• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. BBP, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 14. yılında iftar programı düzenledi
Genel
Yayınlanma: 25 Mart 2023 - 21:58

BBP, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 14. yılında iftar programı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa gönderdiği mesajdan: - "Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında hep beraber kazanacağımız zaferle, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetine sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz" - BBP Genel Başkanı Destici: - "Her kararımızı, onun insanımıza, devletimize, milletimize, inanç ve değerlerimize duyduğu bağlılıkla verdik. Onun hatırasına ve emanetlerine karşı duyduğumuz sorumlulukla çok çalıştık, daha çok çalışmaya devam edeceğiz"

Genel
25 Mart 2023 - 21:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisince (BBP) Kurucu Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 14. yılında düzenlen iftar programına gönderdiği mesajda, "Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında hep beraber kazanacağımız zaferle, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetine sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Yazıcıoğlu'nun anısına Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan 9 yaşındaki Yağız Kerem Yakar, Yazıcıoğlu için yazdığı şiiri okudu.

- "Kazanacağımız zaferle, emanetine sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz"

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Erdoğan, mesajında, "Şehadetinin 14. yıl dönümünde, Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle ve hasretle yad ediyorum. Son 14 yılda yaşanan her hadise, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ömrü boyunca hiç bozmadığı duruşuna, mücadelesine, hasbiliğine olan muhabbetimizi daha da artırıyor." ifadelerini kullandı.

Kurucusu olduğu partisinin ismine nakşettiği "birlik" davasının, merhum Yazıcıoğlu'nun mücadelesinin özeti gibi olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yeni bir seçimin arifesinde olduğu şu günlerde, rahmetlinin en büyük mirası olarak gördüğüm birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize milletçe daha sıkı sarılmamız gerektiğine inanıyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından geçen bunca yıla rağmen, hem gönüldaşlarının hem milletimizin kalbindeki mümtaz yerini güçlendirerek sürdürmesi çok önemlidir. Kendisinin ömrünü adadığı İlay-i Kelimetullah ve Nizam-ı Alem davası bayrağını sürekli daha yükseğe taşımak için gece gündüz çalışmak, hepimizin en büyük sorumluluğudur, vazifesidir.

İnşallah, önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında hep beraber kazanacağımız zaferle, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetine sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz. Sayın Mustafa Destici'nin nezdinde Büyük Birlik Partimizin tüm mensuplarına, Alperen Ocaklarındaki tüm gençlerimize, yüreği ülke ve millet sevdasıyla çarpan tüm kardeşlerime, bu kutlu mücadelede bizimle birlikte yol yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Şehadetinin 14. yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi tekrar özlemle yad ediyor, programa iştirak eden herkese selam ve saygılarımı sunuyor, mübarek Ramazan-ı Şerifinizi bu vesileyle tebrik ediyorum."

- "Onun değerine ve önemine bir kez daha şahit oluyoruz"

Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "25 Mart 2009 tarihinden bu yana, bir taraftan hiç dinmeyen acımızı yaşarken, diğer taraftan bir an bile yılgınlığa düşmeden, rahmetli şehit liderimizin emaneti olan Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları'na sahip çıkmaya, onları adım adım ileriye taşımaya çalıştık." dedi.

Destici, "Her kararımızı, onun insanımıza, devletimize, milletimize, inanç ve değerlerimize duyduğu bağlılıkla verdik. Onun hatırasına ve emanetlerine karşı duyduğumuz sorumlulukla çok çalıştık, daha çok çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yazıcıoğlu ile tanışmasını ve birlikte verdikleri mücadeleleri anlatan Destici, şunları kaydetti:

"Muhsin Yazıcıoğlu, Türk milliyetçilerinin, Ülkücü Hareket'in en önemli şahsiyetlerinden biridir. Bugün, her yaşadığımız hadisede, ülkemizin, milletimizin, davamızın, camiamızın karşı karşıya kaldığı her kritik gelişmede, onun değerine ve önemine bir kez daha şahit oluyoruz."

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davanın tamamlanmadan kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Destici, yaşananlar için hiçbir zaman "kaza" kelimesini kullanmadıklarını söyledi.

Destici konuşmasını, "Milletimiz onu hiçbir siyasi lidere nasip olmayacak bir şekilde çok sevdi ve kalbinde yaşatıyor. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." sözleriyle tamamladı.

- "Büyük bir kayıp"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da konuşmasında, Yazıcıoğlu'nun, Türkiye için önemini vurgulayarak, "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşundan sonra çok yakın diyaloglarımız, ilişkilerimiz olmuştu. Onu kaybetmek hem ülkemiz için ve tabii ki de Büyük Birlik Partisi için büyük bir kayıp." dedi.

Arslan, "Şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte şehadete yürüyen bütün yol arkadaşlarını rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Onun bıraktığı bayrağı daha yükseklere taşımak için mücadele eden siz değerli Büyük Partili dostlarımıza başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Programa, BBP il ve ilçe başkanları, Alperen Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İlhan Palut: "Huzurla çalıştığımız bir şehirdeyiz"
İlhan Palut: "Huzurla çalıştığımız bir şehirdeyiz"
BAL Ligi'ne yükselen Zaferspor'a destek
BAL Ligi'ne yükselen Zaferspor'a destek
Rüzgarda devrilen ağaç park halindeki araçlara zarar verdi
Rüzgarda devrilen ağaç park halindeki araçlara zarar verdi
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Xi ile resmi devlet yemeğine katıldı
ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Xi ile resmi devlet yemeğine...
Ermenistan - Türkiye: 1-2
Ermenistan - Türkiye: 1-2

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi