Beykoz Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı", üniversite tercihi yapacak adayları akademisyenler, uzmanlar ve üniversite öğrencileriyle buluşturdu. İki gün süren programda Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Riva ve Göksu'ya kurulacak iki yeni Gençlik Merkezi'nin müjdesini verdi.Beykoz Belediyesi, üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih döneminde gençlerin doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilmesi, geleceklerini daha bilinçli şekilde planlayabilmesi amacıyla önemli bir programa ev sahipliği yaptı. AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak'ın öncülüğünde kurulan Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı ile Beykoz Belediyesi iş birliğinde 3-4 Ağustos tarihlerinde Kavacık Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen buluşma, gençlerden yoğun ilgi gördü.Gençlere tercih sürecinde birebir rehberlik
İki gün boyunca devam eden program çerçevesinde üniversite tercihi yapacak öğrenciler, uzman danışmanlardan birebir tercih desteği alma fırsatı buldu. Gençlerin ilgi alanları, hedefleri ve başarı durumları doğrultusunda tercih süreçlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulurken, öğrencilerin geleceklerine dair daha bilinçli kararlar vermelerine katkı sağlandı.Uzmanlar ve üniversite öğrencileri gençlerle buluştu"Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı" çerçevesinde gençler; eğitim, kariyer ve üniversite yaşamına ilişkin deneyim sahibi isimlerle de bir araya geldi. Programda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, tercih ve kariyer danışmanı Dr. Abdülkadir Özbek, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Samur ve akademisyen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara gençlerle buluşarak eğitim ve kariyer yolculuklarına ilişkin bilgi ve deneyimlerini paylaştı.Bakan Bak'tan Gençlere: "Hedeflerinizden şaşmayın"Programda gençlere hitap eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, kendi eğitim ve kariyer yolculuğundan örnekler vererek, gençlere hedeflerinden vazgeçmemeleri ve karşılarına çıkan engeller karşısında mücadelelerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.Kendi öğrencilik yıllarından ve İngiltere'deki yüksek lisans eğitiminden örnekler paylaşan Bakan Bak, hedeflerine ulaşmak için çalıştığını, burs imkânı olmadan eğitimini sürdürdüğünü ve farklı işlerde çalışarak okul masraflarını karşıladığını anlattı. Sporun da hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Bak gençlere; "Hedeflerinizden şaşmayın. Hedeflerinizi kimse durduramaz. Yapmak istediğinizin peşinden koşun. Pes etmek yok. Mücadele edeceğiz." diyerek, başarıya ulaşmada yalnızca bilginin yeterli olmadığını, hedefe odaklanmanın, çok çalışmanın ve insanlarla etkileşim kurmanın da büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Vekili Gürzel: "Gençlerimizin geleceğine yatırım yapıyoruz"Programda gençlerle bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, üniversite tercih döneminin gençlerin hayatındaki önemli karar süreçlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Beykoz Belediyesi olarak gençlerin eğitim hayatlarının her aşamasında yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.Başkan Vekili Gürzel konuşmasında, "Gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, doğru bilgiye ulaşarak kendi hedefleri doğrultusunda karar verebilmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Üniversite tercihi, gençlerimizin hayatında önemli bir dönüm noktası. Biz Beykoz Belediyesi olarak gençlerimizin yalnızca bugününe değil, geleceğine de katkı sunmayı görev biliyoruz. Bu anlayışla eğitimden spora, kültürden kariyer gelişimine kadar her alanda gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 'Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı'nın da gençlerimizin doğru tercihler yapmalarına ve hayallerindeki geleceğe bir adım daha yaklaşmalarına katkı sağladığını düşünüyorum" dedi.Gürzel'den gençlere 'Yeni Gençlik Merkezleri' müjdesiKonuşmasında Beykoz Belediyesi'nin gençlere yönelik çalışmalarına ve yeni dönem projelerine de değinen Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Riva ve Göksu'da hayata geçirilmesi planlanan gençlik merkezleri hakkında bilgi verdi. Gürzel, Riva Mahallesi'nde daha önce metruk durumda bulunan alanın yıkılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle gençlerin farklı alanlarda eğitim ve etkinliklere katılabileceği bir Gençlik Merkezi'ne dönüştürüleceğini belirtti.Riva'daki merkezin gençlere doğayla ve sporla iç içe zaman geçirebilecekleri imkânlar sunacağını ifade eden Gürzel, merkezde su sporları eğitimlerinin yanı sıra orman yürüyüşleri ve çeşitli gençlik programlarının gerçekleştirileceğini, pansiyon imkânıyla konaklamalı etkinliklere de ev sahipliği yapılacağını söyledi.Göksu Mahallesi'nde de yeni bir Gençlik Merkezi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Vekili Gürzel, "Gençlerimiz için çalışıyoruz. Riva'da ve Göksu'da hayata geçirmeyi planladığımız gençlik merkezlerimizle gençlerimizin eğitim, spor, kültür ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak istiyoruz. Belki birkaç yıl sonra bugün gerçekleştirdiğimiz bu buluşmayı yeni gençlik merkezlerimizden birinde yeniden gerçekleştirir, gençlerimizle bir araya gelmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı.
İHA
İHA