• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa günü yükselişle tamamladı
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Mayıs 2023 - 18:21

Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 değer kazanarak günü 4

Ekonomi
26 Mayıs 2023 - 18:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 değer kazanarak günü 4.580,67 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 152,69 puan artarken, toplam işlem hacmi 56,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,68 ve holding endeksi yüzde 3,15 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 5,94 iletişim oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'deki borç limiti krizi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlendiğini ifade etti.

ABD'de borç limiti krizinin yakın zamanda çözülebileceğine ilişkin haber akışının piyasalarda olumlu karşılandığını aktaran analistler, buna karşın dün açıklanan makroekonomik verilerin ardından Fed'in para politikasına ilişkin beklentilerin yeniden belirsizleştiğini dile getirdi.

Dün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyürken, aynı dönemde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış da yüzde 4,2 olarak kaydedildi.

Analistler, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile borç limiti üzerine birkaç verimli görüşme gerçekleştirdiklerini söylediğini anımsatarak, müzakerecilerin de görüşmelere devam ettiğini ve ilerleme kaydedildiğini aktardı.

Haftaya Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, Fed Bej Kitap raporu, ECB toplantı tutanakları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantı tutanaklarının piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, yurt içinde büyüme, ekonomik güven endeksi, dış ticaret dengesi, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam, ADP özel sektör istihdamı, Avro Bölgesi'nde enflasyon, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.200 seviyelerinin destek, 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trakya'da kırsal kalkınmaya 4 milyon TL'lik destek
Trakya'da kırsal kalkınmaya 4 milyon TL'lik destek
Şehzadeler'de Bağcılık ve Tarım Çalıştayı düzenlendi
Şehzadeler'de Bağcılık ve Tarım Çalıştayı düzenlendi
Elazığ'da TSO seçim tarihi belli oldu
Elazığ'da TSO seçim tarihi belli oldu
Sivas'ta yapı ruhsatlarında yüzde 526'lık artış
Sivas'ta yapı ruhsatlarında yüzde 526'lık artış
Son Haberler
Ağrı Dağı Cup tenis turnuvasında maçlar başladı
Ağrı Dağı Cup tenis turnuvasında maçlar başladı
Erzurumspor FK, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü
Erzurumspor FK, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü
Kırklareli'li sporcu Derin Çelikkanat Türkiye şampiyonu oldu
Kırklareli'li sporcu Derin Çelikkanat Türkiye şampiyonu oldu
Mustafa Gürsel: "Takım olma olgusunu daha oturtamadık"
Mustafa Gürsel: "Takım olma olgusunu daha oturtamadık"
Kenan Koçak: "Oyuncularımın hepsinin emeğine, yüreğine sağlık"
Kenan Koçak: "Oyuncularımın hepsinin emeğine, yüreğine sağlık"
İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi'nin şampiyonu "Gölcük" oldu
İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi'nin şampiyonu "Gölcük" oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi