• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldı
Asayiş
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 - 10:16

Bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldı

Kocaeli'de arkadaşlarıyla tatile gitmek için sosyal medya hesabından bungalov ev kiralayan kadın parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Asayiş
11 Ocak 2024 - 10:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldı
Kocaeli'de arkadaşlarıyla tatile gitmek için sosyal medya hesabından bungalov ev kiralayan kadın parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre P.A., arkadaşları ile tatil yapmak için sosyal medya hesabından bungalov kiraladığı iddia edilen siteye girdi. Şahıslarla internet üzerinden iletişim kuran P.A., bungalov ev için bin 500 TL ödeme yaptı. P.A, bir süre sonra sosyal medya hesabındaki kullanıcının dolandırıcı olduğunu anladı. Parasını alabilmek için şüphelilerle iletişim kuran kadın, alamayınca karakola giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, olayla ilgili yaptığı araştırmada H.K., H.Y. ve M.K.'nin olaya karıştığını tespit etti. Ekiplerin çalışmasıyla H.Y. ile M.K. yakalandı. İfadeleri sonrasında adliyeye sevk edilen şahıslardan H.Y. tutuklanırken, M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Karşı taraftan paramı istediğimde bana hakaret içerikli şeyler söyledi"

Olayla ilgili dava Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Duruşma salonunda mağdur kadın P.A. hazır bulunurken tutuklu sanık H.Y. ise SEGBİS ile davaya katıldı. Mağdur P.A., "Arkadaşlarımızla birkaç günlüğüne tatil yapmak için bungalov ev kiralamak istedik. Sosyal medya üzerinden beğendiğim bungalov ev için şahıslarla görüşme yaptım. Bin 500 TL fiyata anlaşma sağladık. Bana verilen IBAN hesabına bin 500 TL yatırdım. Sosyal medya hesaplarına baktığımda gönderilerinin altında dolandırıcı olduklarına dair yazılar gördüm. Bunun üzerine dolandırıldığımı anlayarak şahıslarla iletişim kurdum. Karşı taraftan paramı istediğimde bana hakaret içerikli şeyler söyledi. Paramı alamadım, şikayetçiyim" diye konuştu.

"Dolandırıcılık olayını H.K ile M.K gerçekleştirmişlerdir"

Suçlamayı kabul etmeyen H.Y., "Ben bungalov ilanı vermedim. Diğer sanık H.K ile dosyada ismi geçen M.K akrabam olur. Dolandırıcılık olayını H.K. ile M.K. gerçekleştirmişlerdir, ancak bunu sonradan öğrendim. M.K., kartından da para çekilmesi gerektiğini söyledi. Bana kartını vererek para çekmemi istedi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüdeki para çekme olayı buna ilişkindir. Dolandırıcılık olayı sebebiyle para çektiğimi bilseydim bunu yapmazdım. Suçu ben işlemedim, olaydan haberim yoktu. İlk defa cezaevine giriyorum, sabıkam bile yok" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, H.K hakkında yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Paraşütü ile ormana daldı
Paraşütü ile ormana daldı
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride 3-2 öne geçti
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride...
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden...
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü ele alındı
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü...
Kuşadası ulaşımda yeni projeleri hayata geçiriyor
Kuşadası ulaşımda yeni projeleri hayata geçiriyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi