• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Böbrek nakliyle hayata tutunan Esila'nın hedefi doktor olmak
Sağlık
Yayınlanma: 07 Kasım 2023 - 09:53

Böbrek nakliyle hayata tutunan Esila'nın hedefi doktor olmak

Sağlık
07 Kasım 2023 - 09:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Böbrek nakliyle hayata tutunan Esila'nın hedefi doktor olmak

ANTALYA'da polikistik böbrek rahatsızlığı bulunan Gülsüm Esila Akıl'a (11), 2019'da kadavradan bağışlanan böbrekle sağlığına kavuştu. Tek böbrekle yaşama tutunan Akıl, "Çocuk nefroloji doktoru olmak istiyorum. Benim gibi hastaları tedavi etmek istiyorum" dedi.

Gülsüm Esila Akıl, polikistik böbrek hastalığının ilerlemesi sonucu böbrek yetmezliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde kadavra sırasına giren Akıl, başvurudan 15 gün sonra kendisine uyumlu böbrek çıktığını öğrendi. 7 Haziran 2019'da kadavradan nakil yapılan Akıl, yeniden yaşama tutundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Çocuk Nefroloji Kliniği'nde sık sık kontrole gelen ve okul birincisi olan Akıl, hayatını kurtaran doktorlar gibi çocuk nefroloji uzmanı olmak istediğini söyledi.

'ŞU AN SAĞLIKLIYIM, DEĞERLERİM ÇOK İYİ'

Gülsüm Esila Akıl, böbrek yetmezliği nedeniyle yaşadığı zorlukları anlattı. Küçük yaşlarda kendisine polikistik böbrek hastalığı teşhisi konulduğunu belirten Akıl, "Başvuru yaptıktan 15 gün sonra böbrek çıktı ve nakil oldum. Gece 03.00 gibi hastaneye geldik, 06.00 gibi de nakil yaptılar. Saat 09.00 sıralarında komada uyandım. 2 gün yoğun bakımda, 8 gün serviste kaldım. Sonrasında eve geçtim. Şu an gayet iyiyim, sağlıklıyım. Sonuçlarım, değerlerim çok iyi" dedi.

NAKİLDEN SONRA BOYU UZADI, İDEAL KİLOYA ULAŞTI

Küçük yaşlarda böbrek rahatsızlığı nedeniyle her şeyi yiyemediğini anlatan Akıl, "Diyet yapıyordum. Çocuklar şeker yerken ya da sınıfta bir şeyler dağıtıldığında çantama alıp, anneme veriyordum. Bu durum beni zorluyordu. Benim gibi hastaları gördüğümde karışık duygular yaşadım. Naklin hiçbir zorluğu, korkulacak hiçbir şey yok. Bir organ çalışmadığında diğer organları da etkiliyor. Bu durum sağlığınızı çok etkiliyor. Böbrek nakli olmadan önce 1,20 metreydim, bir anda 1,55 metreye çıktım. Kilo aldım. Küçükken çok zayıftım" diye konuştu.

'GÜZEL GÜNLER ELBET GELECEK'

Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Akıl, "Çocuk nefroloji doktoru olmak istiyorum. Benim gibi hastaları tedavi etmek istiyorum. Çünkü onların durumunu daha iyi anlıyorum. O yüzden nefroloji okumak istiyorum. Böbrek nakli bekleyenler, sabırlı olsun. Güzel günler elbet gelecek. Gayet iyi olacaklarından eminim. Bağış yapmakta korkulacak hiçbir şey yok. Hatta anesteziden sonra hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Sadece dikiş atılıyor ve hayatınıza devam ediyorsunuz. Bir böbrekle de yaşanabilir. Organ bağışı, hayat kurtarır" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Son Haberler
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin yargılanmasına devam edildi
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin...
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları kullanmanız lazım"
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları...
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Beytüşşebap'ta jandarma ekipleri sürücüleri kemer takma konusunda uyardı
Beytüşşebap'ta jandarma ekipleri sürücüleri kemer takma konusunda uyardı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi