• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Bolu'nun tarihi dokusu Avrupa'ya tanıtılacak
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 19 Ağustos 2023 - 15:20
Güncelleme: 19 Ağustos 2023 - 15:23

Bolu'nun tarihi dokusu Avrupa'ya tanıtılacak

Bolu'nun tarihi izlerini Avrupa'da tanıtmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden gelen 8 turizm yazarı Bolu'nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Kültür-Sanat
19 Ağustos 2023 - 15:20
Güncelleme: 19 Ağustos 2023 - 15:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bolu'nun tarihi izlerini Avrupa'da tanıtmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden gelen 8 turizm yazarı Bolu'nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından Bolu'ya Macaristan, Polonya, Arnavutluk ve Romanya'dan 8 turizm yazarı geldi. Etkinlik çerçevesinde yapılan ziyarette turizm yazarları Bolu'nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliğinde kentin doğal güzellikleri, tarihi ve mutfağı hakkında bilgi alan 8 turizm yazarı, bol bol resim çekerek tarihi bölgeleri kayıt altına aldı. Turizm yazarları, "Bitinya Rotası" adı verilen tur çerçevesinde Orta Bizans Dönemi'ne ve Roma Krallığına ait eserlerin sergilendiği Bolu Müzesi, Antik Stadion ve Arasta Çarşısı'nda yer alan Yıldırım Bayezid Cami ve Taşhan'ı gezerek Bolu'nun tarihi izlerini Avrupa'ya tanıtacak.

"Hedefimiz Bolu'yu Avrupa pazarına çıkarmak"

Bolu'nun tarihi dokusunun Avrupa'ya tanıtılacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, "Avrupa'dan, Romanya, Macaristan, Arnavutluk ve Polonya'dan gelen 8 tane seyahat yazarımız. Bunlara daha önce bizim oluşturmuş olduğumuz 'Btinya' rotası vardı. Yani Btinya bölgesini anlatabilen orta Bizans'ı anlatabilen bir program. İznik'ten başladı. İznik, Bursa, Sakarya, Sapanca, Düzce Konuralp ve Bolu Stadyum kalıntıları ve Bolu Müzesi gezisiyle en son Abant olarak noktalandıracağız. Bizim buradaki en büyük amacımız Bolu'yu hem Orta Doğu pazarına hem de Avrupa pazarına çıkarmak. Aynı zamanda da Bolu'nun turist profilini biraz olsun değiştirebilmek amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"Bolu'nun tarihi de öne çıkmalı"

Bolu'nun doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerleri de öne çıkmalı Doğanay, "Bolu tabii ki tabiat varlıkları açısından dünyanın eşsiz benzersiz güzelliklerinden biri ama Bolu'nun kültürel değerleri de öne çıkmalı. Bolu'nun tarihi de öne çıkmalı. Biz bunun burada artık basamaklarını yavaş yavaş atıyoruz. Stadyum kazılarını yaptık, ortaya çıkardık. Bunun yavaş yavaş meyvelerini almaya başlıyoruz işte. Burayı Açık Hava Müzesi'ne çevirdikten sonra inşallah Avrupa'dan da bu Roma kalıntılarını ve orta Bizans'ı görmek, gezmek ve tanımak için turistlerin geleceğine inanıyorum" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İki parçayla başladı, 35 yılda 3 bin eşyalık müze kurdu
İki parçayla başladı, 35 yılda 3 bin eşyalık müze kurdu
Konuralp Antik Kenti'nde tarihi miras için çalışmalar sürüyor
Konuralp Antik Kenti'nde tarihi miras için çalışmalar sürüyor
Geleneksel oyunlar Malatya Kültür Yolu Festivali'nde
Geleneksel oyunlar Malatya Kültür Yolu Festivali'nde
Sinop'ta açık hava konseri ve sinema gösterimi
Sinop'ta açık hava konseri ve sinema gösterimi
Son Haberler
Mersin'de yaş almış vatandaşlarla gönül buluşması
Mersin'de yaş almış vatandaşlarla gönül buluşması
Didim Belediyesi kent genelinde ot biçme ve budama çalışmalarını sürdürüyor
Didim Belediyesi kent genelinde ot biçme ve budama çalışmalarını...
Emine Erdoğan: "AK Parti'nin, yarın da ülkemize yeni ufuklar açacağına yürekten inanıyorum"
Emine Erdoğan: "AK Parti'nin, yarın da ülkemize yeni ufuklar...
Bozcaada'da kayıp dalgıç 3 gündür aranıyor
Bozcaada'da kayıp dalgıç 3 gündür aranıyor
Niğde'deki renkli kaydırağa rekor ilgi
Niğde'deki renkli kaydırağa rekor ilgi
Avukatın bürosuna uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Avukatın bürosuna uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi