• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. BM yetkilisi: "İsrail, Gazze'de günlük insani yardım için gereken yakıtın yarısına izin verdi"
Genel
Yayınlanma: 18 Kasım 2023 - 15:45

BM yetkilisi: "İsrail, Gazze'de günlük insani yardım için gereken yakıtın yarısına izin verdi"

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White: - "İsrailli yetkililerin Gazze'ye yakıt girişini kısıtlaması, Refah Sınır Kapısı'nda yardım kamyonlarının kabul kapasitesinin azalması anlamına geliyor"

Genel
18 Kasım 2023 - 15:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, İsrail'in izin verdiği Gazze Şeridi'ne getirilen yakıt miktarının, günlük insani yardım için ihtiyaç duyulanın yarısı olduğunu açıkladı.

White, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne sınırlı miktarda yakıt girdiğini belirtti.

UNRWA Gazze Direktörü White, Gazze'ye getirilen yakıt miktarına ilişkin, "İsrailli yetkililer, hayat kurtarıcı insani yardım için gereken günlük yakıt ihtiyacının yalnızca yüzde 50'sine izin verdi." ifadesini kullandı.

Gazze'deki insani yardım ihtiyacını karşılamada ciddi eksikliğin olduğuna dikkati çeken White, buna örnek olarak, insanların temiz su ihtiyaçlarının yalnızca üçte ikisinin karşılanabileceğini belirtti.

White, "İsrailli yetkililerin Gazze'ye yakıt girişini kısıtlaması, Refah Sınır Kapısı'nda yardım kamyonlarının kabul kapasitesinin azalması anlamına geliyor." açıklamasında bulundu.

İsrail'in saldırıları yüzünden Gazze Şeridi'nde 1,5 milyon kişinin yerinden edilirken, yalnızca UNRWA tesislerine 800 binden fazla Filistinli sığındı.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze içerisindeki çatışmalarda 6’sı da Lübnan sınırında olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 5 bini çocuk ve 3 bin 300'ü kadın olmak üzere 12 bini aşkın kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 212 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Kağıthane'de istinat duvarı çöktü
Kağıthane'de istinat duvarı çöktü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi