• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Biden: "NATO'nun toplu güvenliğine katı taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz"
Genel
Yayınlanma: 21 Şubat 2023 - 17:27

Biden: "NATO'nun toplu güvenliğine katı taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz"

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'nın Avrupa'da önemli bir müttefik olduğunu belirterek, "Avrupa'daki kuvvetlerimizin komuta karargahının Polonya'da olacağını garanti etmek de dahil olmak üzere NATO'nun toplu güvenliğine katı taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz

Genel
21 Şubat 2023 - 17:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'nın Avrupa'da önemli bir müttefik olduğunu belirterek, "Avrupa'daki kuvvetlerimizin komuta karargahının Polonya'da olacağını garanti etmek de dahil olmak üzere NATO'nun toplu güvenliğine katı taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz." dedi.

Biden ve ABD'li heyet resmi ziyaret kapsamında geldikleri Polonya'nın başkenti Varşova'da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Joe Biden, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Polonya'ya gerçekleştirdiği ziyareti anımsatarak, Polonya ve ABD'li birliklerin yan yana durarak güç ve kararlılıklarını gösterdiklerini söyledi.

Biden, "Gerçek şu ki NATO'nun ABD'ye ihtiyacı olduğu kadar ABD'nin Polonya'ya ve NATO'ya ihtiyacı var. Çünkü bizim sorumluluklarımız Avrupa'nın ötesinde." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın güvende olmasının zorunlu olduğunun altını çizen Biden, "ABD'nin ve müttefiklerimizin açıklamaları ve taahhütlerinin gerçek olduğunu açıkça belirttim. Dün Kiev'de de ifade ettiğim gibi gururla söyleyebilirim ki Ukrayna'ya desteğimiz sarsılmaz. Bence hiç olmadığımız kadar iyi bir pozisyondayız." diye konuştu.

Biden, geçen yıl Polonya'ya geldiğinde Ukraynalıların yaşadıklarına şahit olduğunu vurgulayarak, "Geçen yıl burada sınırdan geçen insanları izliyordum. O küçük çocukların, geride eşlerini ve babalarını bırakan annelerin yüzlerine baktığı hisleri anlıyordum. Onları inanılmaz şekilde karşıladınız. Yaklaşık 1,7 milyon Ukraynalıyı kabul ettiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'nın Avrupa'da önemli bir müttefik olduğunu belirten Biden, "Avrupa'daki kuvvetlerimizin komuta karargahının Polonya'da olacağını garanti etmek de dahil olmak üzere NATO'nun toplu güvenliğine katı taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz." dedi.

Biden, Polonya'da nükleer santraller kuracaklarına dikkati çekerek, Polonya'nın enerji güvenliğini sağlayacaklarının altını çizdi.

- Biden'ın Ukrayna ziyareti için teşekkür

Polonya Cumhurbaşkanı Duda da Rusya'nın bağımsız bir ülkeye saldırdığını belirterek, "Rusya, 2014'te Ukrayna'ya saldırmıştı, aradan sekiz yıl geçti ve Ukrayna'ya tam ölçekli saldırı gerçekleşti, bir trajediye sebep oldu." şeklinde konuştu.

Duda, milyonlarca insanın bombalardan, ölümden kaçmak için ülkesinden ayrıldığını dile getirerek, Biden'a dün gerçekleştirdiği Ukrayna ziyareti için teşekkür etti.

ABD'nin Ukrayna'nın yanında olmasının çok anlamlı olduğuna işaret eden Duda, "Bu ziyaret, özgür dünyanın ve onun en büyük lideri olan ABD Başkanı'nın onların yanında olduğunu unutmadığına dair bir işaretti. Bunun ne kadar büyük bir cesaret gerektirdiğini biliyorum. Bunun için çok teşekkür ederim. Özellikle sizin güvenliğinizden sorumlu olanlar için kolay olmadığını tahmin edebiliyorum. Lütfen onlara şükranlarımı sunun." ifadelerini kullandı.

Duda, Biden'ın Polonya'ya ziyaretinin güvenlik için oldukça önemli bir işaret olduğunu vurgulayarak, "Bu sadece Polonya değil bölgemiz için de güçlü bir mesaj gönderiyor. ABD'nin küresel düzeni koruyabileceğine ve diğer ulusları köleleştirmek isteyenlerin, diğer insanların hayatlarını mahvetmek isteyenlerin, kısacası tüm saldırganların göreceği bir mesaj var. ABD'nin temsil ettiği demokratik toplum bu tür bir davranışı kabul etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Joe Biden'ın Polonya ziyaretinin dünyaya birçok mesaj gönderdiğine dikkati çeken Duda, "Buradaki varlığınız yatırımcılara da güçlü bir mesaj gönderiyor. Polonya güvenilir bir ülke. Dünyanın öbür ucundan güvenle gelebileceğiniz bir ülke. Bazı insanlar buranın tehlikeli olduğunu düşünebilir ama ABD kuvvetleri ve NATO birlikleri de buranın güvenliğinin bir göstergesi." dedi.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Sıla Şentürk'ü öldüren sanığın cinsel istismardan yargılandığı dava sonuçlandı
Sıla Şentürk'ü öldüren sanığın cinsel istismardan yargılandığı dava sonuçlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi