• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bilecik'te Nevruz Bayramı hem eğlenceli hem rekabetli geçti
Yaşam
Yayınlanma: 21 Mart 2024 - 18:09
Güncelleme: 21 Mart 2024 - 20:28

Bilecik'te Nevruz Bayramı hem eğlenceli hem rekabetli geçti

Bilecik'te Nevruz Bayramı kutlaması hem eğlenceli hem de bol rekabetli geçerken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Yaşam
21 Mart 2024 - 18:09
Güncelleme: 21 Mart 2024 - 20:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bilecik'te Nevruz Bayramı hem eğlenceli hem rekabetli geçti
Bilecik'te Nevruz Bayramı kutlaması hem eğlenceli hem de bol rekabetli geçerken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan Nevruz Bayramı programı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Programa; Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, siyasi parti ve kurum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, "Nevruz; Türklerin Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ettiğini ifade ederek, Bolluğun, bereketin sembolü ve Türk dünyasının müstesna ortak kültürel değerlerinden biri olarak kabul gören Nevruz Bayramı; Anadolu'dan Kafkaslara, Orta Asya'dan Orta Doğu'ya kadar uzanan geniş coğrafyada yüzyıllardır aynı ruhla; barış, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerler etrafında bütünleştirici niteliğiyle, binlerce yıldır aynı inanç ve coşkuyla kutlanmaktadır. Gece ile gündüzün eşit olduğu 21 Mart tarihinde her yıl kutlanan Nevruz ile bolluk ve bereket günlerinin karşılandığı, insan ve doğa arasındaki ilişkinin pekiştirildiği, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının olduğu kabul edilmektedir. Nevruz, geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza yaşanmasına vesile olan, özel bir kaynaşma, dayanışma günüdür. Birliğimizi güçlendiren Nevruz gibi kültürel zenginliklerimizi ve ortak değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve böylelikle insanlığa ve dünya dostluğunun sürdürülebilirliğine katkı sağlamak bizlerin asli görevleri arasındadır. Barışın her zamankinden daha önemli olduğu günümüzde, yüzyıllardır yakılan Nevruz ateşiyle baharın gelişini müjdeleyen kutlamaların, tüm dünyada; barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk dünyasının ve tüm dünyada bu bayramı kutlayan halkların Nevruz Bayramı'nı ve içerisinde bulunduğumuz 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifinizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

Törende protokol üyelerine boyalı yumurtaları dağıtılırken, yumurtaların tokuşturulacağı esnada Vali Aygöl, yumurtaların tören alanında bulunan öğrenci ve kadınlara hediye edilmesini isteyerek, "Bunları neden kıralım? Burada öğrencilerimiz var, hanımefendiler var onlara hediye edelim. Onlar bizim adımıza bunları evlerinde güzel bir yere koyarlar olmaz mı? Bu şehrin birlikteliğini kırmamak, birleştirmek yakışır" dedi.

Ardından halat çekme yarışması düzenlendi. Halat çekme yarışmasına; Vali Şefik Aygöl AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ile Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman ve Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar'ın da eşlik etmesiyle törende hem eğlenceli hem de rekabetli anlar yaşandı.

Ardından Vali Aygöl, öğrencilerin hazırlamış olduğu proje sergisini inceledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SAFTİD'de yeni yönetim belirlendi
SAFTİD'de yeni yönetim belirlendi
Atatürk Üniversitesinden YKS tercihlerinde başarıya büyük ödül
Atatürk Üniversitesinden YKS tercihlerinde başarıya büyük ödül
Vali Baruş'tan DAGC'ye iade-i ziyaret
Vali Baruş'tan DAGC'ye iade-i ziyaret
Giresun'da ıhlamur toplarken ağaçtan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Giresun'da ıhlamur toplarken ağaçtan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Son Haberler
Yayaya çarpan sürücü otomobilini bırakıp kaçtı
Yayaya çarpan sürücü otomobilini bırakıp kaçtı
TSK ve Suriye ordusu, Fırat Nehri üzerinde yüzer köprü inşa etti
TSK ve Suriye ordusu, Fırat Nehri üzerinde yüzer köprü inşa etti
Iğdır FK, Devran Şenyurt'u kadrosuna kattı
Iğdır FK, Devran Şenyurt'u kadrosuna kattı
Karabük'te Cevizkent TOKİ Tema Parkı'nda sona gelindi
Karabük'te Cevizkent TOKİ Tema Parkı'nda sona gelindi
Kayseri'de 20 yaşındaki genci öldüren sanığa müebbet hapis cezası
Kayseri'de 20 yaşındaki genci öldüren sanığa müebbet hapis...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İskenderun'da Kıbrıs Şampiyon Melekler İlkokul ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İskenderun'da Kıbrıs Şampiyon Melekler İlkokul ve Ortaokulu'nun açılışını yaptı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi