• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bir zamanlar mahallenin neşesiydi şimdi evden dışarı çıkamıyor
Yaşam
Yayınlanma: 01 Kasım 2024 - 15:00
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 16:13

Bir zamanlar mahallenin neşesiydi şimdi evden dışarı çıkamıyor

Pendik'te yaşayan ve bir zamanlar mahallede break dans yapan Fatih Bayrak, 2016 yılında geçirmiş olduğu şeker hastalığı nedeniyle sol bacağını kaybetti, 2020'de girdiği bir ameliyatta ise sağ bacağını kullanamaz hale geldi. Yıllardır el değneklerine mahkum olan Bayrak, "Engelsiz yaşam" için yetkililerden yardım bekliyor.

Yaşam
01 Kasım 2024 - 15:00
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 16:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bir zamanlar mahallenin neşesiydi şimdi evden dışarı çıkamıyor
Pendik'te yaşayan ve bir zamanlar mahallede break dans yapan Fatih Bayrak, 2016 yılında geçirmiş olduğu şeker hastalığı nedeniyle sol bacağını kaybetti, 2020'de girdiği bir ameliyatta ise sağ bacağını kullanamaz hale geldi. Yıllardır el değneklerine mahkum olan Bayrak, "Engelsiz yaşam" için yetkililerden yardım bekliyor.

İstanbul'un Pendik ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Fatih Bayrak (56), 2016 yılında şeker hastalığı nedeniyle sol bacağını kaybetti, 2020'de damar tıkanıklığı için girmiş olduğu operasyonda ise sağ bacağında şekil bozukluğu meydana gelen Bayrak, artık hareket edemez hale geldi. Emeklilik maaşıyla geçinen, pahalı yaşam şartlarından dolayı el değnekleriyle yetinmeye çalışan Bayrak, evden dışarı çıkamıyor.

Yaşadıklarını anlatan Fatih Bayrak, ''2016 yılında damar tıkanıklığı nedeniyle bacaklarım kesildi. Önce sol bacağım kesildi, dört yıl sonra da sağ bacağımdan ameliyat oldum. Sağ bacağım kesilmedi ama ameliyatla baldırımdan damar alıp yerine diktiler, damarları yenilediler. Sol bacağımı ise hastanede iltihap kaptığı için doktorlar kesmek zorunda kaldı. Sağ bacağımda damar tıkanıklığı başlamıştı, bu yüzden baldırımdan parça alıp diktiler. Yan basıyordu, bunun sebebi korseden kaynaklanıyordu. 2020'de bir korse aldım ve onun yüzünden bacağım yamuldu'' şeklinde konuştu. Dışarı çıkıp yürümek, bir şeyler yapmaya çalışmak zor. Dışarı çıkıyorum ama zorlanıyorum çünkü akülü arabam yok. Arabam vardı ama arızalandı, joystick ve tekerlek sistemi bozuldu. Tamir ettirmek istesem çok para tutuyor ve benim bütçem buna yetmiyor" dedi.

''Neşeli bir hayatım vardı, break dans yapar arkadaşlarımın yüzlerini güldürürdüm''

Önceki hayatını anlatan Bayrak, ''Daha önce neşeli bir hayatım vardı. Ayaklarım kesilmeden önce, her şey çok güzeldi, hayat doluydum. Herkesi neşelendirirdim. Espri yapmayı çok severdim, hala da severim. Hayata küsmedim, yaşam nasıl gidiyorsa ben de devam ediyorum. Kahveye giderim mesela, arkadaşlarım "Ooo bizim çorbacı geldi!" derler. Yüzlerine bakarım, neşeleri yerinde değilse hemen ortamı değiştiririm, break dans ve disko dansa başlarım. Beni gören "Bizimki yine şova başladı!" derdi. Hep böyleydim.'' diye konuştu. Vücudundaki yaralar, sedef hastalığı ve diğer sağlık sorunlarıyla mücadele eden Bayrak, ''Bana şu anda annem bakıyor, 80 yaşında. 6-7 yıldır zorlanıyor, yaşlandıkça işleri daha da zorlaştı. Benimle ilgilenmeye çalışıyor ama artık yaşının etkilerini hissediyor. Banyomu, ihtiyaçlarımı hep o hazırlar. Tedavi konusunda da sıkıntı yaşıyorum, sedef hastalığım bir türlü iyileşmiyor. Biraz param olsa, Sivas'a, Kangal Balıklı Kaplıcaları'na gidip en azından bir şifa bulmaya çalışırdım, sonra da Allah'ın izniyle evime dönerdim" şeklinde konuştu. Akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirten Bayrak, ''Dışarı çıktığımda bir yere gidemiyorum, hiçbir yere hareket edemiyorum. Akülü bir sandalyem olsa hayatım kolaylaşır'' dedi.

"Eve mahkum kaldı"

Fatih Bayrak'ın komşusu Ünsal Kuş ise "Fatih Ağabey'i yıllardır burada tanıyorum. Esnaf olarak sürekli gelip gidiyor. Yıllar önce yaşadığı bir olay nedeniyle ayaklarında problem var. Bir süre öncesine kadar tekerlekli sandalyesi vardı; bu sayede dolaşabiliyor, stresini atabiliyordu. Son bir iki aydır gördüğüm kadarıyla yaya olarak koltuk değnekleriyle sağa sola gitmeye çalışıyor. Zaten ayağını görmüşsünüzdür, yürümeye pek müsait değil. Biz kendi aramızda ona yardımcı olmaya çalıştık ama elimizden gelen yetersiz kalıyor. Üst düzey kişilerin bu görevi devralması gerekiyor. Eskiden danslar falan yapıyormuş, ama şimdi eve mahkum kaldı. Arabası bozulduktan sonra tamamen eve mahkum oldu. Bastonla yürüyor ama bu onun için yeterli değil, ayağını yere basamıyor ve bu durum onun için büyük bir işkence" ifadelerini kullandı. Hayatını biraz olsun kolaylaştırmak için akülü sandalye ve tedavi desteği bekleyen Bayrak, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ediyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
TUSAŞ şehitlerinin künyeleri Şehitler Anıt Ağacı'na asıldı
TUSAŞ şehitlerinin künyeleri Şehitler Anıt Ağacı'na asıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi