• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Binali Yıldırım, İzmir'de Evlad-ı Fatihan Derneği üyeleriyle buluştu:
Siyaset
Yayınlanma: 27 Nisan 2023 - 20:35

Binali Yıldırım, İzmir'de Evlad-ı Fatihan Derneği üyeleriyle buluştu:

"Bugün karşımızdakiler PKK'yla oturmuşlar. Sandıkta bize karşı yarışmaya çalışıyorlar. 40 bin şehidimiz var. Bu 40 bin şehidin yüzüne, onların ailelerinin yüzüne biz nasıl bakarız?"

Siyaset
27 Nisan 2023 - 20:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçimlerde milletin, teröristlerle iş birliği yapanlara hak ettiği cevabı vereceğini söyledi.

Yıldırım, Bornova ilçesi Kamil Tunca Bulvarı'ndaki programı kapsamında İzmir Posta Güvercinleri Derneğinin yarış güvercinlerini uçurdu.

Göztepe taraftarı bir grubun yaktığı sarı ve kırmızı meşalelerin eşliğinde Evlad-ı Fatihan Derneğine geçen Yıldırım, burada gençlerle bir araya geldi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, Evlad-ı Fatihan'ın bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi olduğunu söyledi.

Evlad-ı Fatihan'ın, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu yer olduğunu ifade eden Yıldırım, "Atatürk yedi düvelle mücadele etmiştir. Bu mücadele üzerinden 100 yıl geçti ama bu mücadele bitmedi." dedi.

Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerinin büyük önem taşıdığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu bir seçim yani. 'Ne var?' diyeceksiniz. Yani ilk defa mı seçim yapıyoruz? Biz 15 seçim yaptık. Hiçbir seçimde bu kadar gerilmedik. Niye geriliyoruz kardeşim? Benim yüreğim sızlıyor yüreğim. Bugün karşımızdakiler PKK'yla oturmuşlar. Sandıkta bize karşı yarışmaya çalışıyorlar. 40 bin şehidimiz var. Bu 40 bin şehidin yüzüne, onların ailelerinin yüzüne biz nasıl bakarız? Evlad-ı Fatihan buna rıza gösterir mi? O halde 14 Mayıs'ta öyle bir ses vereceğiz ki bunlar sokakta dahi gezemeyecekler."

Seçim kararından sonra ABD'den, Avrupa'dan gece gündüz açıklamaların geldiğini kaydeden Yıldırım, "FETÖ bir yanda, PKK bir yanda, PYD bir yanda, YPG bir yanda talimat veriyor. '14 Mayıs'ta kapılar kırılacak, katiller çıkacak. 14 Mayıs'ta kapılar kırılacak adadaki terörist başı çıkacak.' Siz kime güveniyorsunuz? Siz kimden bu cesaret aldınız? Evlad-ı Fatihan'a mı sordunuz? Bedel ödedik. Ödediğimiz bu bedeli hiç kimseye yem etmeyiz." dedi.

Binali Yıldırım, seçimlerle birlikte ülkeye, Cumhuriyet'e sahip çıkma, teröre ve teröristlerle iş birliği yapanlara hak ettiği cevabı verme gününün geldiğini kaydetti.

Terörle mücadele için büyük mesai harcandığına vurgu yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün terör var mı Türkiye'de? Niye yok? Çünkü Türkiye içinde değil, onları Suriye içinde, Irak içinde, bulundukları yerde durduruyoruz. Kafalarını kaldıramıyorlar. Niye? İHA'lar var, SİHA'lar var, kahraman Mehmetlerimiz var. Göz açtırmıyorlar. İşte bunların bütün derdi, diyorlar ki '14 Mayıs'ta ne yapacaksanız yapın kafamızı kaldıramıyoruz, sivil insanları öldüremiyoruz.' Şehit cenazeleri gelmiyor. Bütün sermayeleri bu. Değerli kardeşlerim hiç endişe etmeye gerek yok. Biz bu milletin geleceği için hep beraber son ferdimiz kalıncaya kadar mücadele edeceğiz."

Binali Yıldırım, millet bir ve beraber oldukça hiçbir şer odağının Türkiye'ye zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve milletvekili adayları da katıldı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Tarım sektörümüzde bu sene bereketli bir sene olacak gibi görünüyor"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Tarım sektörümüzde bu sene bereketli bir sene olacak gibi görünüyor"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
Son Haberler
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına taşıdı
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına...
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Dünyaca ünlü İznikli ressam gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Dünyaca ünlü İznikli ressam gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi