• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bulanık'ta iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı
Yaşam
Yayınlanma: 11 Ağustos 2024 - 13:35
Güncelleme: 11 Ağustos 2024 - 13:37

Bulanık'ta iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Muş'un Bulanık ilçesinde yaklaşık bir yıl önce 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Yaşam
11 Ağustos 2024 - 13:35
Güncelleme: 11 Ağustos 2024 - 13:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş'un Bulanık ilçesinde yaklaşık bir yıl önce 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde yaşayan Kılıç ve Kaya aileleri arasında bir yıl önce 1 kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından husumet başladı. Rüstemgedik Belediye Başkanı Abit Özdemir, kanaat önderi Abdurrahman Çelik, Bulanık Emniyet Müdürü Aytaç Tefek ve Bulanık Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kazım Tüysüz'ün girişimleri sonucu aralarındaki husumet giderilen aileler, Bahçelievler Mahallesi Seyit Ahmet Camisi'nde düzenlenen barış töreninde Kur'an-ı Kerim'in altında geçerek kucaklaştılar.

Kanaat önderi Abdurrahman Çelik, İslam'ın ruhunda kardeşlik ve hoşgörünün olduğunu belirterek, kin ve anlamsız husumetin ise insanlığı ve kardeşliği zedelediğini söyledi. Çelik, "Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun. Bizler bugün iki Müslüman kardeşimizin arasında bulunan bir husumeti sonlandırmak için bir aradayız. İslam bir vücut gibidir. Vücudumuzun bir uzvu ağrıdığında tüm vücut ağrır. İşte herhangi bir yerde iki Müslüman kardeşimiz arasında bir husumet oluştuğunda, sadece aralarında husumet bulunan kişiler ve aileler değil, biz hepimiz rahatsız oluruz. Bu nedenledir ki biz Müslümanlar hem bu dünyayı, hem ahretimizi düşünerek bizi rahatsız edecek davranış ve olaylardan uzak durmalıyız. İnşallah bugün iki aile arasında bulunan bu husumeti barışla taçlandıracağız. Bu iki aileye düşen, burada bu barışı sağladıktan sonra aralarındaki kavgayı bir kenara bırakıp, Kur'an-ı Kerim'in hükümlerine göre hareket etmeleridir. Her iki aile kardeş gibi bir arada olmalıdır. Kardeşliğin hukuku neyi gerektiriyorsa öyle davranmalıdır. Allah bu barışa vesile olan herkesten razı olsun" ifadelerine kullandı.

Rüstemgedik Belediye Başkanı Abit Özdemir de; kardeşliği, barışı ve birlikteliği sembolize eden barış merasiminde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kılıç ve Kaya ailelerine teşekkür eden Başkan Özdemir, "Allah bir daha böyle bir belayı, böyle bir musibeti her iki aileye de vermesin. Bugün bu barış için bir araya gelen başta her iki ailemiz olmak üzere ve bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek ise "Beş kuruşluk meseleler için kalp kırmayalım" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz buraya size hizmet için geldik. Ben Manisalıyım, komutanım Yozgatlıdır. Yani Türkiye'nin farklı yerlerinde sizlere hizmet için gelmiş insanlarız. Biz diyoruz ki sizlere hizmet ederken, sizler de bize yardımcı olun. Lütfen beş kuruşluk meseleler için birbirinizin kalbini kırmayın. Kırmayın ki huzur içinde yaşayalım. Ben Manisalıyım ama hepinizden daha fazla Bulanıklıyım. Çünkü ben burada doyuyorum. Burada para kazanıyorum. Çocuklarımın rızkını burada kazanıyorum. Helal kazanmam için sizin huzurunuzu sağlamam gerekiyor. Elim bir kaza sonucunda bir olay yaşanmış ve onun için şu an buradayız. Allah sizden razı olsun buraya barış için gelmişsiniz, ama önemli olan olayı buraya getirmemektir. Allah sizden razı olsun, bu barışı bugün burada sağladınız. İnşallah bu barış devam eder, aileler arasında nahoş bir olay bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Rüstemgedik Belediye Başkanı Abit Özdemir, törene katılanlara yemek ikramında bulundu. Kanaat önderi Abdurrahman Çelik'in dua yapmasının ardından aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştılar.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Karabük'te özel çocuk anneleri bocce etkinliğinde buluştu
Karabük'te özel çocuk anneleri bocce etkinliğinde buluştu
Son Haberler
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Samsun'da sahte içki yapımında kullanılan 640 litre etil alkol ele geçirildi
Samsun'da sahte içki yapımında kullanılan 640 litre etil alkol ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi