• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Beycuma'da AFAD gönüllülerinin yardımı ile selin izleri siliniyor
Çevre
Yayınlanma: 13 Temmuz 2023 - 14:15
Güncelleme: 13 Temmuz 2023 - 14:18

Beycuma'da AFAD gönüllülerinin yardımı ile selin izleri siliniyor

Zonguldak'ta en çok yağış alan Beycuma beldesinde AFAD gönüllülerinin de desteğiyle selin izleri siliniyor.

Çevre
13 Temmuz 2023 - 14:15
Güncelleme: 13 Temmuz 2023 - 14:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beycuma'da AFAD gönüllülerinin yardımı ile selin izleri siliniyor
Zonguldak'ta en çok yağış alan Beycuma beldesinde AFAD gönüllülerinin de desteğiyle selin izleri siliniyor.

Metrekareye 201 kilogram yağışın düştüğü merkeze bağlı Beycuma beldesinde temizlik çalışmaları sürüyor. Beldeye İstanbul, Eskişehir ve Ankara'dan gelen 350 kişilik AFAD gönüllüsü, vatandaşların imdadına yetişti. Cadde ve sokaklar itfaiye ve arazöz araçlarıyla yıkandı. Zonguldak ve Bartın bölgesinde dört gün boyunca çalışmalara katıldıklarını anlatan Esma Yıldız, "350 kişilik AFAD gönüllü ekibi olarak çalışmaktayız. Burada selin yaralarını sarmaya yönelik çalışmalar yaptık. Selle birlikte camiler, evler, dükkanlar tamamıyla zarar görmüş durumda. Tüm eşyaları boşalttık. Bu alandaki çamurları devletimizin desteği sayesinde temizledik arkadaşlarımızla birlikte. AFAD'ın bizi bilgilendirmesiyle birlikte her türlü afet durumunda koordine oluyoruz ve alana intikal ediyoruz. Saha çalışmalarına başlıyoruz. Buralarda eşyaları boşaltıyoruz, insanların malını kurtarabilmek, temizleyebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Ya da psikolojik destek vermeye çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde insanlarla kurduğumuz gönül bağımız çok farklı. Bizi çok sahipleniyorlar. Kurduğumuz gönül bağı baki. Sadece orada değil sonrasında görüştüğümüz birçok yakınımız var, akrabamız var. Sadece kan bağı ile akraba olunmuyor. Bizim ailemiz çok geniş. Şu anda Adıyaman'da deprem bölgesinde farklı ailelerimiz var. Her geçen gün ailemiz genişlemekte. Şimdiye kadar İstanbul AFAD ekibi olarak deprem bölgelerinde, Esenyurt sel afeti, Kastamonu ve şimdi Bartın ve Zonguldak bölgesinde yaraları sarıyoruz. Görev alıyoruz, çalışıyoruz" dedi.

"Evde oturmak yerine yardım etmeye geldik"

Eskişehir'den gelen AFAD gönüllüsü Büşra Günaydın ise, "Eskişehir AFAD gönüllüsüyüz. Dört gündür buradayız. AFAD bizi koordine etti, bölgeye gönderdi. İlk başta Bartın'a indik. Bartın'da fazla gönüllü olup, oradakiler koordineli şekilde çalıştığı için Zonguldak Beycuma'ya yönlendirildik. Dere taşkından dolayı her şeyi almış götürmüş. Esnaflar, burada yaşayanlar herkes çok zor durumda. Fazlasıyla çamur var. Çevre illerden gelen, daha uzak illerden gelen bütün ekipler burada. Herkes elinden geleni yapıyor. Biz de yaraları sarabildiysek ne mutlu bize. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. İçimiz kan ağlıyor, üzülüyoruz. Evde oturmak yerine gelip burada insanlara ve yaşayan sokak hayvanları da var, elimizden geldiğince bir şeyler yaptık" diye konuştu.

Beldedeki çalışmalar havadan görüntülendi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karakoçan lalesini koparana 700 bin lira ceza
Karakoçan lalesini koparana 700 bin lira ceza
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Hisarcık köylerinde altyapı hamlesi başlatıldı
Hisarcık köylerinde altyapı hamlesi başlatıldı
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Son Haberler
Sivas'ta eczacılar Eczacılık Günü'nde bir araya geldi,
Sivas'ta eczacılar Eczacılık Günü'nde bir araya geldi,
Bursa Ticaret Borsası ile Gürsu Belediyesi genç kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi
Bursa Ticaret Borsası ile Gürsu Belediyesi genç kadın girişimciler...
Camide namaz kıldığı sırada kalp krizi geçiren yaşlı adam, imamın kalp masajıyla hayata döndü
Camide namaz kıldığı sırada kalp krizi geçiren yaşlı adam, imamın...
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Özbekistan Senato Başkanı Narbayeva ile görüştü
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Özbekistan Senato Başkanı Narbayeva ile görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi