• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Belediyenin bakım merkezine getirdiği kedisi 1 gün sonra öldü; ihmal iddiasıyla CİMER'e başvurdu
Asayiş
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 - 12:59

Belediyenin bakım merkezine getirdiği kedisi 1 gün sonra öldü; ihmal iddiasıyla CİMER'e başvurdu

Asayiş
21 Temmuz 2023 - 12:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Belediyenin bakım merkezine getirdiği kedisi 1 gün sonra öldü; ihmal iddiasıyla CİMER'e başvurdu

TRABZON'da eski Wushu milli takım sporcusu Savaş Bekar (34), sahiplendiği 'Minik' adlı kedisini, doğum sonrası karnında şişlik oluşması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Ameliyat edilip, kısırlaştırılan kedisi 1 gün sonra ölen Bekar, tedavi sürecinde ihmal olduğu iddiasıyla CİMER'e başvurdu. Bekar, "Keşke o kliniğe gitmeseydim. Bu işin takipçisi olacağım. Ölen kedimin hakkını savunacağım" dedi.

Eski Wushu milli takım sporcusu Savaş Bekar'ın 20 günlükken sahiplenerek, beslediği kedisi 'Minik', 10 Temmuz günü doğum yaptı. Bekar, 2 yavru doğuran kedisinin karnında şişlik olduğunu fark edince, özel veterinere başvurdu. Veteriner hekim, kedinin röntgen, ultrason çekimi ve kapsamlı tedavisi için Bekar'ı, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yönlendirdi. Bunun üzerine Bekar, kedisini merkezdeki kliniğe götürdü. Buradaki tedavi sonunda Bekar'ın kafes içinde baygın olarak teslim aldığı kedisi, 1 gün sonra öldü. Bekar, izinsiz kısırlaştırma ve ameliyat yapılarak tedavi sürecinde ihmal olduğu iddiasıyla klinik hakkında CİMER'e şikayette bulundu.

'ŞİŞLİKTEN DOLAYI ACI ÇEKİYORDU'

Kedisinin rahatsızlığının ne olduğunu anlamak için kliniğe gittiğini anlatan Savaş Bekar, "Karnının sol tarafında şişlik oluştu. Bu şişlikten dolayı acı çekiyordu. Doğum yapmadan önce de yeme içmeden kesilmişti. Bu konu hakkında veterinerle görüştüğümde bana röntgen veya ultrason bulunan bir klinikte bakılıp sorunun tespit edilmesi gerektiğini söyleyerek, yönlendirdi. Kediyi kafesine koyarak kliniğe gittim. Durumu anlattım, röntgen çektirmek ve bir tedavi gerekiyorsa onun için getirdiğimi belirttim. Veteriner, 'Bakalım size bilgi vereceğim' diyerek kediyi alarak gitti. Başka bir veteriner, kedi kafesiyle yanımıza geldi. Kedi baygındı; 'Röntgeni bayıltarak mı yaptınız' dedim. Bana, 'Narkoz verdik bayılttık, 7 santim bir kesi açarak ameliyat ettik, açmışken de kısırlaştırdık' dedi. 'Bu yarayı kaldırır mı?' diye sorduğumda; 'Kaldırır' yanıtı verdi, uzaklaşarak gitti" diye konuştu.

'ÖLEN KEDİMİN HAKKINI SAVUNACAĞIM'

Kedisinin ölümünde ihmal olduğunu öne sürüp, CİMER'e şikayet ettiği klinik sorumluları hakkında suç duyurusunda da bulanacağını söyleyen Bekar, "5 dakika önce ameliyattan çıkmış bir kediyi elime verdiler; ne yapacağımı bilemedim. Eve geldik, çok acı çekiyor ve sürekli inliyordu. Sabahleyin özel bir veterinere getirdim, serum taktılar, 3 saat daha yaşayıp öldü. Özel veteriner bana yeni doğum yapmış bir kedinin içerisine röntgen veya ultrason ile bakılabileceğini ve zayıf bir hayvanın ameliyatı kesinlikle kaldıramayacağını söyleyince şoke oldum. Keşke o kliniğe gitmeseydim. Bu işin takipçisi olacağım. Neler yapabilirim diye avukatımla görüşüyorum. CİMER'e şikayette bulundum. Ölen kedimin hakkını savunacağım" dedi.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
'Ormanın Sırrı: Karakulak' belgeseline büyük onur
'Ormanın Sırrı: Karakulak' belgeseline büyük onur

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi