• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bir günde 172 iş kazası oluyor
Yaşam
Yayınlanma: 15 Mayıs 2023 - 16:46
Güncelleme: 15 Mayıs 2023 - 16:47

Bir günde 172 iş kazası oluyor

Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi İrem Horuz, üniversite personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verdi.

Yaşam
15 Mayıs 2023 - 16:46
Güncelleme: 15 Mayıs 2023 - 16:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi İrem Horuz, üniversite personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verdi.

Eğitimde İrem Horuz, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurgulayarak, iş kazalarını önlemek için çalışanların sağlığının ve konsantrasyonun yerinde olması gerektiğini vurguladı. Horuz, Türkiye'de her gün 172 iş kazası yaşandığını bu kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin de iş göremez hale geldiğini ifade etti.

"Öncelikli hedef çalışanları korumak"

İş sağlığı ve güvenliğinin amacının çalışanları, üretimi ve işletmeyi korumak olduğunu söyleyen İrem Horuz, iş sağlığı ve güvenliğinin öncelikli hedefinin ise; çalışanları iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korumak olduğunun altını çizdi. Çalışma mevzuatı gereği, iş sağlığı ve güvenliği konusunun ilk kez müstakil bir kanunda ele alındığı bilgisini paylaşan İrem Horuz, kamu ve özel sektör ayrımı gözetmeksizin tüm çalışanların kanun dahiline alındığını söyledi.

İSG için işveren ve çalışanların sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyleyen Horuz, İSG için işverenin; meslek risklerinin önlenmesi, mevcut durumun iyileştirilmesi, gerekli araç ve gereçlerin temini, çalışanların işe uygunluğunun dikkate alınması, risk değerlendirmesi, değişen şartlara uygunluğun sağlanması, tedbirlere uyulup uyulmadığının denetlenmesi, hayati ve özel tehlike bulunan yerlere yönelik tedbir alma, organizasyon, bilgi ve eğitimin verilmesi gibi sorumluluklarının olduğunu vurguladı. Horuz çalışanların sorumluluklarını ise; ciddi ve hayati bir tehlike ile karşılaştığında amirlerine bilgi vermek, kendini ve arkadaşını tehlikeye düşürmemek, talimatlara uymak, araç ve gereçleri doğru ve amacına uygun kullanmak, eğitimlere katılmak şeklinde sıraladı.

"Kazaların sadece yüzde 2'si önlenemez"

Kaza sonucu meydana gelebilecek zararın büyüklüğünün kestirilemez olduğunu vurgulayan İrem Horuz, yapılan istatistiklere göre kazaların yüzde 50'sinin kolayca önlenebilir, yüzde 48'inin metotlu çalışmayla önlenebilir, yüzde 2'sinin ise önlenemez olduğunu söyledi. İş kazalarının oluşmasına neden olan etkenler temelinde iki etkenin öne çıktığını ifade eden Horuz, bunların; iş yerindeki güvensiz durumlar ve çalışanların yaptığı güvensiz davranışlar olduğunu dile getirdi. İş kazalarına; görmedim, düşünmedim, bilmiyorum ve acelem vardı şeklindeki 4 ana etkenin neden olduğunu katılımcılarla paylaşan Horuz, bu kazaların yüzde 88'nin tehlikeli hareket, yüzde 10'nunun tehlikeli durum ve yüzde 2'sinin ise; doğal afetler gibi sebebi bilinmeyen olaylardan meydana geldiğini ifade etti.

İşyeri temizliği ve düzeninin önemi hakkında da bilgi veren Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi İrem Horuz, iş yeri ve organizasyonlarda kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak için; toparlama, düzen, temizlik, standartlaşma ve disiplin kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Nevşehir'de Gençlik Haftası Kutlamaları başladı
Nevşehir'de Gençlik Haftası Kutlamaları başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi