• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Bursa'da Endonezya rüzgarı esti
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 04 Temmuz 2023 - 14:39

Bursa'da Endonezya rüzgarı esti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Ankara Büyükelçiliği destekleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Endonezya'dan bir kültür şenliği olan "Eve Yolculuk" programı düzenledi.

Kültür-Sanat
04 Temmuz 2023 - 14:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da Endonezya rüzgarı esti
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Ankara Büyükelçiliği destekleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Endonezya'dan bir kültür şenliği olan "Eve Yolculuk" programı düzenledi.

Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Büyükelçiliği'nin organizasyonu ile hazırlanan programda Endonezya kültürüne ait lezzetler, geleneksel kıyafetler ve danslar sergilenerek, adeta Endonezya rüzgarı estirildi. Milli marşların okunması ile başlayan etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, İstanbul Endonezya Geçici Başkonsolosu Fachry Sulaiman, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa İl Göç İdaresi Genel Müdürü Recep Batu ile Bursa'da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler katıldı.

Endonezyalı gençleri Bursalılardan ayrı tutmadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, "Türkiye, Endonezya ile yakın ve çok boyutlu ilişkiler içerisindedir. Tarihi bağlar itibariyle de Türkiye ve Endonezya arasında her zaman dostluk üzerine ilişkiler kurulmuştur. Biz Bursa'daki Endonezyalı kardeşlerimizi yabancı olarak değil, kendi halkımız olarak görmekteyiz. Bugün de Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Büyükelçiliği'nin katkıları ile düzenlenen etkinlikte sizlerleyiz. "Endonezya ile Bir Gün" programının gerçekleşmesinde katkı sunarak Endonezya kültürünü Bursa'ya taşıyıp şehrimizde Endonezya rüzgarı estirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu de kültür şöleni olan böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Endonezyalı gençlerin kültürel kaynaşma sağlayacak önerilerini geri çevirmediklerini belirterek, "Bursa'da misafirimiz olan gençler bize geldiler ve biz kültürümüzü Bursa halkı ile paylaşmak istiyoruz dediler. Baktım ki Endonezyalı gençlerde terbiye var, asalet var, gayret var, çalışkanlık var. Bu çerçeveden yola çıkarak dedik ki size güveniyoruz, en güzelini siz yaparsınız. Kavim kavim oluşturulduk, birbirimizle tanışalım diye. İşte bu gençler de bizi birbirimizle tanıştırmak, kaynaştırmak için bu güzel etkinliği düzenlediler. Hayırlı olsun, emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, ise, "Öğrencilerimizin yıl boyunca emek vererek hazırladıkları programda bir aradayız. Aslında 6 Şubat'ta gerçekleşecek olan tanıtım programımız, deprem nedeniyle ertelenmişti. Yaşanan felaketin ardından deprem bölgesine yardım için gittim. Endonezya'dan 400 uzman, depremzedelere yardım için gönderildi ve gönüllü çalıştılar. Hatay'da Endonezya köyü oluşturmayı istiyoruz. Her Türk bize teşekkür ediyor ama teşekkür etmesine gerçekten gerek yok. Endonezyalılar olarak her zorluğumuzda bize ilk el uzatan ve yardım eden Türkiye oldu. Bu Dünya'da çok kardeşlerimiz var ancak bir tane Gardaşımız var. Bizim için Türkiye Gardaş'tır. Türkiye'de kendi memleketimizde gibi hissediyoruz. 24 yıl önce bu kürsüde kendimi tanıtmıştım, vakit çok çabuk geçiyor. Ben bugün Endonezya'ya döneceğim, bu kez vedalaşıyoruz. Kendi memleketimi terk ediyor gibi hissediyorum. Kalbim Türkiye'de olacak. Bursa'da yaşayan Endonezyalılara da ayrıca teşekkür ediyorum, asıl Büyükelçi sizlersiniz. Buradaki Endonezya'nın adı sizlere emanet. Endonezya kültürünü tanıtmamıza imkan veren bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan destek verenlere de ayrıca çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2017 ve 2019 yıllarında düzenlenmiş olan Endonezya ile Bir Gün adlı etkinliğin üçüncüsü düzenlendi. Endonezya'yı ilgi duyan ve merak eden Bursalılar, Kuran-ı Kerim tilaveti, tiyatro gösterisi, geleneksel danslarla keyifli vakit geçirdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Ersoy: "İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur"
Bakan Ersoy: "İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur"
Edebiyatın merkezi olacak dernek binası kapılarını açtı
Edebiyatın merkezi olacak dernek binası kapılarını açtı
İstanbul'un kubbelerine ışık ve hafıza üzerinden bir bakış: Yıldız Holding "Gök Kubbe" sergisine ev sahipliği yapıyor
İstanbul'un kubbelerine ışık ve hafıza üzerinden bir bakış: Yıldız Holding "Gök Kubbe" sergisine ev sahipliği yapıyor
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı klip
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı klip
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Bakan Fidan'la ortak basın toplantısında konuştu:
Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Bakan Fidan'la ortak basın toplantısında konuştu:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi