• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Berber klimayı keşf eden Carrier'in isminin Adana'da ölümsüzleşmesini istedi
Çevre
Yayınlanma: 08 Haziran 2024 - 11:42

Berber klimayı keşf eden Carrier'in isminin Adana'da ölümsüzleşmesini istedi

Adana'da tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşandığı şu günlerde bir berber, klima sayesinde hayatta kalabildiklerini söyleyerek klimayı icat eden Willis Haviland Carrier'in isminin Adana'da bir parka ya da caddeye verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çevre
08 Haziran 2024 - 11:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adana'da tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşandığı şu günlerde bir berber, klima sayesinde hayatta kalabildiklerini söyleyerek klimayı icat eden Willis Haviland Carrier'in isminin Adana'da bir parka ya da caddeye verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haziran ayına girilmesiyle birlikte tüm Türkiye'yi Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası etkisi altına aldı. Özellikle Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana, sıcak hava dalgasından en çok etkilenen iller arasında yerine aldı. Sıcaklığın 43 dereceye kadar çıkarak tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşanmasına neden oldu. Kentte özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında nefes almanın bile zor olması vatandaşları da perişan etti. Ev ve iş yerlerinde aşırı sıcaktan dolayı 24 saat klima çalışıyor. Klima olmadığı zaman hayatın durduğu Adana'da berber Ahmet Uluçay'da 1902'de ilk elektrikli klima ünitesini icat eden Willis Haviland Carrier'in isminin şehirde bir caddeye ve parka verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini söyledi. Uluçay, Adana için klimanın çok önemli bir icat olduğunu, klima olmadığı zaman Adana'da 3 ay hayatın durma noktasına geldiğini bu nedenle Carrier'in Adanalılar için çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Adana'nın çok sıcak olduğuna dikkat çeken Uluçay, " Bu yüzden de insanlar çok sinirli oluyorlar. Carrier olmasaydı ve klimayı bulmasaydı Adanalılar ne yapardı acaba? Gerçekten Adana halkı vefalıdır. Biz Adana mülki amirlerimizden, belediye başkanlarımızdan sokaklara, bir caddeye veya bir parka vefa gösterilerek isminin verilmesini istiyoruz. Bu konunun da ciddi bir şekilde takipçisi olacağız. Bizler kuaförüz. Tıraş ederken insanlar klima olmasaydı ne yaparlardı? Biz bu konforu veremeseydik tıraş edemezdik. Geçmişte eski berberler havlularla yelleyerek tıraş etmişlerdi. Bizler şimdi buz gibi ortamlarda rahat rahat terlemeden klimaların sayesinde tıraş ve kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tıraş olmaya gelen müşteri ise "Klima olmasaydı eğer şu an burada tıraş olamazdım. Çok terlerdim, eski kuaförümde klima yoktu. O yüzden tıraş olmak için orayı çok tercih etmiyordum. Burada yaşamak zor. Biz sıcakta yaşayarak hayatımızı kısaltıyoruz. Klima olmasaydı burada yaşayamazdık. Bu yüzden Carrier'i Adana'da yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e yükseldi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e...
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine...
Anbar'da 39 dairenin ihalesi yapılacak
Anbar'da 39 dairenin ihalesi yapılacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi