• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Bursa'da 400 bin fide toprakla buluşacak
Çevre
Yayınlanma: 09 Mayıs 2022 - 13:21
Güncelleme: 09 Mayıs 2022 - 13:23

Bursa'da 400 bin fide toprakla buluşacak

Nilüfer Belediyesi, tarımsal üretim ve sağlıklı gıdaya ulaşmak amacıyla Halk Evi önünde 4 günde 400 bin fide dağıtacak.

Çevre
09 Mayıs 2022 - 13:21
Güncelleme: 09 Mayıs 2022 - 13:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da 400 bin fide toprakla buluşacak
Nilüfer Belediyesi, tarımsal üretim ve sağlıklı gıdaya ulaşmak amacıyla Halk Evi önünde 4 günde 400 bin fide dağıtacak.

"Fide bizden, ürün sizden" diyen Nilüfer Belediyesi, iki yıl önce başlattığı fide dağıtım kampanyasına bu yıl da devam ediyor. Tarımsal üretimi ve çeşitliliği artırmak, kırsaldaki çiftçilere destek veren Nilüfer Belediyesi, 2021 yılını adadığı "Gıda Yılı"nda "Fide Bizden, Ürün Sizden" sloganıyla ücretsiz fide dağıtım kampanyası başlatmıştı. Balkon tarımına teşvik etmek, ata tohumunu gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi bu yıl da ücretsiz fide dağıtımına başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde 4 gün boyunca sürecek olan fide dağıtım kampanyasında, toplam 400 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtacak. Dağıtımın başladığı ilk gün vatandaşlara fidelere yoğun ilgi gösterirken, Başkan Turgay Erdem de çalışmaları yerinde inceledi. Kendi elleriyle fide dağıtan Başkan Erdem, gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Vatandaşlara teşekkür eden Turgay Erdem, "Biliyorsunuz 2020 yılını Nilüfer'de 'Tarım Yılı' ilan etmiştik. Ardından 'Gıda Yılı' temasını gündeme getirerek tarımsal üretimin ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın önemine dikkat çekmeye çalıştık. Bu yılı da 'İklim Yılı' ilan ettik. Hepsi birbirine bağlı konular. İklim dengemiz bozuldukça tarımsal üretim de bundan etkileniyor ve dünyada bir gıda krizine doğru adım adım ilerliyoruz. Onun için herkes önlemini almalı. Ekilecek toprağı olan herkes tarıma yönelmeli diye sürekli toplumu tarıma yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Birkaç yıl sonra gerçekten yiyecek sebze bulamayabiliriz. Herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda kalabilir. O nedenle kentte yaşayan vatandaşlarımız da en azından balkon ve teraslarında tarımsal üretim yapsınlar istiyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Erdem, "Bu yıl ata tohumlarından üretilmiş domates, biber, patlıcan gibi sebze çeşitlerinden toplam 400 bin adet fide dağıtacağız. Fide dağıtım çalışmamız 4 gün sürecek. İstiyoruz ki Nilüfer'de balkon tarımı yaygınlaşsın herkes üretimin tadına varsın. Toprağın uyanışına tanıklık ettiğimiz bu güzel bahar gününde sizler aldığınız fidelerle evlerinizde sebze yetiştirmenin ve dalından koparıp yemenin tadını çocuklarınıza yaşatın istiyoruz. Balkonlarınız, teraslarınız birer mini bahçeye dönüşsün; ilaçsız biberler, domatesler patlıcanlar yetişsin. Gelecek nesilleri tarımla tanıştırın ve onları üretime teşvik edin istiyoruz. En önemlisi de ata tohumlarımızın önemini ve geleceğe bırakacağımız en değerli mirasın sağlıklı gıda olduğunu çocuklarınıza öğretin istiyoruz. Ben fidelerimizin verimli olmasını diliyorum, bu arada bizim çabamıza emeğini katan ve bu fideleri yetiştiren Nilüferli çiftçilerimize de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Amasya'da köy yolunda heyelan
Amasya'da köy yolunda heyelan
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Otobüs şoförü hayat kurtardı, o anlar kameraya böyle yansıdı
Otobüs şoförü hayat kurtardı, o anlar kameraya böyle yansıdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi