• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boyner ve Nivogo'dan sürdürülebilir modada iş birliği
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Ocak 2023 - 15:03

Boyner ve Nivogo'dan sürdürülebilir modada iş birliği

Döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo'nun döngüsel iş modeli sayesinde, Boyner bünyesinde bulunan ürünler satılamadığı için tekstil atığı olmaktan kurtuluyor ve ürünler döngüsel ekonomiye kazandırılıyor - Bugüne kadar Boyner ve Nivogo iş birliği sayesinde 500 bini aşkın ürün yenilenerek döngüsel ekonomiye dahil edilirken, yenilenen ürünlerle 6,1 milyar litre su kullanımının ve 9,5 milyon kilogram karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçildi

Ekonomi
26 Ocak 2023 - 15:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Boyner, döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo ile gerçekleştirdiği iş birliği ile mağazalarda lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunulamayan kıyafetleri yenileyerek, ömrünü uzatarak, yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tekstil atığının oluşmasının önüne geçmek için iş birliği yapan Boyner ve Nivogo, çeşitli sebeplerle raftan depoya kaldırılan ve satışa sunulamayan ürünleri yeniden hayata döndürüyor.

Döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo'nun döngüsel iş modeli sayesinde, Boyner bünyesinde bulunan ürünler satılamadığı için tekstil atığı olmaktan kurtuluyor ve ürünler döngüsel ekonomiye kazandırılıyor. Yenilenmiş ürünler, sürdürülebilir moda anlayışıyla Boyner Outlet mağazalarında, boyner.com.tr'deki outlet kategorisinde ve Nivogo'nun döngüsel alışveriş platformlarında bireysel kullanıcılar ile buluşuyor. Satışa sunulan bu ürünlerde yer alan QR kodlar, ürünün geçtiği işlemleri, bu ürünü alarak kullanıcıların kurtardıkları karbon salınımı ve su miktarını görmeye yarayacak verileri de içeren bir altyapıdan oluşuyor.

Bugüne kadar Boyner ve Nivogo iş birliği sayesinde 500 bini aşkın ürün yenilenerek döngüsel ekonomiye dahil edildi. Yenilenen ürünlerle 6,1 milyar litre su kullanımının ve 9,5 milyon kilogram karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçildi.

- "Bilinçli bir moda akımı yaratarak geleceğimiz için anlamlı bir adım atmış oluyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup ve Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun, kaynakların sınırsız olmadığı düşünüldüğünde gelecek için bilinçli tüketimin altını çizmenin markalar için daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

Tüm projelerinde sürdürülebilir detayların olmasına son derece önem verdiklerini ve sürdürülebilir bir dünya için birçok kurum ve kuruluşun inisiyatifini desteklediklerini aktaran Uzun, "Nivogo ile olan iş birliğimizle de lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunamadığımız, depolarımızda bekleyen ürünleri yenileyerek, döngüsel ekonomiye tekrar dahil olmalarının ve yeni kullanıcılarıyla buluşturmanın önünü açıyoruz. Böylece bilinçli bir moda akımı yaratarak geleceğimiz için anlamlı bir adım atmış oluyoruz. Nivogo ile döngüsel dönüşüm odaklı farklı projeler için çalışmalarımıza, sürdürülebilir dünyayı mümkün kılmak adına iş birliğimizi her geçen gün güçlenerek devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Daha iyi bir dünyayı mümkün kılmaya devam edeceğiz"

Nivogo CMO'su Tunahan Kafa ise Boyner'in en başından bu yana birlikte yürüdükleri marka partnerleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2 yıla yaklaşan iş birliğimiz kapsamında hızlı moda sektöründeki problemlere çözüm getirme hedefimiz doğrultusunda beraber hareket ettik. Döngüsel moda ile daha yaşanabilir bir dünya yaratmanın mümkün olduğu konusundaki ortak inancımız, bugüne kadar yüzbinlerce ürünü döngüsel ekonomiye kazandırmamızı sağladı. Türkiye’nin öncü döngüsel dönüşüm hareketi olarak ortak hedeflere sahip olduğumuz markalar ile daha sürdürülebilir iyi bir dünya için çalışmaktan gurur duyuyoruz. En başından beri yanımızda olan çok kıymetli marka partnerimiz Boyner ile döngüsel dönüşüm hareketimizi güçlendirmeye ve daha iyi bir dünyayı mümkün kılmaya devam edeceğiz."


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aksa Enerji, Gana'daki toplam kurulu gücünü 549 MW'a yükseltti
Aksa Enerji, Gana'daki toplam kurulu gücünü 549 MW'a yükseltti
Sarıgöllü üzüm üreticilerine kritik uyarı
Sarıgöllü üzüm üreticilerine kritik uyarı
ASAT'tan Belek, Kadriye, Altıntaş ve Kundu'ya turizm yatırımları
ASAT'tan Belek, Kadriye, Altıntaş ve Kundu'ya turizm yatırımları
Erzurum Havalimanı'ndan 6 ayda 634 bin 770 kişi uçtu
Erzurum Havalimanı'ndan 6 ayda 634 bin 770 kişi uçtu
Son Haberler
İran: " Yüzde 20 elbette çok fazla, biz adil davranacağız"
İran: " Yüzde 20 elbette çok fazla, biz adil davranacağız"
Ortalığı birbirine katıp, polise saldırmaya kalkışan sürücüye 350 bin lira ceza
Ortalığı birbirine katıp, polise saldırmaya kalkışan sürücüye...
Hafif ticari araç otomobille çarpıştı: 7 yaralı
Hafif ticari araç otomobille çarpıştı: 7 yaralı
Diyarbakır'da 100 bin kapasiteli Halk Ekmek fabrikası açıldı
Diyarbakır'da 100 bin kapasiteli Halk Ekmek fabrikası açıldı
Tekirdağ'da yangın paniği: Yoğun duman üzerine çok sayıda ekip sevk edildi
Tekirdağ'da yangın paniği: Yoğun duman üzerine çok sayıda ekip...
Denizli'de eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi Afyonkarahisar'da defnedildi
Denizli'de eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi Afyonkarahisar'da defnedildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi