlar sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilere kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen söyleşide dünyada yaşanan gelişmeler, ülke gündemi ve öğrencilerin merak ettiği konular konuşuldu.

"Öğrencilerimize bu yıl da eğitim desteği sağlıyoruz"

Üniversite eğitimi için Konya'ya gelen öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Şehrimize hoş geldiniz diyorum. Hayırlı olsun. İnşallah güzel verimli bir 4 yılı Konya'da geçirirseniz ve bulunduğunuz bölümlerde de zamanı da süresinde buradaki akademik eğitimlerimizi tamamlarsınız ve hem mesleki anlamda hem sosyal anlamda kazanımlar elde ederek üniversiteyi bitirmiş olursunuz. Şu anda ilçemizde toplamda 90 bin civarında öğrencimiz var. Selçuklu Belediyesi olarak biz de yaptığımız işlerle, faaliyetlerle her zaman gençlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız. Selçuklu Gençlik Meclisimiz Türkiye'deki en aktif çalışan ve birebir gençlerimizin içerisinde görev aldığı, faaliyet gösterdiği en büyük genç meclislerinden bir tanesi. Burada görev alan arkadaşlarıma gayretli çalışmalarımdan ötürü teşekkür ediyorum. Bütün bu çalışmaların yanında biz mümkün olduğu kadar gençlerimizin eğitim hayatlarında onların ekonomik ihtiyaçlarının da bir nebze de olsa da karşılanabilmesi adına değişik çalışmalar yapıyoruz. Geçen sene ilk defa eğitim desteği çalışmasını başlatmış güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde bu eğitim desteklerini gerçekleştirmiştik. Bu sene de okulların açılmasıyla birlikte müracaatları online olarak aldık. Üniversitede örgün öğretimde okuyan arkadaşlarımız istenen belgeleri sisteme yüklediler ve müracaatlarını gerçekleştirmiş oldular. Şu anda 20 binin üzerinde genç arkadaşımız bize eğitim desteği için müracaatta bulundu. Arkadaşlarımız aldığımız müracaatların hepsini tek tek kontrol ediyorlar. Bu işler tamamlandıktan sonra güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde ödemeleri gerçekleştireceğiz" dedi.

"Filistin'deki zulmün durdurulması gerekiyor"

Son dönemde İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı katliamlara da değinen Başkan Pekyatırmacı, "Bütün Dünyayı, bütün insanlığı olumsuz manada etkileyen bir süreci yaşıyoruz. Maalesef 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail'in Filistin'de Gazze bölgesinde yaptığı katliamı, yaptığı soykırımı maalesef her gün çaresizce izliyoruz. Burada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ayrımı yapmıyorum. Burada maalesef insanlık ölüyor. Burada maalesef vicdanlar yok oluyor. Çünkü burada resmen bir katliam var, resmen bir soykırım var ve bu dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Ben İsrail devletini bir kez daha kınamak istiyorum. Bu vahşetin bir an önce son bulması gerekiyor, bu katliamın durdurulması gerekiyor. Bu manada bütün devletlerin üzerine iş düşüyor. Bütün milletlerin üzerine iş düşüyor. Tabii ki Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün Dünyada hem insan haklarıyla ilgili hem özgürlüklerle ilgili faaliyet gösteren bütün kurumların üzerine iş düşüyor. İnsiyatif alarak bu katliamı durdurmaları gerekiyor. Bu noktada çağrıda bulunuyoruz. Pazartesi günü Selçuklu Belediyemizin meclis toplantısı vardı. Orada da AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti grupları adına bir bildiri yayınladık. Burada da artık bu zulmün durdurulması gerektiğini ifade ettik. Türkiye en baştan itibaren bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmenin çabası gayreti içerisinde. Bütün dünyadaki ülkelerle, Birleşmiş Milletlerle, Avrupa İnsan Hakları Teşkilatıyla görüşmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanımız hep söylüyor, dünya beşten büyüktür diyor. Maalesef veto hakkı bulunan Birleşmiş Milletlerde bir tanesinin olumsuz görüşüyle bütün kararlarını etkilendiği bir yapı mevcut. Bu yapının da mutlaka değişmesi gerekiyor. Ama son dönemde bütün büyükşehirlerde biz gösterilerin olduğunu, insanların yüzbinlerle birlikte toplanarak savaşın durdurulması için ve İsrail devletinin artık Gazze'den elini çektirilmesi için gösteriler yapılıyor, yürüyüşler yapılıyor, parlamento binalarında gösteriler yapılıyor. Tüm bir dünyada insanlığın vicdanı hareketi geçmiş durumda. İnşallah bu zulüm en kısa sürede son bulsun diye de dua ediyoruz. Ümit ediyoruz ve tekrar katil İsrail devletini kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Başkan Pekyatırmacı üniversiteli gençlerle özçekim yaptı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Son Haberler
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis engeli: 2 tutuklama
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis...
Nadir görülen gelincik Bolu'da kameraya yansıdı
Nadir görülen gelincik Bolu'da kameraya yansıdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi