• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başsavcı Bragg, Trump'a, "iş kayıtlarını tahrif etmekle ilgili 34 ağır suç" isnat etti
Genel
Yayınlanma: 05 Nisan 2023 - 00:29

Başsavcı Bragg, Trump'a, "iş kayıtlarını tahrif etmekle ilgili 34 ağır suç" isnat etti

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "iş kayıtlarını tahrif etmekle ilgili 34 ağır suç" işlediği kararına vardıklarını söyledi

Genel
05 Nisan 2023 - 00:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "iş kayıtlarını tahrif etmekle ilgili 34 ağır suç" işlediği kararına vardıklarını söyledi.

Trump'ın ifadesini almasının ardından basın mensuplarına konuşan Alvin Bragg, eski Başkanın 2016 seçimleri dönemindeki avukatı Michael Cohen'e yaptığı ödemelerle ilgili, "Büyük jüri toplamda kritik yanlış beyan içeren 34 belge olduğunu tespit etti." diye konuştu.

Bragg, Trump hakkındaki iddialarla ilgili, "kapsamlı bir soruşturma" yürüttüklerini ve kayıtlara göre, Federal Seçim Yasası sınırını veya katkı pay limitlerini ihlal ettiğini belirtti.

Başsavcı, "New York Eyaleti yasalarına göre, dolandırmak ve başka bir suçu gizlemek amacıyla ticari kayıtlarda tahrifat yapmak ağır bir suçtur." dedi.

Bragg, Trump'ın, "önceki yıl işlenen gerçek suçları örtbas etmek amacıyla " 2017'de Cohen'e "hayali hukuk hizmetleri" için ödeme yaptığını ifade etti.

Trump'ın hakkındaki iddialarla ilgili ek kanıtların bulunduğunu belirten Bragg, "Kim olursan ol. Ciddi suç teşkil eden davranışları normalleştiremeyiz ve normalleştirmeyeceğiz." sözlerini kullandı.

- 2016 başkanlık seçimlerine atıf yaptı

Başsavcı Alvin Bragg, Donald Trump'ın, ABD Başkanlığını kazandığı seçimlere atıf yaparak, "Kanıtlar, 2016 seçimleriyle ilgili suçları örtbas etmek için bunu yaptığını gösterecek." ifadesine yer verdi.

"Donald Trump, yayıncılık şirketi American Media Incorporated'ın yöneticileri, Bay Cohen ve diğerleri, 2015 yılında, Bay Trump'ın seçimi kazanma şansını artımak için olumsuz bilgileri bastırma planı olan bir 'yakala ve öldür' planı üzerinde anlaştılar." diyen Başsavcı, "Trump hakkında olumsuz bilgilere sahip olduğunu iddia eden kişilere" üç ayrı ödeme yapıldığının altını çizdi.

Bragg, söz konusu ödemeler için paravan şirketler kurulduğunu vurgulayarak, "sessiz kalmaları için" ödeme yapılan üç kişiden birinin "Stormy Daniels adında bir kadın" olduğunu kaydetti.

Manhattan Başsavcısı, ABD başkanlık seçimlerine iki haftadan az bir süre kala Michael Cohen'in Daniels'in avukatlarına yaptığı 130 bin dolar ödemeyle "seçmenlerin bilgisine zarar verildiğini" söyledi.

Başsavcı sözlerini, "Bugün herkesin kanun önünde eşit olmasını sağlama konusundaki ciddi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Hiçbir miktar para ve hiçbir güç, bu kalıcı Amerikan ilkesini değiştirmez." diyerek tamamladı.

Hakkındaki suçlamalarla ilgili önceki saatlerde New York'taki mahkemede ifade veren Trump’ın, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddettiği bildirilmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gaziantep'te mobilya fabrikasında yangın
Gaziantep'te mobilya fabrikasında yangın
Çorum FK'nın Süper Lig'e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı
Çorum FK'nın Süper Lig'e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı
Bariyerlere saplanan lüks aracın sürücüsü hayatını kaybetti
Bariyerlere saplanan lüks aracın sürücüsü hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de
Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi
Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi
Aliağa Belediye meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı
Aliağa Belediye meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi