• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Beyoğlu'nda Türkiye ve Japonya işbirliğinde geniş çaplı afet tatbikatı düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 30 Mart 2023 - 11:26

Beyoğlu'nda Türkiye ve Japonya işbirliğinde geniş çaplı afet tatbikatı düzenlendi

Türkiye ve Japonya işbirliğinde Beyoğlu'nda geniş çaplı afet tatbikatı yapıldı. Pilot bölge seçilen Firuzağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen tatbikata mahalle sakinleri, AFAD gönüllüleri, itfaiye ekipleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Türk ve Japon akademisyenler katılımcıları afet anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.

Genel
30 Mart 2023 - 11:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye ve Japonya işbirliğinde Beyoğlu'nda geniş çaplı afet tatbikatı yapıldı. Pilot bölge seçilen Firuzağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen tatbikata mahalle sakinleri, AFAD gönüllüleri, itfaiye ekipleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Türk ve Japon akademisyenler katılımcıları afet anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.

Türkiye ve Japonya işbirliğinde, İstanbul Beyoğlu'nda Afet Riskinin Azaltılmasına Yönelik Yerel Paydaşların Katılımına Dayalı Karşılıklı Yardım Sisteminin Kurulması konulu çalıştay düzenlendi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Japon Bilimi Destekleme Kurumu'nun (JSPS) destekleriyle düzenlenen çalıştaya Beyoğlu belediyesi ev sahipliği yaptı. Üç gün süren çalıştaya Türkiye'den proje paydaşları olarak Mita Corporation, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beyoğlu Belediyesi, Japonya'dan ise Teikyo Heisei Üniversitesi, Ritsuimeikan Üniversitesi ve Tokyo Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı. Firuzağa İlkokulu, Firuzağa Mahallesi sakinleri, bölge AFAD gönüllüleri, itfaiye ekipleri, öğrenciler ve velileri de çalıştay kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara gönüllü olarak destek verdi.

Öğrenciler için 'Afet Risklerinin Azaltılması' temalı etkinlik düzenlendi

Çalıştayda pilot bölge olarak Beyoğlu'nun Firuzağa Mahallesi seçildi. Çalıştayın ilk gününde Beyoğlu Firuzağa İlkokulu işbirliğinde öğrencilere 'Afet Risklerinin Azaltılması' temalı etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin bir afet durumunda kendilerini nasıl koruyacakları, yardımlaşma ile afete karşı nasıl mücadele edileceği Türk ve Japon akademisyenler eşliğinde anlatıldı. Ayrıca itfaiye ekiplerinin katılımıyla okul bahçesinde yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikatta öğrenciler gruplar halinde kova ile su taşıyıp yangın söndürme ve basit sedye yapımını uygulamalı olarak gösterildi. Olası afet durumunda kullanılabilecek yangın söndürücü, su kovası, sedye, kaldıraç, cam filmleri ve kum torbalarının kullanım amaçları da öğrencilere öğretildi.

Çocuklar anne ve babalarıyla afet tatbikatına katıldı

Çalıştayın ikinci gününde ise İlkokul öğrencilerinin velilerinin de katılımıyla Firuzağa Mahallesinde QR kod okumalı oyun tabanlı etkinlik düzenlendi. Firuzağa Mahallesinin 6 ayrı noktasına yerleştirilen malzemelerin öğrenci ve veliler tarafından aranıp bulunarak YARDIM kelimesinin yazılması istendi. 6 noktadan alınacak anahtar kelimeleri birleştirerek istenilen YARDIM kelimesini bulan öğrencilere katılım sertifika ve Beyoğlu Koruyucuları üyeliği rozetleri verildi. Etkinlikle, çocukların anne ve babalarıyla oyun tabanlı Bilişim Teknolojilerinin kullanımına dayalı etkinlikle afete karşı duyarlı, bilgi sahibi ve hazırlıklı olunması yolunda önemli bir adım atılmış oldu.

"Karşılıklı Yardım" sisteminin Firuzağa Mahallesi'nde tesisi için ilk adım atıldı

Japonya'da afet risklerinin azaltılmasına yönelik uygulanan 3 yöntem 'Kişisel Yardım', 'Kamu Yardımı' ve 'Karşılıklı Yardım' sistemin tanıtıldığı çalıştayın üçüncü gününde ise 'Karşılıklı Yardım' sisteminin Firuzağa Mahallesi'nde tesisi için ilk adım atıldı. Japon akademisyenler mahalle sakinlerine 'Karşılıklı Yardım Sistemi' hakkında bilgi verdi. Ayrıca Firuzağa İlkokulu'nda afetlere hazırlık odası oluşturuldu. Odaya afet durumunda yerel sakinlerin ulaşabilmesi için battaniye, su, protein içerikli gıda ve hijyen malzemeleri gibi malzemeler yerleştirildi. Çalıştayın ilki ise geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bilim Beyoğlu'nda yapılmış, Türk ve Japon uzmanlar afet riskinin azaltılması konusunda hazırlanan projeleri değerlendirdi. Etkinliğe Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve JICA Türkiye Ofisi Temsilcisi Yuichiro Takada da katılmıştı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bilecik'te "Ben gidiyorum" notu bırakan 16 yaşındaki Yiğit 3 gündür kayıp
Bilecik'te "Ben gidiyorum" notu bırakan 16 yaşındaki...
İngiltere Başbakanı Starmer, savunmaya 15 milyar sterlin ilave kaynak ayrılacağını açıkladı
İngiltere Başbakanı Starmer, savunmaya 15 milyar sterlin ilave kaynak...
Komisyon üyeleri Yunusemre'nin tarih ve kültür rotasını keşfetti
Komisyon üyeleri Yunusemre'nin tarih ve kültür rotasını keşfetti
Bilecik Belediyesi Çocuk Sosyal Tesisleri'nde mezuniyet sevinci
Bilecik Belediyesi Çocuk Sosyal Tesisleri'nde mezuniyet sevinci
BARÜ ile Todor Kableshkov Ulaştırma Üniversitesi arasında protokol imzalandı
BARÜ ile Todor Kableshkov Ulaştırma Üniversitesi arasında protokol...
Velilere narkorehber eğitimi
Velilere narkorehber eğitimi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi